Bodrum

KHK Bodrum’un da Kanayan Yarası

Eğitim Sen Bodrum Şubesi KHK’lara ilişkinlBelediye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Yüksel Okyay basın açıklamasında: “Eğitim Sen Bodrum Temsilciligiüyemiz Ruken AY, bundan 66 ay önce işinden haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişti. Komisyon kararı ile..

KHK Bodrum’un da Kanayan Yarası

Eğitim Sen Bodrum Şubesi KHK’lara ilişkinlBelediye Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Yüksel Okyay basın açıklamasında: “Eğitim Sen Bodrum Temsilciligiüyemiz Ruken AY, bundan 66 ay önce işinden haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişti. Komisyon kararı ile işe iade edildi.  5 yılı aşkın süredir mağdur edildi tıpkı binlerce KESK ‘li arkadaşlarımız gibi. Bodrum da hala iade edilmeyi bekleyen 4 eğitim emekçisi, bir sağlık emekçisi, 1 büro emekçisi arkadaşımız var. AKP hükümeti OHAL’i fırsata çevirip, on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç etti. Haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan KESK li arkadaşlarımıza komisyonun verdiği ret kararlarını tanımıyor, protesto ediyoruz.  Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, OHAL Komisyonu’nun iktidarın talimatı ile aldığı anlaşılan ret kararları açıkça suçtur. Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan Komisyon, iktidarın suçuna ortak olmuştur. Bu anti demokratik uygulamalara karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

KHK’LI HÜLYA BAYAR: “SESİMİZ ÇATALLAŞMAMALI.”

Göreve iade edilen KHK’lı öğretmenlerden RukenKaya Ay, basın açıklamasında ; “29 Ekim 2016 da ihraç edilmiş, 8 Eğitim-Sen’li öğretmenden birisiydim.Yaklaşık 6 yıldır okulumdan ve çok sevdiğim öğrencilerimden uzak bırakıldım. Neden ihraç edildiğimi hala bilmediğim gibi neden göreve döndüğümü de bilmiyorum. Bir bilinmezliğe terk edildik bu sürede. Ama  tekrar aranızdayım ve bundan buruk bir mutluluk duyuyorum. Çünkü hala görevlerine iade edilmeyen arkadaşlarım var.Bu uzun sürede telafisi olmayan kayıplar yaşarken , çocuğuma onurlu bir gelecek bırakmanın haklı kazancını da yaşıyorum. Bu sürede en sıkıntılı anlarımızda bile yeniden ayağa kalktık ve kendi küllerimizden yeniden doğduk… Varlığını en derinlerden hissettiğim yol arkadaşlarıma, gönül dolusu teşekkür ediyorum. “KHK ‘lar gidecek biz kalacağız”demiştik. En son ihraç edilen arkadaşımız da işine dönünceye kadar mücadeleye devam “diyerek görüş belirtti.  KHK’lı öğretmenlerden Hülya …  “Burada ki mücadele sadece sadece bir mağduriyetin giderilmesi ile ilgili değildir. En büyük mağduriyeti öğrencilerimiz yaşıyor. Büyük dramlar yaşandı, yaşanıyor. Öldükten sonra göreve iade edilen arkadaşlarımız var. İşin bir başka ilginç tarafı artık KHK’nın sahibi, savunanı yok. Ama KHKyürürlükte. Herkes biliyor ki; KHK’sız bir Türkiye mümkün. Ve tarihin tekerleği de; ekmek, gül, bilim ve aydınlamaya doğru dönüyor. Şairin dediği gibi;‘Haksızlığa olan öfkemiz sesimizi çatallaştırmamalı.Sesimiz çatallaşmayacak’ Birilerinin hoşuna gitmiyor diye; memleket sevdamızdan, bilime inancımızdan, öğrencilerimizin ışıltılı göz bebeklerine bakmaktanvazgeçecek değiliz. Hiç kusura bakmasınlar” görüşlerini dile getirdi. Basın açıklamasında sık sık: “Yaşasın Eğitim Sen, Yaşasın KESK”, “KHK’larGidecek, Biz Kalacağız” sloganları atıldı. Çarşı esnafı ve çevredeki vatandaşlar da eylemcilere destek verdiler. 

ÇİĞDEM ERKO: “BİATTAN KEYİF ALIYORLAR.”

Basın açıklamasını izleyen Mimar Sever Tercan ise;“Bu çağda yaşanılan bu rezil görüntüler yöneticilerin ayıbıdır. Birde utanmadan demokrasi havariliğine soyunup, mağdur edebiyatı yapıyorlar. Türkiye’nin bu iki yüzlülükle mutlak suretle yüzleşmesi gerekiyor. Ben de öğrenci annesiyim. Çocuğuma KHK denen uygulamanın ne olduğunu açıklayamıyorum. Çünkü KHK hayat içerisinde karşılığı olan bir durum değil. Bu bir anlamda, bir icattır. Olağan Üstü Hal kapsamında dayatılmıştır. Herkesin olağan halden çıkıştaki sorumluluğu, OHAL ile neyin amaçlandığı elbette sorgulanacak.KHK’lı öğretmenler onurumuzdur. Bu haklı mücadelelerinde, asla yalnız yürümeyecekler” dedi. Bodrum’daki kadın ve çevre hareketi aktivistlerindenÇiğdem Erko da; “Erkek yoldaşlarımız kusura bakmasınlar ve yanlış anlamasınlar. KHK’lılariçerisinde kadın oranı oldukça yüksek. Elbette haksızlığın ve haksızlığa karşı çıkışın cinsiyeti olmaz. Ama şu bir gerçek ki; egemen iktidarda,egemen erkek hegemonyası da mevcut. Genel görünümleri itibariyle; ileri yaşa ulaşmış ve  erkek, diplomalı da olsa tam bir cehalet sergileyen, anlama-algı sorunları yaşayan,  biat kültürünü içselleştirmiş olmaları. Son ve en önemlisi kadından korkuyorlar!’

TÜLOV’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ.

Basın açıklamasının ardından Eğitim Sen Bodrum Şubesi, TÜLOV (Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı) Bodrum Temsilciliğine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. TÜLOV Bodrum Temsilcisi Avukat Remzi Kazmaz ziyarette: “KHK ülkenin kanayan yarasıdır. Bu yarayı hep birlikte yüreklerimizi üst üste koyarak, dayanışmamızı güçlendirerek, birleşerek iyileştireceğiz. Bunu yapmak için, daha kaç kardeşimizin KHK zulmüne uğraması gerekiyor? Ülkenin, her zamankinden daha fazla aydınlanmacıların birliğine ve ortak irade koymasına ihtiyacı var. KHK’lı dostlarımız, yoldaşlarımız asla yalnız yürümeyecekler” dedi.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL