Muğla

Pınar Gültekin Davasında Alışıldık Fotoğraf

Muğla’da 16 Temmuz 2020’de 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in davasında bir erteleme daha! Cemal Metin Avcı’nın, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ten..

Pınar Gültekin Davasında Alışıldık Fotoğraf

Muğla’da 16 Temmuz 2020’de 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in davasında bir erteleme daha!

Cemal Metin Avcı’nın, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek’ten tutuklu, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak’ten tutuksuz yargılandığı Pınar Gültekin cinayeti davasının bugünkü duruşmasından yine karar çıkmadı.

Duruşma öncesinde Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda, kadın örgütleri ve “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın yapıldığı meydandan, 1.5 km ötedeki Muğla Adliyesi’ni protesto yürüyüşü ile kat etmek isteyen toplulukla, yürüyüşe izin vermek istemeyen emniyet güçleri arasında kısa süreli bir tartışma ve gerginlik yaşandı. Bu esnada Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin fenalaştı ve bayıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan anne Gültekin yapılan müdahale sonrasında yeniden ayağa kalkabildi.

DURUŞMA 16 MAYIS’A ERTELENDİ

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın on birinci duruşmasına, Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Yine Cemal Metin Avcı ile aynı suça iştirakten yargılanan kardeşi Mertcan Avcı ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, ara kararında, sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, Mertcan Avcı’nın tutuklanmasına ilişkin talebin reddine, uygulanan adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti. Heyet, Adli Tıp Kurumu’na yazılan müzekkere cevaplarının beklenilmesine, Mertcan Avcı’ya savunmasını hazırlamak ve avukatını belirlemek üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 16 Mayıs’a erteledi.

BABA GÜLTEKİN: “İSTEDİĞİMİZ TEK ŞEY ADALET.”

Duruşmaya ve duruşma öncesi yapılan basın açıklamasına HDP Grup Başkanvekili, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü de katıldı. Duruşmaya katılan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin; “Biz bugün karar bekliyorduk ama maalesef çıkmadı. Baştan sona kadar 3 sefer reddi hakim istedik. Burada sanki onlar mağdur, sanık sandalyesinde oturan acılı bir anne baba var. Ben yine Bitlis’ten buraya geleceğim. Kızımı savunacağım. Burada yalnız Pınar öldürülmedi, bütün kadınlar, kızlar, anneler, neneler, bacılar öldürüldü. Benim davam artık Pınar Gültekin davası değil, benim davam Türkiye davası, hukuk davası. Biz bir hukuk mücadelesi veriyoruz. İstediğimiz tek şey adalet” diye konuştu.

Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu’ysa yargılamanın başından bu yana Mertcan Avcı’nın işin içinde olduğunu söylediklerini belirtti. Savcının ‘çok güzel bir mütalaa verdiğini’ söyleyen Koçoğlu, “Savcı (Mertcan Avcı cinayet anında oradaydı) dedi. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Bu olayı birlikte işledikleri çok açık şekilde ortada” ifadelerini kullandı.

BODRUM KADIN PLATFORMU, ORADAYDI.

Duruşmaya Bodrum Kadın Platformu da etkin katılım sağladı. Bodrum’dan, Muğla’ya giden platform katılımcılarından Nesrin Özalın: “Muğla’dan beklentilerimizin dışında, buruk duygularla dönüyoruz. Bu duruşmadan karar bekliyorduk. Maalesef olmadı. Ama Muğla’da bugün bir gerçeği dayanışma ile yüzlerine vurduk. Susmayacağımızı, boyun eğmeyeceğimizi, dayatmaya ve her tür baskıya direneceğimizi ortaya koyduk. Hiç kimse merak etmesin. Duruşmanın ertelendiği 16 Mayıs tarihinde de daha kitlesel ve kararlı bir şekilde burada olacağız. Meydanı, hayata düşman karanlığın bekçilerine bırakmayacağız. Özgürlüğümüz gibi, haklı taleplerimiz gibi; sokaklarda, meydanlarda bizimdir. Baba Gültekin’in de dile getirdiği gibi bu dava artık bir memleket davasıdır. Bizim bakış açımıza göre kadın cinayetleri münferit değil, aksine politiktir” görüşlerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL