Genel

Havadan, Sudan… Ali DİZDAR Yazdı

Geçenlerde anlatmıştım, Mavi Yol Girişimi Platformu artık faaliyette bulunmuyor diye, işte bana bu Girişimde iletişim ve arşivden sorumlu eleman görevi verildiğinde büyük bir açlıkla görsel belge sağlamaya, biriktirmeye ve temin..

Havadan, Sudan… Ali DİZDAR Yazdı

Geçenlerde anlatmıştım, Mavi Yol Girişimi Platformu artık faaliyette bulunmuyor diye, işte bana bu Girişimde iletişim ve arşivden sorumlu eleman görevi verildiğinde büyük bir açlıkla görsel belge sağlamaya, biriktirmeye ve temin etmeye başlamıştım.

Şansımıza o sıralar Yarımadamızı havadan fotoğraflayan bir dostumuz tarafından Bodrum’un hava fotoğrafları Girişimimize bağışlanmıştı. 2005,2006 ve 2008 fotoğraflarıydı. Yeri gelmişken bu fotoğrafları bağışlayan Birol METİN’e kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

Bizler Bodrum Yarımadası’nı denizden dolaşıp görseller elde etmiştik ancak henüz Bodrum’u havadan seyredememiştik ki bu fotoğraflarla dehşete düşmüştük.

Hatırlarsınız Güvercinlik – Torba yolu kıyısındaki ünlü bir otelde tatil yapan o zamanda Başbakan olan günümüzün Cumhurbaşkanı Bodrum’u denizden ve havadan gezmiş tıpkı bizim gibi dehşete kapılmıştı ve “Bu ne Yahu” diyerek kıyameti koparmıştı ya, işte o zamanları gösteren bu fotoğrafları da kullanarak bizler Bodrum’un geldiği durumu kamuoyuna ve medyaya anlatmaya uğraştık.
Bu fotoğrafları bizim gibi halk ve yöneticiler de ilk kez görüyor ve dehşete kapılıyordu.
Ancaaaaaaaaak…
Her nedense ne ülke yöneticileri ne de yerel yöneticiler bu yağmayı durdurmak için herhangi bir direnç göstermediler ve hala göstermiyorlar. Direnç göstermemeyi bir nevi el altından yardım etmekle eşdeğer bulurum. Halk da fazlaca tepki göstermediği ya da etkisiz olduğundan ötürü şimdilerde bu hava fotoğraflarında görünen Bodrum günümüze göre masum durumda kalmakta.
O zamanlar dediğim henüz 15 yıl öncesinde, bakınca eyvah dedirten bu fotoğraflar artık korkutucu gelmiyor, neredeyse özlenir oldular. Yalnızca yöneticilere mi kabahat bulmalıyız, peki bu duruma getiren sizler bizler sütten çıkma ak kaşık mıyız?
Sizlere bu fotoğraflarla bir yarımada turu attıralım istedik, genellikle dehşete kapılırsınız ve bu gün ile kıyaslandığında günümüz insanının ne kadar açgözlü ve umursamaz olduğunu ve de Bodrum’a nasıl hunharca saldırdığını anlayacaksınız.
Bu hayâsızca akın durdurulamaz ise bu fotoğraflar hasretle seyredeceğimiz özlenen Bodrum fotoğrafları haline gelecek.
Gerek yetkililere yaptığımız sunumlarda gerekse ulusal basında ve yerel basında sıklıkla kullanılan ve yağmayı anlatan bu fotoğraflarla biz sanki havadan sudan bahsetmişiz gibi olduk. Bugünkü yönetimde de bu tavrı görmekteyiz, Bodrum Kent Konseyi Kıyı Komisyonunun bütün yaz boyunca sahilleri dolaşıp sahildeki kullanımın yasa dışı ve hatta absürt bir uygulama olduğunu görsel olarak önlerine sermesine ve haklısınız demelerine rağmen hiçbir atak göremiyoruz, kılları kıpırdamıyor
Aralarından seçerek seyrinize sunduğumuz 123 fotoğrafı iki bölüm halinde Güvercinlik – Gümüşlük arasını KUZEY BODRUM, Gümüşlük – Bodrum Tavşan Burnu arasını da GÜNEY BODRUM olarak gazetemizin Fotoğraf Galerisi bölümümüzde yayınlıyoruz, ziyaretinizi bekleriz iyi seyirler.
Saygılarımla.

İŞTE KUŞBAKIŞI KUZEY BODRUM:

Fotoğraflarla Kuzey Bodrum / GALERİ için üstteki fotoğrafa tıklamanız yeterli

İŞTE KUŞBAKIŞI GÜNEY BODRUM:

Ali Dizdar

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL