Bodrum

Bodrum Işığını, Yıldızlara Yolculadı

Geçtiğimiz salı günü, yurtdışından gelen oğlu Kutay ile Torba’da tatil yaparken geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Nadiye Sarıtosun (72 yaşında idi) bugün Cuma Namazı’nı müteakip, kılınan cenaze namazı sonrası..

Bodrum Işığını, Yıldızlara Yolculadı

Geçtiğimiz salı günü, yurtdışından gelen oğlu Kutay ile Torba’da tatil yaparken geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Nadiye Sarıtosun (72 yaşında idi) bugün Cuma Namazı’nı müteakip, kılınan cenaze namazı sonrası sonrası Ortakent Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu (Başkan Aras Bodrum dışında olduğu için katılamadı), CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ile CHP Bodrum İlçe Yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve çok sayıda Bodrumlu katıldı. Cenaze namazının kılındığı Ortakent-Kerem Aydınlar Camii’nde adeta göz yaşı sel oldu. Eğitimci ve ülkenin akademik Türkologlarından Sarıtosun’un; eşi Hatay, kızı Özge, oğlu Kutay başta olmak yakınları da cenazede hazır bulundular.

NADİYE SARITOSUN: “CUMHURİYET BAKIŞLI KADIN.”

Geçmiş dönem Ç.Y.D.D. Bodrum Şube Başkanlığı da yapan ve DTCF Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü mezunu Sarıtosun’un; “Benim Angaram” isimli kitabı Bodrum’da çok sayıda okuyucuya ulaştı. Özellikle Türkçe üzerine çok sayıda akademik çalışması da bulunan Sarıtosun için, Bodrum Belediye Bşk. Yard. İlknur Ülküm Seferoğlu: “Nadiye abla ile Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’nda birlikte yoğun mesaimiz oldu. Orada en çok dikkatimi çeken özelliklerinden birisi, inanılmaz hakaniyetli idi. Adalet duygusu çok yüksekti. Yardımların doğru adreslere, doğru oranlarda gidip-gitmediğini bizzat kendisi kılı kırk yararak incelerdi. Çok şey öğrendim ve onu tanımak benim için öğretici olduğu denli, şanstı. Mekanı cennet olsun” dedi.

Nadiye öğretmenin yakın dostlarından emekli eğitimci Hatice Yücel de; “Çok zamansız bir veda oldu. Birlikte yapacak çok işimiz vardı. Bahçeyakası köyünden ev alması da manidardır. Çocukların özellikle kız çocuklarının eğitimini çok önemserdi. Bahçeyakası Köyü’ndeki çocukların eğirimini de yakından takip ederdi” dedi. Bodrumlu Şair Erdin Ünsal ise; “Aramızda kendisinden, ‘Cumhuriyet bakışlı kadın’ diye söz ederdik dostumuzun. Aydınlanma, çağdaşlık denince adeta çok farklı bir enerji topluyordu. Hemen hayata akıyordu. Yeri doldurulmaz. Çok özleyeceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARIN HÜLYALARINDA, GENÇLERİN ÜTOPYALARINDA YAŞAYACAK.”

Cenaze törenine katılan CHP Bodrum İlçe Yöneticilerinden Beyhan Altınsoy: “Kendisi ile aynı partinin (CHP) ve aynı derneğin (ÇYDD) mensubu olmaktan hep onur duymuşumdur. Sadece cumhuriyet sevdalıları değil, tüm Bodrum önemli bir değerini yitirdi. Hani şair; ‘Her ölüm erken ölümdür’ derya; Nadiye ablamızınki gerçekten hepimize ani ve acı bir sürpriz oldu. Türkan Saylan öğretisini ve değerlerini özemsemiş her aydınlanmacı gibi ilkeliydi, omurgalı durdu. Karanlığın en koyu tununun hakim olduğu zamanlar da dahi eğilmedi, bükülmedi. Anısı en başta da; eğitimine her anlamda destek verdiği çocukların hülyalarında, gençlerin ütopyalarında yaşayacaktır. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Yine Sarıtosun’un cenaze törenine katılan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu da; “Nadiye hanımla birlikte çalışmak çok keyifli idi. Çünkü üretkenliği ve yaratıcılığı çok yüksekti. Cumhuriyet, laiklik, eğitim, çağdaşlaşma kendisinin kırmızı çizgileri ve dokunulmazı idi. Bodrum yereli ile çok uyumluydu ve bu topraklara kattıkları unutulmayacaktır. Kendi içerisindeki barışık yapısını, attığı her adımda hissettik. İnsana, hayata ve doğaya hep sevgiyle baktı. Onun bu güzel bakışını özleyeceğiz. Uğurlar olsun. Işığı bizlerden asla eksilmeyecektir. Yakınlarının, sevenlerinin ve Bodrum’un başı sağ olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL