Siyaset

Bodrum; ‘Gezi Geleneğimiz ve Geleceğimiz’ Dedi

Gezi’nin 9. Yıldönümü nedeniyle Bodrum’da yüzlerce kişinin katılımı ile etkinlik düzenlendi. Barış Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmacı Ayşe Düzkan oldu. Bodrum kamuoyunun da yakından tanıdığı ve takip ettiği gazeteci-yazar Düzkan..

Bodrum; ‘Gezi Geleneğimiz ve Geleceğimiz’ Dedi

Gezi’nin 9. Yıldönümü nedeniyle Bodrum’da yüzlerce kişinin katılımı ile etkinlik düzenlendi. Barış Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmacı Ayşe Düzkan oldu.

Bodrum kamuoyunun da yakından tanıdığı ve takip ettiği gazeteci-yazar Düzkan konuşmasında; “Bundan dokuz yıl önce, bu topraklar tarihinin en büyük toplumsal hareketlerinden birine tanıklık etti. İktidarın, İstanbul, Gezi Parkı’ndaki ağaçları kesip Topçu Kışlası yapma kararı bir bardağı taşıran damla, bir kıvılcım oldu ve Türkiye’nin dört bir yanında halk sokağa çıktı. İstanbul’da Gezi Parkı, Ankara’da, İzmir’de laiklik için, Antakya’da cihatçılara verilen desteğe karşı ama her yerde iktidarı protesto etmek amacıyla yürüdük, direndik, barikatlar kurduk, şarkılar söyledik, yeni eylem biçimleri bulduk, mücadele ettik. Dokuz canımızı toprağa verdik” diyerek Gezi’de yaşamını yitirenleri dile getirdi.

Düzkan konuşmasını; “Onları unutmadık, o aylardaki coşkumuzu, kararlılığımızı, yaratıcılığımızı, kısaca mücadelemizi unutmadık. O sırada penguen belgeseli gösteren medyayı da unutmadık. Ama en önemlisi, mücadele ettiğimiz karanlığı unutmadık. Ülke parklarını, ormanlarını arsa olarak gören rantçı zihniyeti, kız çocuklarını eve, evlenmeye mahkum eden, eğitimdeki 4+4+4 düzenlemesini, kürtajı yasaklama girişimini, yayılmacı, işgalci politikaları, laikliğe yönelik saldırıları unutmadık. O yıldan bu yana, biz yoksullaştık, hukuk rehin alındı, yayılmacı politika yine canlara mal oldu, laiklik yara aldı, baskı arttı. Gezi direnişinden öğrendiklerimiz buna verilecek en önemli karşılık oldu. O yüzden diyoruz ki, Gezi bu ülkenin aydınlık, mutlu, özgür geleceğidir. Gezi geleneğimiz ve geleceğimizdir” sözleri ile sonlandırdı.

MAHPUSANEDEN, BODRUM’A MEKTUP VAR.

Avukat Feyha Karslı da; Gezi Davası’ndan 18 yıl hapse mahkum edilen ve Silivri Cezaevi’nde bulunan meslektaşı Can Atalay’ın Bodrum’daki Gezi eylemine gönderdiği mesajı okudu.

Karslı’nın okuduğu mesajda Atalay: “Bodrum demokrasi güçleri, kardeşler; süreçte hukuken yargılanmanın zerresi yoktur. Karar tümü ile politiktir. Mesele biz değiliz. Mesele bütün Gezi direnişi dahi değildir. Mesele kinin, kibrin, bir istibdat karanlığının sürüp sürmeyeceği meselesidir. Gezi’yi savunduk, savunacağız. Gezi’nin toplumsal, hukuksal, politik bakiyesini onurla taşıyacağız. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

Karslı’nın ardından konuşan Mimar Arif Yılmaz da, yine 18 yıl hapis cezası kesinleşen ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan meslektaşı Mücella Yapıcı’nın eyleme gönderdiği mektubunu okudu. Yapıcı mektubunda: “Değerli dostlar, mücadele arkadaşlarım; Biricik Gezi’miz 9 yaşında bize umudu, dayanışmayı, birlikteliği öğretmeye devam ediyor. 9 yıldır birbirimizden öğrendiklerimiz, tüm haklılığımız , adil ve güzel bir gelecek umudumuzla bu karanlık günleri aşacağız! Bizler haklılığımızın verdiği güçle iyiyiz ve özgürüz… Çünkü her yer Taksim her yer direniş ! Çocuklarımızın özgür düşleri için mücadeleye devam ! Malum bu daha başlangıç” dedi. Basın açıklamasını örgütleyen, Hala Gezi’yoruz Platformu adına konuşan Pelin Balgün; Gezi’nin Bodrum açısından önemine, anlamına vurgu yaparak, bu geleneği asla terk etmeyeceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından gezi sürecinde kullanılan, simgeleşmiş müzikler, türküler çalındı. Kalabalık sıkça; “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş. Gezi Onurumuzdur. Gün Gelecek, Devran Dönecek. AKP Halka Hesap Verecek. Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Eylem çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ilgiyle izlendi. Cep telefonlarından videoya alındı. Sıcağa ve Bodrum’da gündem yoğunluğuna karşın eyleme katılım, Hala Gezi’yoruz Platformu tarafından memnuniyetle karşılandı. Etkinliğe katılanlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür edildi.   

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL