Yaşam

Her Yerde Yapay Zeka!

TÜBİSAD stratejik ortaklığında, International Data Corporation (IDC) tarafından 15 Şubat’ta Microsoft İstanbul ev sahipliğinde “Her Yerde Yapay Zeka” temasıyla düzenlenen IDC Türkiye Directions 2024’te en son yerel, bölgesel ve küresel..

Her Yerde Yapay Zeka!

TÜBİSAD stratejik ortaklığında, International Data Corporation (IDC) tarafından 15 Şubat’ta Microsoft İstanbul ev sahipliğinde “Her Yerde Yapay Zeka” temasıyla düzenlenen IDC Türkiye Directions 2024’te en son yerel, bölgesel ve küresel BT pazarı tahminleri değerlendirildi. Etkinliğe katılan 200’den fazla BT sektör yöneticisi, içinde bulunduğumuz dijital ekonomi çağına dair deneyimlerini ve öngörülerini paylaştı. Konusunda uzman yerel ve küresel IDC analistleri, küresel trendlerin yerel çevre üzerindeki etkisini değerlendirdi; önemli ülkeler ve endüstrilerdeki en son gelişmeleri ve tahminleri sundu. Etkinlik, katılımcılara gelecekteki büyüme fırsatları hakkında bilgiler ile bulut, güvenlik, yapay zeka, RPA ve IoT gibi kritik teknolojilere ilişkin içgörüler sağladı.

Etkinlikte, teknoloji üreticileri, hizmet sağlayıcılar, kanal ortakları ve düzenleyiciler gibi tüm BT ekosistemi paydaşlarını kritik içgörüler, görünümler ve tahminlerle donatmak için tasarlanan “IDC 2024 Tahminleri” paylaşıldı. Çalışma, teknoloji endüstrisinin gelişen yapay zeka destekli ortamı hakkında temel rehberlik sunmayı amaçlıyor.

IDC’nin Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları’nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte IDC Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Grup Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Jyoti Lalchandani, teknoloji pazarının en son küresel trendlerini analiz etti; IDC Türkiye Araştırma Direktör Yardımcısı Eren Eser ise IDC’nin yerel pazara yönelik tahminlerini sundu. IDC’nin META bölgesi araştırma direktör yardımcısı Melih Murat ise iş ortağı ekosistemi ve “Her Yerde Yapay Zeka” teması hakkındaki görüşlerini paylaştı

Teknoloji Sağlayıcılarının Vizyonları ve 2024 Tahminleri paneli
Etkinlikte, Türkiye’nin bilişim sektöründeki etkili liderlerin pazara girmek için en son çözümleri tartışıldı, ortaya çıkan zorluklar ve fırsatlar keşfedildi. “Teknoloji Sağlayıcılarının Vizyonları ve 2024 Tahminleri” başlıklı panelde, küresel teknoloji pazarında rekabetçi ve ölçeklenebilir bir oyuncu olma stratejileri tartışılırken, iş liderleri bakış açılarını sergiledi. Bu oturumun panelistleri arasında BSH Ev Aletleri Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Platform Hizmetleri Küresel Başkanı Berke Menekli, KoçSistem CEO’su Mehmet Ali Akarca, SAP CEO’su Uğur Candan, Netaş CEO’su Sinan Dumlu, IFS CEO’su Ergin Öztürk, ve Datamarket CEO’su Murat Boyla yer aldı.

Bir diğer panelde ise Türkiye’nin yaygın olarak tanınan bir teknoloji merkezi haline gelmesi için işgücü beklentileri, yasal altyapı ve teşviklere odaklanarak, Türk bilişim sektörünün küresel rekabet gücünü artırmak için yapılması gerekenler ele alındı. Moderatörlüğünü TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak’ın yaptığı oturumda, Yıldız Holding Bilgi İşlem Başkanı ve Yıldız Tech CEO’su Gül Erol, Enerjisa BT ve Dijital İş Yönetimi Başkanı Mehmet Fırat, Doğuş Teknoloji CEO’su Semih İncedayı ve Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar konuşmacı olarak bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL