SON DAKİKA
--:--:--

Marmaris’te Faciadan Dönüldü: Su Alan Tur Teknesindeki 148 Kişi Operasyonla Kurtarıldı

marmaris tur teknesi battı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Marmaris’te Faciadan Dönüldü: Su Alan Tur Teknesindeki 148 Kişi Operasyonla Kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan doğa harikası Akvaryum Koyu açıklarında yaşanan tekne kazası, korku dolu anlara sahne oldu. İçerisinde çocukların da bulunduğu tam 148 kişiyi taşıyan bir tur teknesinin su almaya başlamasıyla yaşanan panik, ekiplerin ve çevredeki denizcilerin anında müdahalesiyle büyük bir faciaya dönüşmeden atlatıldı. Bölgeden edindiğimiz son dakika bilgilerine göre, tahliye edilen tüm yolcuların sağlık durumları iyi.

Akvaryum Koyu Açıklarında Korkutan İhbar

Edinilen bilgiye göre, 29 Mayıs 2026 Cuma günü Marmaris Akvaryum Koyu açıklarında seyir halinde olan tur teknesi, henüz belirlenemeyen bir nedenle su almaya başladı. Teknede yüz yirmi yetişkin, yirmi çocuk ve sekiz mürettebat olmak üzere toplam yüz kırk sekiz kişinin bulunması, olayın ve ihbarın ciddiyetini artırdı. Durumun yetkililere bildirilmesinin ardından bölgeye hızla arama kurtarma ve güvenlik ekipleri sevk edildi.

Dayanışma Faciayı Önledi: Çevredeki Tekneler Yardıma Koştu

Olay yerine süratle intikal eden ekiplerin koordinasyonunda geniş çaplı bir tahliye operasyonu başlatıldı. Denizin ortasında su alan teknede mahsur kalan vatandaşların imdadına, resmi ekiplerin yanı sıra çevredeki diğer tur tekneleri ve özel deniz araçları da yetişti. Sivil denizcilerin ve bölgedeki diğer kaptanların büyük desteğiyle, teknede bulunan tüm yolcular ve mürettebat panik büyümeden güvenli bir şekilde diğer teknelere aktarıldı.

Sağlık Durumları İyi, Soruşturma Başlatıldı

Tahliye işleminin tamamlanmasının ardından güvenli bir şekilde kıyıya ulaştırılan yolcular üzerinde yapılan ilk sağlık kontrollerinde, herhangi bir can kaybı, yaralanma veya ciddi bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edildi. Özellikle çocuklu ailelerin büyük korku yaşadığı ancak burnu bile kanamadan atlatılan olayın ardından, Marmaris Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından teknenin su alma nedenine ve güvenlik standartlarına dair geniş çaplı bir adli ve idari inceleme başlatıldı.

Google İlgili Aramalar (SEO Etiketleri): Marmaris tur teknesi kazası, Akvaryum Koyu tekne su aldı, Marmaris Sahil Güvenlik kurtarma operasyonu, Muğla Marmaris son dakika haberleri, Marmaris batan tekne yolcuları, bodrumhaberi tekne kazası son dakika.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Marmaris’te Faciadan Dönüldü: Su Alan Tur Teknesindeki 148 Kişi Operasyonla Kurtarıldı
Marmaris’te Faciadan Dönüldü: Su Alan Tur Teknesindeki 148 Kişi Operasyonla Kurtarıldı
Marmaris Çamlı Çocuk Köyü Doğal Yaşam Kapılarını Açtı
Marmaris Çamlı Çocuk Köyü Doğal Yaşam Kapılarını Açtı
İkizköy’den Esra Işık Çağrısı! 1 Haziran’da Milas Adliyesi’nde Buluşuyoruz
İkizköy’den Esra Işık Çağrısı! 1 Haziran’da Milas Adliyesi’nde Buluşuyoruz
AK Parti Bodrum’da Bayramlaşma: Milletle Birlikte Yürüyen Siyaset!
AK Parti Bodrum’da Bayramlaşma: Milletle Birlikte Yürüyen Siyaset!
Bodrum’da Sol Dayanışma Meydana Sığmadı
Bodrum’da Sol Dayanışma Meydana Sığmadı
Özgür Özel’in Mührü Muğla’ya Emanet
Özgür Özel’in Mührü Muğla’ya Emanet
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.