Bodrum Yaşam

Bodrum’da Homeopati Atölyesi Düzenlediler

Hanımefe Hayata Dokunuşlar Serisi, Şubat ayını “aşk” dokunuşlarına ayırdı. Didem Pekdemir’in Bodrium Otel&Spa işbirliğiyle düzenlediği “Aşkın Şubat Dokunuşları” atölyeleri, “Homeopati” ile başladı. 1796’dan bu yana tüm dünyada karşılık bulan ve..

Bodrum’da Homeopati Atölyesi Düzenlediler

Hanımefe Hayata Dokunuşlar Serisi, Şubat ayını “aşk” dokunuşlarına ayırdı. Didem Pekdemir’in Bodrium Otel&Spa işbirliğiyle düzenlediği “Aşkın Şubat Dokunuşları” atölyeleri, “Homeopati” ile başladı.

1796’dan bu yana tüm dünyada karşılık bulan ve doğal, yan etkisiz, bütüncül yaklaşıma sahip en popüler iyileştirme yöntemi olarak bilinen Homeopati, 17 ve 18 Şubat tarihlerinde Bodrium Otel & Spa’da gerçekleştirilen iki günlük atölye çalışması ile tanıtıldı. Almanya’da Alternatif Tıp eğitimi alarak Homeopati alanında uzmanlaşan Rita Kaya ve Uz. Dr. Hülya Mollomehmetoğlu tarafından verilen iki günlük eğitimde  homeopatinin dünyadaki yeri ve önemi, ilk yardımda remedy seçimi, Arnica ve Rhus-Toxicodendron uygulamaları ile ilgili bilgiler verilerek katılımcıların bu mucizevi yolculuğa ilk adımı atmaları sağlandı.

Bodrum’da “Hayata Dokunuşlar” serisini başlatan Didem Pekdemir, şubat ayını “Aşk Şubat Atölyeleri” ile Bodrium Otel’de geçireceklerini anlattı. Pekdemir, “Ufak dokunuşların mucizeleri yarattığına inanıyorum. Bu nedenle Hayata Dokunuşlar serisini başlattık. Şubat ayı aşk ayı olduğu için de “Aşk Şubat Atölyeleri”mizi yapıyoruz. Bunlardan biri de Homeopati. Yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan bir tedavi yöntemini insanlarla paylaşmak ve bu mucizeyi olabildiğince fazla sayıda insana anlatmak çok keyifli.” diye konuştu.  

YAŞAM ENERJİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Homeopatinin tüm dünyada çok yaygın olduğunu ancak Türkiye’de henüz tam anlamıyla bilinmediğini söyleyen eğitmen Rita Kaya da sağlığın “yaşam enerjisi” ile doğrudan ilişkisi olduğunu belirterek homeopatinin tam da burada devreye girdiğini anlattı.

Almanya’da Alternatif Tıp eğitimi alan ve hem Türkiye’de hem de dünyanın pek çok ülkesinde homeopati ve bilinçaltı konusunda çalışmalarını sürdüren Kaya, “Bedeniniz hasta olduğunda gülemezsiniz, yaşam enerjinizin akordu bozulduğunda sarılamazsınız, sevişemezsiniz. Modern tıp insanı makine gibi görüyor ve bu şekilde tedavi ediyor. Biz makine değiliz, yüzde 99’u enerjiden oluşan mucize bir mikroorganizmayız. Yaşam enerjimizi yüksek tutmamız sağlığımız için çok ama çok önemli. O yüzden bütün bir ay ve bütün bir yıl homeopatiyi herkese tavsiye ediyorum.” dedi.

Atölyenin bir diğer eğitmeni olan Uz. Dr. Hülya Mollomehmetoğlu da “Sağlık, şifa bütüncül olmalı. Modern tıp insanı bölerek tedavi etmeye çalışır. Fakat inanıyorum ki homeopati ve modern tıp bir şekilde bir noktada birleşecek. Hekimliğin bu bakış açısına tekrar erişeceğine inanıyorum. Yavaş yavaş bu süreci görüyoruz. Günümüzde kanser tedavisi kişiselleşmeye başladı örneğin. Homeopati de buna benziyor.” ifadelerini kullandı.

Didem Pekdemir, “Hayata Dokunuşlar” serisinin farklı enerji ve şifa uygulamaları ile yıl boyunca Bodrium Otel & Spa’da gerçekleştirileceğini belirterek dileyen herkesin bu eğitim ve atölyelere katılabileceğini söyledi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL