Bodrum

Bodrum; Cennet Koyu İçin Ayağa Kalktı

Bugün öğle saatlerinde Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Yürütme Kurulu tarafından, Cevat Şakir Caddesi üzerinde bulunan Merkez PTT önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması öncesi inisiyatif yürütme kurulu; vatandaşlara, tatilcilere; Cennet Koyu’ndaki..

Bodrum; Cennet Koyu İçin Ayağa Kalktı

Bugün öğle saatlerinde Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Yürütme Kurulu tarafından, Cevat Şakir Caddesi üzerinde bulunan Merkez PTT önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması öncesi inisiyatif yürütme kurulu; vatandaşlara, tatilcilere; Cennet Koyu’ndaki 678 000 metre karelik alanın Cengiz Holding’e satışının ayrıntılarını aktardı. Bodrum’da özel yatların ve günübirlik tur teknelerinin uğrak noktası olan ve yarımadada bakir kalan, halkın kullanımına açık bir kaç koydan biri olan Cennet Koyu’ndaki projede sürekli yayılma ve büyüme konsepti yer alıyor.

İlk adım 2012 yılında atılarak, Özelleştirme İdaresi tarafından 678.000 metrekarelik söz konusu bölgenin Cengiz Holding’e satışı gerçekleştirildi. Holding, Bodrum Cennet Koy’a ikinci resmi adımını 10.01.2021 tarihinde yavru şirketi Bodrum Bir Turizm Yatırım A.Ş üzerinden “Sahil Düzenleme, Koruma Yapıları ve Dolgu Alanı” Projesi’nin ÇED sürecini başlatarak atmıştı. 40 milyon TL’lik bu Proje, Cennet Burun’da 107/1 parsel olarak bilinen Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait 19 dönümlük kıyı ve deniz alanında 4 adet mendirek ile 2 adet plaj projesidir. Yapımı planlanan mendireklerin üzerlerinde ve plaj alanlarında güneşlenme ve dinlenme maksadıyla kullanılmak üzere bungalov yapıları yer alacak, mendireklerin en uç taraflarına ise iskeleler inşa edilecektir. Şirket, son aşamada uluslararası ortaklar bulduğunu ilan ederek; 100 villa ve süper lüks bir otel yapılaşmasından söz etti.

MEHMET CENGİZ; “BODRUM’DA İSTENMEYEN ADAM” İLAN EDİLDİ.

İlginç diyalogların yaşandığı, sahada vatandaş bilgilendirme çalışması sonrası Yurttaş İnisiyatifi Yürütme Kurulu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, Mehmet Cengiz’e gönderilen ve ‘Bodrum’da İstenmeyen Adam’ edildiğinin ifadelendirildiği açık mektup okundu.

Mektupta: “Sayın Mehmet Cengiz. Biz aşağıda imzası bulunanlar, bu kadim toprakların asli sahipleri, tarihsel mirasçıları, geleceğe onurla devredecek emanetçileri olarak bir karar aldık. Cennet Koyu’muzu, cehenneme dönüştürme planının öznesi olmanızdan dolayı sizi, ‘Bodrum’da İstenmeyen Adam’ ilan ediyoruz. Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz. Sizin milletten ne anladığınızı çok iyi biliyoruz. Daha doğrusu millet dendiğinde aklınızdan ne geçtiği çok aşikar. Çünkü bunu milletin gözünün içine baka baka bizzat dillendirdiniz. Ama Bodrum milleti, o aklınızdaki millet kalıplarının çok ötesinde ve dışında yer alıyor. Niyetinizi biliyoruz. Bırakın denemeyi, aklınızdan dahi geçirmeyiniz. Çünkü izin vermiyoruz. Millet istemiyorsa, yapamazsınız. Bodrumlular konuk severdir. Ama yanlış anlaşılmasın. Bu durum yağmacı sever anlamına gelmez. BODRUMLU; hemşerisi ve tarihin babası Heredot’tan gelenek süzer. Karyalı Prenses’in denizler üzerindeki apoletlerini kuşanır. Cevat Şakir’in; “Aganta, Burina, Burinata’sı” ile motorları maviliklere sürer. Karanlıkta Neyzen’in neyi ile aydınlık bir ses verir. Çökertmeli Halil Efe’nin isyan ruhuyla zeybek olur. Direniş abidemiz Saynur Gelendost’un Gökova Termik Santrali’nde çadırda başlattığı kutsal vatan nöbetini, Cennet Koyu’na taşır. Son olarak; ‘Bodrum milleti; o aklınızdaki ve dilinizdeki millet değil’ hatırlatması ile bu hukuka, akla ve vicdana aykırı kirli plandan çekilmenizi öneriyoruz. Sayın Mehmet Cengiz; Bodrum, (imar, özelleştirme, SİT karakterini değiştirme) Ali Cengiz oyunları noktasında oldukça antrenmanlıdır. Bu oyundan çekilmeniz durumunda, biz Bodrumlular da size dair aldığımız kararımızı gözden geçireceğimizi bildiririz” ifadelerine yer verildi.

“BODRUMLU İSEN, BOYUN EĞMEYECEKSİN.”

Mektubun ardından Bodrum Yurttaş İnisiyatifi’nin basın açıklaması okundu. İnisiyatif sözcüsü Ayhan Karahan’ın yaptığı açıklamada; “Şu anda sözün bittiği, tuzun koktuğu, suyun çürüdüğü bir yerdeyiz. Cennet Koyu’muzun, namı diğer Mehmet Cengiz’e peşkeş çekilmesi girişiminin tam da orta yerindeyiz. Bizler: ‘Bu gözü doymazlık ve rant histerisi öyle bir noktaya geldi ki; bunlar Bodrum Kalesi’ni de, Antik Tiyatro’yu da, Mausoleum’u da satabilir’ derken… O da oldu. Eş değer bir iş çıkardılar. Cennet Koyu’muzu, Mehmet Cengiz’e tahsis etmeye kalktılar. Ortada Danıştay’ın 2 kez iptal ettiği bir proje var. Yargı kararı tanınmıyor. Demek ki; birilerinin hukuka ve kararlarına saygıyı öğrenmesi gerek. Söz konusu yer mahkemelik. Süreç istinafta devam ediyor. Hukuken kesinleşmemiş bir durum söz konusu. Özelleştirme İdaresi’nin tutumu ise; ‘Kim takar ve bekler yargı kararını’ tavrıdır. Sabah-akşam tarihten, kültür değerlerinden söz edenlerin; SİT alanı üzerindeki bu vicdansızlığı, aynı zamanda samimiyet testidir. Cennet Koyu’nun cehenneme dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Gene böylesi bir amansız imar saldırısında; “Orman arazilerinin turizme tahsis adı altında, imara açılması ve Bodrum’daki dikey yapılaşmanın 5 kata çıkarılması” planlanmıştı. Yurttaş referandumu yaptık. Bu yağma ve dayatmaya halkın %99.9’u, ‘hayır’ demişti. Referandum sonucunu dönem Turizm Bakanı’na Bodrum’da elden bir manifesto ile vermiştik. Yağmayı durdurmuştuk. Az önce sayın Cengiz’e mektubumuzu okuduk. Kararımızı da belirttik. Gerekirse Bodrum’daki tüm memleket ve Bodrum sevdası ortak paydasında buluşan bireylerle, bileşenlerle, yapılarla, sivil toplumla benzer bir yurttaş referandumunu, ‘Cennet Koyu’ için de yaparız. Ancak temennimiz devlet eli ile bu konuda resmi referandum yapılması. Madem kamu menfaati diyorlar. Menfaati söz konusu olan kamuya da bir sormamız gerekmez mi? Son olarak; Mızrak çuvala sığmayacak, Cennet Koyu’na dökülmek istenen rant mayası tutmayacak. Ankara’nın yanlış hesabı, yine Bodrum’dan geri dönecektir. Bodrumlu İsen, Boyun Eğmeyeceksin. Boyun Eğeceksen, Bodrumluyum Demeyeceksin” görüşlerini dile getirdi.

Açıklama sonrası inisiyatif yürütmesi bu etkinliğin, Cennet Koyu ile ilgili çaktıkları ilk kıvılcım olduğunu ve sonuç alınana değin de süreklilik içeren bir faaliyet yürüteceklerini belirterek eylemlerini sonlandırdılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL