Bodrum

Hrant Dink Bodrum’da da Anılacak

Yarın pek çok yerde Hrant Dink’in öldürülüşünün 17. Yıldönümü nedeni ile etkinlikler düzenlenecek, anma toplantıları gerçekleştirilecek. Bunlardan en önemlisi, vurulduğu yerde yani eski Agos bürosu önünde saat 15.00’te gerçekleşecek. Bodrum’da..

Hrant Dink Bodrum’da da Anılacak

Yarın pek çok yerde Hrant Dink’in öldürülüşünün 17. Yıldönümü nedeni ile etkinlikler düzenlenecek, anma toplantıları gerçekleştirilecek. Bunlardan en önemlisi, vurulduğu yerde yani eski Agos bürosu önünde saat 15.00’te gerçekleşecek. Bodrum’da da 16 yıldır yapıldığı üzere Bodrum Belediye Meydanı’nda, Hrant anması gerçekleştirilecek. Anmayı düzenleyen “Hrant’ın Bodrumlu Dostları” çağrı metninde; “Hrant’ın tetikçisi Ogün Samats 17 yıl önce Hrant’ı öldürdüğünde 17 yaşındaydı. Bugün 34 yaşında aramızda serbestçe dolaşabiliyor. O gün vur diyenler ise görevlerinin başlarındalar. Yargılamayı tüm dünya gördü. Bunun sorumlularını elbette tarih hak ettiği yere koyacaktır. Baştan sona itiraz ediyoruz, isyan ediyoruz, adalet talep ediyoruz. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Bu lekeyi bu ülkenin aydınlık insanları temizleyecektir. Yarın (19-Ocak-Cuma) saat 15:00’te adaletten yana vicdanlı tüm yurttaşlarımızı buluşmaya davet ediyoruz” denildi.
Hrant’ın Bodrumlu Dostları’ndan Aram İlhan Anlama: “Yarın, ‘Hrant için adalet’ diyeceğiz. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Şu bilinmelidir ki; halkın ve tarihin önünde mahkum olanlar, mahkeme salonlarında temize çekilemez. Hrant’ın yaşam yoldaşı Rakel Dink’in deyimi ile ‘Bizi acılarda akraba edenlere inat’ Bodrum Belediye Meydanı’nda olacağız. Yüzyıllık sessizliğe ses vermek için orada olacağız. Hrantın katilleriyle hesaplaşmadan aydınlık bir ülke geleceği düşünülemez. Anadolu’nun her bir karış bereketli toprağında Hrant’ın fikirleri filizlenecek. Hrant’ın gururu, inadı ve cesareti halen bu topraklarda var. Ve inanın bu topraklarda bir gün gazeteler; ‘Hrant’ın gerçek katilleri bulundu ve hesap soruldu’ diye yazacaklar. Duyarlı her yurttaşımızı yarın saat 15.00 de Bodrum Belediye Meydanı’na davet ediyoruz” diyerek çağrıda buldu.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL