Kültür - Sanat

23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sihirli Gemi’yi çocuklara ücretsiz oynuyor. Dekoru, kostümleri, müziği, dansları ve oyunculuklarıyla büyük beğeni toplayan Sihirli Gemi oyunu, 23 Nisan..

23 Nisan’da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sihirli Gemi’yi çocuklara ücretsiz oynuyor.

Dekoru, kostümleri, müziği, dansları ve oyunculuklarıyla büyük beğeni toplayan Sihirli Gemi oyunu, 23 Nisan Salı günü 14.00’te Nurol Kültür Merkezinde Bodrum Belediye Başkanlığı, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve BBŞT tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak sunuluyor.

Bir yıldır her cumartesi çocuklarla buluşan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Sihirli Gemi” oyunu, mayıs ayı sonunda son oyununu oynayarak seyircisine veda edecek.

Oyunun yönetmeni Sertaç Aydın, Sihirli Gemi ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Sihirli Gemi sezon boyunca yıldız tozlarını serpmeye devam edecek. Sihir hayatınızdan hiç eksik olmasın. Yıldız tozları tüm çocukları sarsın.”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, “23 Nisan gibi özel bir günde öğretici ve akılda kalıcı, eğlenirken düşündüren özelliklere sahip tiyatro oyununu çocuklarımıza ücretsiz sunmak istedik. Kendi bünyemizde bulunan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatromuzun kıymetli sanatçılarının sergilediği ve ücretsiz oynanacak olan oyunu mutlaka çocuklarımıza izletmeliyiz. Tüm Bodrum yaşayanlarını ve çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

Sihirli Gemi

Birbirinden renkli karakterlerin yer aldığı çocuk oyunu Sihirli Gemi dünyada ve de özellikle üç tarafı denizle çevrili Türkiye’de çok önemli olan deniz kirliliği sorununa odaklanıyor. Oyun renkli rejisi, özgün şarkıları ve danslarıyla seyircilerini korsanların, papağanların, balıkların dünyasına davet ediyor. Çocukların bakışıyla deniz kirliliğinin sebeplerinden ve sonuçlarından bahsederken bu dünyanın tüm canlılara ait olduğunu vurguluyor. Sihirli Gemi’de, çocuklarımıza güzel bir gelecek armağan etmek için hepimizin sorumlulukları olduğu anımsatılıyor. Diğer yandan hava kirliliği, orman yangınları, termik santraller gibi ekolojik sorunların bir bütün olduğunu yansıtan oyun, küçük seyircilerini eğlendirirken deniz sevgisinin önemini gösteriyor.

Yazan: Ezgi Deniz Alpan

Yöneten: Sertaç Aydın

Oynayanlar: Mehmet Akif Yaşar/Ecem Zaralıoğlu/Ziba Türk Ateş/Burçe Özer/Simay Su Güleç/Veli Koçak

Yönetmen Yardımcısı: Ziba Türk Ateş

Reji Asistanı: İpek Aydın

Dekor: Kader Aktü/Hüseyin Akşen

Işık: Mustafa Kalaycıoğlu

Kostüm Tasarım: Burcu Şamlı/Uygulayıcı: Tarihi Kostüm Evi

Müzik: Selin Sağol Sade

Koreograf: Mutlu Akgün Gökalp

Efekt: Murat Uzun

Sahne Ressamı ve Afiş Tasarım: Kader Aktü

Sahne Amiri: Oğulcan Çelik

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL