Bodrum

Bodrum; ‘Hala Gezi’yoruz’ Diyecek

Gezi Direnişi olarak bilinen Türkiye tarihinin en büyük toplumsal reaksiyonunun 9. Yıldönümü nedeniyle Bodrum’da da etkinlik düzenlenecek. “Hala Gezi’yoruz İnisiyatifi” tarafından Bodrum Barış Meydanı (Eski adıyla İskele Meydanı)’nda basın açıklaması..

Bodrum; ‘Hala Gezi’yoruz’ Diyecek

Gezi Direnişi olarak bilinen Türkiye tarihinin en büyük toplumsal reaksiyonunun 9. Yıldönümü nedeniyle Bodrum’da da etkinlik düzenlenecek.

“Hala Gezi’yoruz İnisiyatifi” tarafından Bodrum Barış Meydanı (Eski adıyla İskele Meydanı)’nda basın açıklaması yapılacak. Bodrum’da yapılacak olan etkinlik, Bodrum’daki bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından da destekleniyor. Gezi’nin yıldönümü nedeni ile Türkiye’nin her bölgesinde anma, toplantı, basın açıklaması yapılıyor. Yapılan en ilginç etkinliklerden birisi İstanbul Boğaz Köprüsü’nde gerçekleştirildi. Köprüye bugün Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri tarafından devasa; “Her Yer Taksim. Her Yer Direniş” yazılı pankart asıldı. Sonrasında pankartı indirmek isteyen polislerle T.İ.P. milletvekilleri arasında kısa bir arbede yaşandı. O esnada T.İ.P. milletvekillerinden Serra Kadıgil’in cep telefonunu bir polis tarafından denize atıldı. Bunun üzerine T.İ.P Genel Başkanı Erkan Baş’ın twetter hesabından yaptığı açıklamada “Merhaba Ben Sera 🙂 Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü’ne “Her yer Taksim, her yer direniş” pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar 🙂 Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” ifadelerini kullandı.

ÇİĞDEM ERKO. “GEZİ MEMLEKET SEVDASIDIR.”

Yarın Bodrum Barış Meydanı’nda, Denizciler Cafe önünde gerçekleştirilecek basın açıklaması ile ilgili olarak Bodrumlu sanatçılardan ressam Bünyamin Pehlivan: “Gezi ülkede onurun, doğaya sahip çıkışın, memleket sevgisinin en önemli resmidir. Sanatçı olarak özellikle ressam olarak böylesi bir resmin içinde olmamak, olmazdı. Yarın saat 18.00’de Barış Meydanı’nda olacağız” dedi.

Bodrum Kadın ve Çevre hareketi Aktivisti Çiğdem Erko; “Gezi çevre hareketidir, kadın hareketidir, gençlik hareketidir, emek hareketidir. Evet her bir dinamiğin hareketidir. Ama en önemlisi Gezi bir memleket hareketidir. Memleket sevdasıdır. Öylesi büyük bir sevdadır ki; onca toprağa düşen gencimize, sakat kalanımıza, halen tutsak olanımıza, büyük bedeller ödemeye devam etmemize karşın bu sevdadan en ufak bir eksilme olmadı. Tersine büyüdü. Bu sevdayı taşımanın onuru ile yarın ki; etkinlikte mutlaka olacağız” görüşlerine yer verdi.

AVUKAT ÖZTÜRK: “ADALET İÇİN, GEZİ’DE BULUŞACAĞIZ.”

Bodrumlu avukat Azat Öztürk ise; “Gezi sürecinden çok gezi davasını konuşmak Türkiye hukuk panoramasını daha iyi sunmaktadır. Beraat etmiş gezi sanıklarını müebbetle yargılamak ve devamında verilen kararlar önümüzdeki yıllarda Türk Hukuk Tarihine kara leke olarak geçecektir. Osman Kavala, Can Atalay, Mücella Yapıcı nezdinde verilen kararlar kamu vicdanında sahiplenme duygusu da yarattı. Silivri onurun tutsaklığı haline büründü. Verilen kararların hukuksuzluğu, vatandaşların cebinden çıkan vergilerle tazminat olarak geri dönecektir. Hukukçular dünde Gezi’deydi. Bugün de Gezi’de olacaktır. Adalet için yarın saat 18.00’deki onur buluşmasında yerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL