Bodrum

Bodrumlu Deniz Emektarları Buluştu

Bodrum Denizciler Derneği organizasyonu ile Bodrum’un emektar denizcileri, Barış Meydanı’nda bulunan Denizciler Cafe’de buluştu. Derneğin işletmesi mekandaki buluşma ilginç görüntülere sahne oldu. Kahvaltı buluşması şeklinde gerçekleşen etkinliğin organizasyonu ile Denizciler..

Bodrumlu Deniz Emektarları Buluştu

Bodrum Denizciler Derneği organizasyonu ile Bodrum’un emektar denizcileri, Barış Meydanı’nda bulunan Denizciler Cafe’de buluştu. Derneğin işletmesi mekandaki buluşma ilginç görüntülere sahne oldu.

Kahvaltı buluşması şeklinde gerçekleşen etkinliğin organizasyonu ile Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan bizzat kendisi ilgilendi. Sabah saatlerinde başlayan anılar tazelemesinin, zamanın öğle saatleri sonrasına sarkmasına karşın bitmediği dikkatlerden kaçmadı.

Özellikle araya pandemi sürecinin de girmiş olması buluşmanın anlamını ve süresini de etkiledi. 100’e yakın emektar denizcinin katıldığı bu önemli ve sıcak kahvaltı buluşması bir ilk oldu. Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan gazetemize yaptığı açıklamada; “Bugün yaptığımız iş aslında bir şeye geç kaldığımızı da gösteriyor. Epey zamandır bu etkinlik aklımızdaydı. Ancak özellikle pandemi süreci gecikmeye neden oldu. Bundan sonra büyüklerimizle, deniz üstadlarımızla bu işi gelenekselleştireceğiz. Önemli bir manimiz, engelimiz olmazsa en azından her yıl, aynı gün, aynı saat, aynı mekanımızdayız. Dernekler sadece üyelerinin mesleki haklarını savunmakla görevli değildir. Ahde vefa gibi bir vicdan görevleri de vardır. Büyüklerimize davetimize nazik ve bizleri onore eden icabetleri nedeniyle teşekkür ederiz. Unutulmasın ki; o deniz ustası, derya yürekli büyüklerimiz olmasaydı, bizlerde olmazdık. Geleneği olmayanın, geleceği de olmaz. Bu yüce değerlerimize; saygımız ve sevgimiz sonsuzdur” görüşlerini dile getirdi.

HÜSEYİN AYAZ: BULUŞMASAK, DENİZİN HATIRI KALIRDI.”

Bodrum turizminin ve denizciliğinin simge isimlerinden Hüseyin Ayaz da kahvaltıda yer alan renkli simalardandı. Ayaz duygularını: “Bu oldukça anlamlı olmuştur. Çok yerinde oldu. Hatırlanmak güzel bir duygu. Başta Erol Erdoğan olmak üzere, Bodrum Denizciler Derneği yöneticisi tüm kardeşlerime teşekkür ediyoruz. Kahve bahaneymiş gerçekten. Evet kahvaltı bahaneymiş. Konuşacak çok şey biriktirmişiz. Bizler sadece anı biriktirmedik. Geleceğe sunacağımız deneyimleimizi de burada paylaştık. Denizciliğimizin, turizmimizin sorunları ve güncel durumu hakkında da görüş, alışverişinde bulunduk. İşin bir başka tarafı da laf aramızda kalmasın. Birbirimizi gerçekten çok özlemişiz. Görüşmesek deniz yıldızlarının, yakamozların, eriştelerin, kara izmaritlerin yani kısacası denizin hatırı kalırdı. Sözün özü; ayrılık kötü. Buluşmak iyi. Bu iyiliğin gelenek haline geleceği müjdesini Erol Erdoğan’dan aldık. Teşekkürler” diyerek duygularını dile getirdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL