Siyaset

Bodrum’da Adalet Nöbeti Başladı

Gezi Davası kararı, ülkedeki toplumsallaşan adalet talebini daha bir özel hale getirmiştir. Karara tepkinin yüksek oluşunda ve sürekliliğinde haklarında mahkumiyet kararı verilen Gezici’lerin duruşları denli, toplumsal yaşamda işgal ettikleri önem..

Bodrum’da Adalet Nöbeti Başladı

Gezi Davası kararı, ülkedeki toplumsallaşan adalet talebini daha bir özel hale getirmiştir. Karara tepkinin yüksek oluşunda ve sürekliliğinde haklarında mahkumiyet kararı verilen Gezici’lerin duruşları denli, toplumsal yaşamda işgal ettikleri önem de etkili olmuştur.

Hatırlanacağı üzere, Gezi davasının 25 Nisan 2022 Pazartesi günü görülen karar duruşmasında, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki dönem başkanı Yüksek Şehir Plancısı Dr. Tayfun Kahraman da haklarında 18’er yıl ağır hapis cezası verilerek diğer dava arkadaşlarıyla birlikte cezaevine konmuşlardı.
Ülke çapında neredeyse her nokta da buna ilişkin tepkiler sürerken Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, Bodrum’daki TMMOB bileşenlerinin de desteklediği ve katıldığı bir basın açıklaması ile Bodrum’da “Adalet Nöbeti” başlattığını deklare etti.

Açıklamada; “Unutmayın ki Gezi Direnişi, bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanan, siyasi baskılara ve ranta karşı, kamu yararını ve doğayı savunan milyonların ortak barışçıl sesi, asılsız delillerle kirletilemeyecek kadar güçlü ve onurlu hak mücadelesidir. Gezi, bugün Bodrum coğrafyası dahil olmak üzere, hukukun üstünlüğüne ve kamu yararına inanan meslek odaları olarak ülkemizin dört yanında süre giden talan, rant ve yağmaya karşı verdiğimiz mücadelenin barışçıl sesi ve yüz akıdır. Bizler, bugün içinde bulunduğumuz siyasi iklime ve baskılara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği, hukuk devletinin üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına inanan mimar ve mühendisler olarak, Gezi mücadelesinin ve meslektaşlarımızın, arkadaşlarımızın yanındayız. Bu nedenle, arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar yurt genelinde olduğu gibi, burada, Bodrum’da da, her Çarşamba 17.00-20.00 arasında Mimarlar Odası Bodrum Temsilcilik Binasında Adalet Nöbeti’nde olacağız. Birlikte direnmenin gücüne inanan, doğanın ve kentlerimizin hukuksuz talanına karşı çıkan herkesi bu nöbette desteğe bekliyoruz” denilerek; “BODRUM KENT KONSEYİ, EĞİTİMSEN, MUÇEP, ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU, CHP, HDP, TİP, SOL PARTİ, HDP, EMEP’E katılım ve destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mimarların Adalet Nöbeti’ni Bodrum’dan 1 gün önce başlatan Mimarlar Odası Muğla Şubesi adına Şube Başkanı Gamze Türk; “Gezi’nin yarattığı umudu hukuka aykırı kararlarla yok etmeye çalışmak nafile bir çabadan öte değildir. Evrensel hukuk değerlerine inanan bizler, Gezi’nin bütün değerlerini ve arkadaşlarımızı savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki; ülkemizde gelişecek demokrasi, gücünü Gezi’nin eşitlikçi, özgürlükçü ve barışçıl birlikteliğinden alacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar her salı saat 17.00 – 20.00 arası, Adalet Nöbetinde olacağımızı değerli kamuoyumuza duyuruyor ve desteklerini bekliyoruz” açıklamasını dile getirdi.

Okura Haber Notu: Haberimize konu, “Adalet Nöbeti” ile ilgili Bodrum’daki diğer sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partiler ve oluşum destekleri hızlı bir şekilde büyüyerek geldiği ve sütunlarımızın bunlara tek haberde yer verme olasılığı bulunmadığından, okumuş olduğunuz haberimizin devamının geleceğinin bilgisini siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL