Siyaset

Mehmet Tosun Bu Kez AKP Adayı

Uzun zamandır Bodrum kamuoyunun beklediği haber tescillendi. Mehmet Tosun AKP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı oldu. Bilindiği üzere Bodrum’un eski kaymakamı Bilgihan Bayar, MHP’den Bodrum Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı. Bununla ilgili siyasi..

Mehmet Tosun Bu Kez AKP Adayı

Uzun zamandır Bodrum kamuoyunun beklediği haber tescillendi. Mehmet Tosun AKP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı oldu. Bilindiği üzere Bodrum’un eski kaymakamı Bilgihan Bayar, MHP’den Bodrum Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı. Bununla ilgili siyasi çalışma sürccini de başlatmıştı. Aldığımız duyumlara göre Cumhur İttifakı Bileşenleri (AKP, MHP, BBP, HÜDA PAR) adaylık konusunu kendi aralarında çözüme kavuşturmuşlar. Mehmet Tosun ismi üzerinde uzlaşı sağlanmış. Mehmet Tosun geçmiş dönem MHP’den Konacık Belde Belediye Başkanlığı yapmıştı. Sonraki süreçte 2014 yılında MHP’nin Bodrum Belediye başkanı olan Mehmet Tosun, Mehmet Kocadon’a karşı seçimi kaybetmişti. Daha sonraki 2019 yılında da İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan adayı olan Tosun, bu kez Ahmet Aras karşısında seçimi kaybetmişti. Son olarak 2023 Milletvekili seçimlerinde İYİ Parti Muğla milletvekili adayı olan Mehmet Tosun yine seçilememişti. Mehmet Tosun 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı olarak seçmen karşısına çıkacak.

Tosun, Erdoğan’ı Ziyaret Etmiş.

Tosun, AKP’den Bodrum Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada;“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle, kendisini makamında ziyaret ettik. Bodrum’un yıllardır aşılamayan sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi bu sorunları Cumhur İttifakı çatısı altında çözebileceğimizi aktardı ve Ak Parti’den Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak bizi görmek istediğini ifade etti. Aldığımız bu sorumlulukla, Bodrum’a hizmet için hayırlısıyla yeniden başlıyoruz” görüşlerine yer verdi. Tosun’un AKP’den adaylığı Bodrum’da çok şaşılacak bir durum ya da sürpriz olarak karşılanmadı. İYİ Parti’den 2 hafta önce istifa eden Tosun’un, AKP’den adaylığını açıklaması kamuoyunca beklenen bir gelişme idi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL