Bodrum

BESİAD ve TED Bodrum’dan Eğitim Hamlesi

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği..

BESİAD ve TED Bodrum’dan Eğitim Hamlesi

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) ve TED Bodrum Koleji arasında gençlerin gerçek hayata hazırlanması için önemli bir protokole imza attı.

Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı ile TED Bodrum Koleji’nde öğrenim gören ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmeleri, alışık oldukları hayat tarzının dışına çıkarak yeni deneyimler kazanmaları ve ileride seçmeyi hedefledikleri meslekleri tanımaları amaçlamaktadır. Öğrenciler yaz tatilinde iki haftalık sürelerde belirlenen işyerlerinde gözlemci olarak bulunacak ve iş yaşamını deneyimlemiş olacaktır. Projede Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), üyelerinin iş yerlerinde öğrencilere Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi gerçekleştirmesini sağlayacaktır.

Başkan Neslihan Nazlıoğlu proje hakkında şunları söyledi;

“Bugün önemli bir protokol imzalıyoruz aslında 9. Dönemde imzaladığımız protokolü bugün sürdürülebilir hale getiriyoruz, çocuklarımızın en önemli ihtiyacı olan özellikle pandemiden itibaren sistemin değişmesi digital platformların öne çıkması ile birlikte çocuklarımızda büyük değişimler olduğunu düşünüyorum. z kuşağı ile karşı karşıyayız ve onların karşılarında onların düşünmelerine ihtiyaç duyup duymadıklarına bakmadan aksiyon alan helikopter ebeveynler olması çocukların gündelik yaşamlarında konfor sağlayarak yaşam deneyimlerini kısıtlıyoruz. Çocuklarımızı hayata hazırlamak gerekiyor ve onların da bir takım sorumlulukları vermemiz gerekiyor. BESİAD Muğla Bölgesi’ndeki en etkin STK’lardan biri çünkü bütün üyeleri ciddi filitrasyondan geçerek üyelik kabulüne uygun görülüyor. Bu anlamda da TED Kolejinin Kurucusu Erdem Erken ile bir protokol hazırladık Ortaokul ve Lise öğrencilerinden oluşacak Yaşam Deneyimi ve Mesleki Gözlem programında velilerinin onayı ile beraber KVKK izinleri doğrultusunda Besiad üyelerinin yanında iş deneyimi ve meslek seçme aşamasında bir nevi staj olacaktır. Çocuklarımızın sorumluluk almaları ayaklarının yere basması açısında önemli ve çok kıymetli bir proje olduğunu düşüyorum ve şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TED Bodrum Koleji Kurucusu Erdem Erken de sözlerine şu şekilde devam etti.

Biz öğrencilerimiz hayata hazırlanmasını hedefliyoruz. Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi programında Yaşam Deneyim kısmı ortaokul öğrencilerini kapsamakta herhangi bir iş yerinde 15 gün gözlem ve eğitiminden geçmiş oluyorlar burada iş yerinin açılışından kapanışına kadar süreçte gerçek yaşamı deneyimlemiş oluyorlar. Meslek Gözlemi programında ise lise öğrencilerimiz hayallerindeki meslekleri tanıma şansına sahip oluyorlar ilerideki meslek seçimlerinde şimdiden bir nevi staj alarak gözlemleyerek yanlış seçimlerden dönmüş oluyorlar ya da seçeceği mesleğe daha dört elle sarılmış oluyorlar ve bu anlamda çok kıymetli bir program. Ben de bir Besiad üyesi olarak Besiad yönetimine değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz öğrencilerimizi Besiad’ın bünyesinde bulunan güvenilir işletmelerine teslim ediyoruz” dedi.

Ardından bu anlamlı projenin protokolü imzalanarak tören sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL