Siyaset

Demokrasi Nöbeti Muğla’dan Başlasın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilen Av. Remzi Kazmaz ile PM Üyeliğine getirilen Alkım Denizaslanı, CHP Muğla İl Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla basının karşısına çıktı. YDK Üyesi Kazmaz, burada yaptığı..

Demokrasi Nöbeti Muğla’dan Başlasın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilen Av. Remzi Kazmaz ile PM Üyeliğine getirilen Alkım Denizaslanı, CHP Muğla İl Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla basının karşısına çıktı. YDK Üyesi Kazmaz, burada yaptığı konuşmasında demokrasi nöbetini Muğla’dan başlatmak istediklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinin Muğla için çok iddialı geçeceğini ve ön seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyen İl Başkanı Zekican Balcı ise “13 ilçemizin tamamı ve Büyükşehir Belediyemiz için 13+1 olarak net iddiamızı koyuyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür özel’in talimatı ile mecliste adalet nöbetini başlattıklarını ifade eden CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz, “Şuanda İslami faşizm örgütlenmesinin kurumsallaşmaya başladığı bu dönemde biz eğer sokakta varsak öyle durdurabiliriz. Genel başkanımızın bu konudaki kararı bir barikattır. Çok doğru bir kararadır. Biz bunu mecliste başlatacağız. Asıl barikat örgütlerimiz sayesinde sokaklarda olacak. Muğla örgütümüz bu değişime hazır ve iyi bir ekibi var. Bu vesile ile ben bu demokrasi nöbetinin Muğla’da başlamasını çok arzu ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden çeşitli nedenlerle ayrılmak durumunda kalan özellikle CHP’de siyaseten büyük emek veren Muharrem İnce ve Tanju Özcan’a her konuda kucak açtıklarını ifade eden Kazmaz, “Partimizdeki değişimin ardından ben o veya böyle partimizden atılmışlara ve küsenlere kucak açan biri olacağım. Biz onları kazandığımız andan itibaren değişim sürecinin başlayacağı noktalardan birisi de bu olacaktır. Biran evvel tüm Türkiye’deki kararsızlar, disiplin cezası ile partiden ayrılan yoldaşlarımız var. Onların biran önce partiye dahil edilmesi ve güç vermesi sağlanmalıdır. Partiye zarar veren ötekileştirenlerin bizim partimizde hiçbir zaman işi olmaz. Biz Atatürk sevdalısı olan insanlarla beraber yolumuza devam edeceğiz. O nedenle ortada Muharrem İnce ve Tanju Özcan var biz ona da her an, her konuda kucak açıyoruz” ifadesini kullandı.

Muğla İl Başkanı Zekican Balcı da basın toplantısında TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verilen hak ihlali kararına uymayıp, kararda imzası bulunan yüksek yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunması hakkında Genel Başkan Özgür Özel ile aynı fikirde olduğunu belirtti ve “Bu bir darbedir” açıklaması yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL