Muğla

İkizköy’ün Suları Bir Haftadır Kesik!

Milas ilçesindeki İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holding ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy (YK) Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş tarafından kömür madeni açılmak istenmesine uzun süredir direnen İkizköylüler, bir haftadır sularının..

İkizköy’ün Suları Bir Haftadır Kesik!

Milas ilçesindeki İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holding ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy (YK) Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş tarafından kömür madeni açılmak istenmesine uzun süredir direnen İkizköylüler, bir haftadır sularının kesik olduğunu belirtti.

Suyun yaşam hakları olduğunu ifade eden İkizköylüler, kendilerine su kullanımını sağlamayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ile sularına el koyan Limak Enerji ve İçtaş Enerji’nin suç işlediklerini ifade etti.

Sendika.org sitesinde yer alan habere göre; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’ye bir haftadır giderilemeyen arızanın sebebini soran İkizköylüler, “Limak Enerji suyumuzu kesse de, komşularımızı işten çıkarsa da direnmeye devam edeceğiz” dedi.

YK Enerji ayrıca 8 Eylül’de İkizköy’ün yakınındaki Işıkdere mevkiinde kamulaştırma yapılmayan ve kendilerine ait olmayan bir toprağın yanındaki derede kanal çalışması yapımına başlamıştı.

Bir yandan susuzlukla uğraştıklarını, bir yandan şirketin dere yatağını bozduğunu belirten İkizköylüler, nöbet alanlarını bırakmayacaklarını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL