Bodrum

Bodrum’dan Bir Aydınlanma Yıldızı Kaydı

Bodrum sosyal, toplumsal, siyasal yaşamının önemli isimlerinden Nadiye Sarıtosun, yaşama gözlerini yumdu. Yurtdışından gelen oğlu Kutay ile Torba Mahallesi’nde otelde tatilde iken, kronik astımı da olan Sarıtosun dün saat 17.10’da..

Bodrum’dan Bir Aydınlanma Yıldızı Kaydı

Bodrum sosyal, toplumsal, siyasal yaşamının önemli isimlerinden Nadiye Sarıtosun, yaşama gözlerini yumdu.

Yurtdışından gelen oğlu Kutay ile Torba Mahallesi’nde otelde tatilde iken, kronik astımı da olan Sarıtosun dün saat 17.10’da kalp krizi geçirdi. Otel doktorunun müdahalesi ardından Bodrum’da özel bir hastanenin yoğun bakımına kaldırılan Sarıtosun tüm müdahalelere karşın saat 18.30’ da yaşamını yitirdi.

Sarıtosun’un vefatı üzerine Bahçeyakası Köyü Muhtarı Yücel Uyar: “Köyümüz ve Bodrum Yarımadası aydın bir değerini kaybetti. Köyümüzü çok sevdi. Ama bu karşılıklı bir sevgiydi. Çocukları ve eğitimi çok önemserdi. Tek tek köyümüzün çocuklarının tahsil durumlarıyla alakadar olurdu. Köyümüze taşınma kararı alınca ve bu kararını uygulayınca çok sevinmiştik. Ama maalesef sevincimiz yarım kaldı. Başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun” görüşlerine yer verdi.

MERAL SARAÇBAŞI: “NADİYE BARIŞ YÜKLÜYDÜ.”

Sarıtosun’un da geçmişte başkanlığını yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Bodrum İlçe Başkanı Meral Saraçbaşı; “Çok şaşkınız. Elbette her ölüm erken ölümdür. Ama Nadiye’nin vefatı çok erken oldu. Çünkü henüz yapacağı çok şey vardı. Zaten aydınlanma çabası dur-duraksızdı. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal değerleri onun kırmızı çizgisi idi. Nadiye yazmış olduğu; ‘Benim Angaram’ kitabında Cumhuriyetin kuruluş sürecini büyük bir titizlikle ele almış ve bizlere aktarmıştır. Nadiye, barış yüklüydü. Gündelik yaşamına da bu barışçıl karakteri işlemiştir. Herhangi bir kavgası bir tarafa, tartışmalarda dahi sesini yükselttiğine tanık olmuşluğum söz konusu değildir. Güle güle Nadiye. Anını çocukların ışıltılı gözlerinde, bilimin aydınlanma ufkunda, cumhuriyetin tüm değerlerinde yaşatacağız. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

OĞUL KUTAY: “SADECE ANNEMİ DEĞİL, DÜNYAMI KAYBETTİM.”

1949-Ankara doğumlu Nadiye Sarıtosun’un; Kutay ve Özge isminde iki çocuğu bulunuyordu. Ankara Üniversitesi , Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü mezunu Sarıtosun’un pek çok akademik çalışması bulunuyor. Başarılı bir eğitimci idi. Özellikle TED Koleji’ndeki öğretmenlik yaptığı dönemler halen öğrencileri tarafından sitayişle yad edilir.

Oldukça üzgün olduğu görülen oğul Kutay: “Çok şaşkınım. Sadece annemi değil, dünyamı kaybettim. O aynı zamanda benim de öğretenimdi. Kılavuzum, aydınlanma fenerimdi. Yeri doldurulmaz bir örnek modelimdi. Diğer çocukları da, benden ve kardeşim Özge’den ayırmazdı. Yapacak işlerinin yarım kalmasından çekinirdi. Öyle de oldu. Covid sürecinde yazdığı bir kitabı vardı. Onun basılmasını çok istiyordu. Artık bizlerin elinden ne gelirse” diyerek duygularını ifade etti. Sarıtosun’un kızı Özge yarın(Perşembe) günü Bodrum’da olabilecek. Bodrum’un Nadiye öğretmeni; Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde kılınacak Cuma namazını müteakip,kılınacak cenaze namazı sonrası Ortakent Mezarlığı’na uğurlanacak.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL