Dünya Yaşam

Roche, rakibini satın aldı!

Roche, hastadan alınan tek bir örnekte birçok patojeni test edebilen yeni teknolojiye sahip GenMark Diagnostics, Inc. ile birleşme anlaşması imzaladı Roche, GenMark Diagnostics’i satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın 2021’in 2. çeyreğinde..

Roche, rakibini satın aldı!

Roche, hastadan alınan tek bir örnekte birçok patojeni test edebilen yeni teknolojiye sahip GenMark Diagnostics, Inc. ile birleşme anlaşması imzaladı

Roche, GenMark Diagnostics’i satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın 2021’in 2. çeyreğinde tamamlanması bekliyor. GenMark, hastadan alınan tek bir örnekte birden fazla patojeni tespit etmek için tasarlanmış moleküler tanı testleri sunuyor. GenMark’ın sunduğu hızlı çözümler sayesinde klinisyenler, enfeksiyonun nedenini ve en etkili tedaviyi belirleyebiliyor ve sağlık sistemlerinin üzerindeki yük hafifletiliyor. GenMark’ın tescilli multipleks teknolojisinin eklenmesi, solunum ve kan dolaşımı enfeksiyonları da dahil olmak üzere çok çeşitli bulaşıcı hastalık testi ihtiyacını karşılayarak Roche’un tanı alanındaki liderliğini pekiştiriyor.

Birleşme anlaşması, GenMark ve Roche yönetim kurullarının oybirliğiyle onaylandı. Satın alma tamamlandıktan sonra GenMark, Carlsbad, Kaliforniya, ABD’deki mevcut konumlarında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

GenMark’ın sendromik panel test portföyü, Roche’un mevcut moleküler diagnostik portföyünü tamamlayacak ve Roche, küresel ağı ile GenMark’ın ürünleri için genişletilmiş erişim sağlayacak. GenMark sunduğu çözümler ile siparişten raporlamaya kadar tüm iş akışında laboratuvar verimliliğini artırmakta ve hastalara hızlı bir şekilde tanı konularak daha iyi tedavi sonuçları alınmasını sağlıyor. Bulaşıcı hastalıklar, dünya çapında ölüme neden olan faktörlerin başında geliyor. Enfeksiyonların nedenlerinin daha erken saptanmasının, hasta sonuçlarını iyileştirdiği, antibiyotik yönetimi ve hastanede kalış süresi gibi süreçleri olumlu yönde etkilediği kanıtlanmış bulunuyor.

Roche Diagnostics CEO’su Thomas Schinecker, “GenMark Diagnostics’i satın almak, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hastalara ve sağlık hizmeti sağlayıcılarına hayat kurtaran bilgileri daha hızlı ulaştırmamıza katkı sağlayarak moleküler diagnostik portföyümüzü genişletecektir.” dedi. “Sendromik panel testlerindeki kanıtlanmış uzmanlıkları, hedefe yönelik daha hızlı tedavi sağlayarak daha iyi hasta sonuçları alınmasını ve hastanede kalış sürelerinin azalmasını mümkün kılıyor ve Roche’un bulaşıcı hastalıkları ve antibiyotik direncini kontrol etmeye yardımcı olma taahhüdüne katkıda bulunuyor. Kan dolaşımı enfeksiyonlarının ve antimikrobiyal direnç genlerinin tespiti, hastaneler ve hastalar için her zamankinden daha önemli. “

GenMark Diagnostics CEO’su Scott Mendel ise “Roche’un bir parçası olmak, hasta sonuçlarını iyileştirmek için bulaşıcı hastalıklara hızlı tanı koyma misyonumuzu pekiştirecek. Roche’un tanı çözümleriyle birlikte, dünya çapındaki müşterilere eksiksiz bir moleküler tanı çözümleri portföyü sunabileceğiz” dedi ve ekledi: “Roche’un bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz; bu birleşmenin GenMark ve müşterilerimiz için doğru bir adım olduğundan eminiz.”

GenMark’ın Solunum Patojen Panelleri, Roche’un kapsamlı COVID-19 tanı çözümleri portföyünü tamamlayarak, SARS-CoV-2 de dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonuyla ilişkili en yaygın viral ve bakteriyel organizmaları tespit ediyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL