Siyaset

Özay Kartal, CHP’den İstifa Etti

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı olan Özay Kartal, adaylık sürecinde yaşananların bir tiyatrodan ibaret olduğunu söyleyerek, Bodrum’un genel merkezden değil, seçilmişler tarafından..

Özay Kartal, CHP’den İstifa Etti

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı olan Özay Kartal, adaylık sürecinde yaşananların bir tiyatrodan ibaret olduğunu söyleyerek, Bodrum’un genel merkezden değil, seçilmişler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti ve partisi CHP’den istifa etti.

Özay Kartal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“CHP’li tüm aday adayları için demokratik hatta etik olmayan bir dizi olaylar yaşamıştık. Bugün itibariyle, tüm bu sürecin nedenleri ortaya çıkmış oldu. 5 Nisan tarihinde CHP Genel Merkezi, seçilmiş belediye başkanımıza bir genelge gönderdi. Bu genelge diyor ki; belediye ve şirketlerinde uzman, yönetici ve belediye başkan yardımcılarına benden onay almadan karar veremezsin. Yani diyor ki, Bodrum’u seçilmiş kişiler değil, ben genel merkezden yöneteceğim.

Madem, Bodrum’u genel merkezden yönetmeye karar vermiştiniz, neden aday adaylarına başvurun, para yatırın, kendinizi tanıtın dediniz? Tüm bunlar amacınızı perdeleyecek bir tiyatro muydu? Bu tiyatronun içinde yer almak istemediğimden partimden istifa etmiş bulunuyorum.”

Seçilmiş belediye başkanına ve Bodrumlu meclis üyelerine başarılar diledi. Kartal, Bodrum’u Bodrum halkının iradesiyle yönetmeleri durumunda kendilerine destek vereceğini de sözlerine ekledi.

Bu istifanın parti içinde yankı bulması bekleniyor. Özay Kartal’ın bundan sonraki siyasi kariyeri ve hangi partiye katılacağı merak konusu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL