Bodrum

Bodrum Turizmine MESEM Desteği

Sektör İş birliği Temsilcileri ile Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tanıtım toplantısı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe başkanlığında 25.05.2022 tarihinde yapıldı. Bodrum Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan Mesleki Eğitim..

Bodrum Turizmine MESEM Desteği

Sektör İş birliği Temsilcileri ile Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tanıtım toplantısı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe başkanlığında 25.05.2022 tarihinde yapıldı. Bodrum Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MESEM) tanıtım toplantısına Mesleki ve Teknik Okul Müdürleri, Bodrum Belediyesi, Ticaret Odası, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Deniz Ticaret Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve STK’ların temsilcileri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Akmeşe toplantıda özellikle turizm sektörü personelinin eğitimi konusuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bodrum otel ve turizm sektöründe istihdam edilen personelin eğitilmesi, durumlarına göre kalfalık, ustalık belgeleriyle donatılması ve hizmet standartlarının yükseltilmesi gerekmektedir.
Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrencilerimiz 3 yıl çıraklık eğitimi, 1 yıl kalfalık eğitimi olmak üzere toplam 4 yıl eğitim alacaklardır. En az Ortaokul mezunu öğrenciler haftanın 4 günü işletmede çalışacak,1 gün de okulda eğitim göreceklerdir. Mesleki ve Teknik Eğitim Programı uygulayan eğitim kurumlarında aldıkları teorik eğitimlerini işyerlerinde pratiğe dönüştüren öğrencilerin çıraklık eğitimi süresince, asgari ücretin en az %30’u kadar, kalfalık süresince de asgari ücretin en az %50’si kadar karşılıksız destek ödemesi doğrudan devletimiz tarafından işletmelerimize verilmektedir. Çalışan öğrencilerimizin SGK prim ödemesi de yine devletimiz tarafından karşılanmaktadır.
Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve genç işsizliğin azaltılmasındaki mutlak katkıyı sağlayacak olan mesleki eğitim, Millî Eğitim Bakanlığımızın öncelik verdiği en önemli alanlardandır.
Son dönemlerde sektörün istediği nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve istihdamın artırılması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla çok yönlü iş birliklerini ortaya koyan protokoller imzalandı. İmzalanan protokoller sonucunda hem iş gücüne katılım hem de sektörün beklediği nitelikteki insan işgücüne katkı sağlamak amacıyla İlçemizde faaliyet gösteren mesleki eğitim merkezine ek olarak mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızın bünyesine mesleki eğitim merkezi programı açarak sürece hız kazandırılmaya çalışıldı.
İlçemizde Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gündoğan Fahriye Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mumcular Sitare Özkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezinde olmak üzere 4 okul,1 kurumumuzda Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Programı uygulanmaya başlanmıştır.”

BODRUM’UN DÖRT İLÇESİNDE MESEM UYGULANIYOR

Ardından Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi tarafından MESEM hakkında tanıtım sunumu yapıldı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Çırakarıyorum.com” web uygulamasının tanıtımı yapılarak, bu uygulamanın işletmeler ve meslek liseleri arasında köprü görevi göreceği üzerinde duruldu.
Geleneksel çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimlerinin de verildiği yerler olan mesleki eğitim merkezlerinin hemen herkes tarafından ulaşılabilir olmasının esas alındığının belirtildiği toplantıda, okulda sürekli devamsızlık, akademik başarısızlık gibi sebeplerden ötürü eğitimlerini tamamlayamamış olanlara yönelik bir farkındalık oluşturularak bu programa öğrenci kazandırılması konusu belirtildi. Bu sayede öğrencilerin eğitim sistemi içerisinde kalarak eğitime katılım oranının yükseltilmesi, nitelikli işgücüne katılım ve istihdam artışı sağlanacağı vurgulandı.
Toplantıya katılan katılımcılar ile Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen ve yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi, mesleki eğitimi geliştirmesi adına yeni hedeflerin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL