Kültür - Sanat

Filiz Taylor-Gülden Macit Milta Marina’da

Yağlı boya resimleriyle soyut ve gelenekseli bir arada kullanan Gülden Macit ve lekesel, çizgisel dokunuşlarıyla klasik ve moderni bir araya getiren Filiz Taylor’ın resimleri Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde. 3-16..

Filiz Taylor-Gülden Macit Milta Marina’da

Yağlı boya resimleriyle soyut ve gelenekseli bir arada kullanan Gülden Macit ve lekesel, çizgisel dokunuşlarıyla klasik ve moderni bir araya getiren Filiz Taylor’ın resimleri Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde. 3-16 Ağustos tarihi aralığında gerçekleşecek sergi, sanatseverleri bekliyor.

Gülden MACİT
(TOZKOPARAN)

1961 yılında İstanbul’da doğdu. 1984 yılında İ. Ü. İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisansını yaptı. Medya alanında çeşitli gazetelerde ekonomi alanında köşe yazarlığı ve editörlük görevlerinde bulundu. Daimi basın kartı sahibi olarak emekliye ayrıldı.
2004 – 2007 yılları arasında İstanbul Natuk Birkan Kız Meslek Okulunda Karakalem ve Yağlı Boya Derinleşme sertifika proğramına katıldı.
2014 – 2017 yıllar arasında yağlı boya ve karakalem resim hocalığı yaptı. (Artgale Sanat’da ve kendi atölyesinde.) Zekeriyaköy Sanat Atölyeleri Grubunu kurdu.
Son dört yıldır çalışmalarını Bodrum’da sürdürmektedir. Çeşitli resim sergileri ve sosyal sorumluluk projelerine katılmak yanı sıra özel resim dersleri vermektedir.

YAYINLAR: Yüzyılın Son Petrol Savaşı (Elya Yayıncılık)

SERGİLER

2021 – Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo) – Karma
2020 – Turgutreis Marina – Karma
2020 – Oasis Sanat Galerisi – Karma
2019 – Tüyap Sanat Fuarı -Karma
2019 – Gümüşlük Kültür ve Sanat Evi – Kişisel
2019 – Turgutreis Marina Galerisi – Karma
2019 – Bitez Tolaman art galeri – Karma
2019 – Konacık Herodot Kültür ve Sanat Merkezi – Karma
2019 – Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi – Karma
2015 – Zekeriyaköy Sanat Buluşması (Kapalıçarşı) – Karma
2007 – Beşiktaş Belediyesi Karma Sergisi
2006 – Natuk Birkan Karma Sergisi
2005 – Yıldız Sarayı – Karma

Instagram: artgulden
Facebook: Gulden Macit Tozkoparan
——————————-
Filiz Taylor, ressam

Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra, Ankara ve İngiltere’de akademik eğitim almıştır. Resim ve desen çalışmalarını Aysun Eskin, Rüzgar Fidan ve Ohan Kiremitçi sanat atölyelerinde ilerletmiştir. Yağlıboya, akrilik, mürekkep ve karışık teknik uygulayarak, genellikle figuratif soyutlama çalışmaları yapmaktadır. Bohem ve çingene resimleri ile tanınır. Felsefe, mitoloji, heykel, sanat tarihi ve müzik ilgi alanlarını oluşturur. Çalışmalarında, klasik ve modern tarzı bir araya getirir. Renklerle ritm içerisinde olurken, lekesel ve çizgisel dokunuşlara yer verir. Ekspresyonizm etkisindedir.

İstanbul, Ankara, Bodrum, Londra, Amerika, Abu Dhabi, Qatar, Riyadh’da çeşitli sergilere katılmıştır. Dokuz adet kişisel resim sergisi olmuş ve çok sayıda karma sergiye katılmıştır. Çalışmaları, edebiyat ve sanat dergilerinde yayınlanmıştır. Pek çok ülkede ve Türkiye’de kolleksiyona giren eserleri bulunmaktadır. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, toplumsal konulara sanat yönüyle destek vermektedir. Sanatın engellenemez ışığının, toplumun farklı kesimlerini de aydınlatacağına inanmaktadır.
Bodrum’da yaşamakta olup, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Kendi tekniğini içeren resim kursları vermektedir.
BodrumArt Sanat Derneği ve Synergy Artist Group üyesidir.
Çok iyi derecede ingilizce konuşmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL