Bodrum

Turgutreis, ‘Modern’ Pazaryerine Isınamadı

Turgutreis Modern Pazaryeri önümüzdeki hafta faaliyete geçecek. Daha önceden, sebze ve ‘giyim’ için ayrı günlerin tahsis edileceği duyurulan Turgutreis Pazaryeri, bu dönemde de sadece Cumartesi günleri açılacak. Bodrum Belediyesi’nin ilgili..

Turgutreis, ‘Modern’ Pazaryerine Isınamadı

Turgutreis Modern Pazaryeri önümüzdeki hafta faaliyete geçecek. Daha önceden, sebze ve ‘giyim’ için ayrı günlerin tahsis edileceği duyurulan Turgutreis Pazaryeri, bu dönemde de sadece Cumartesi günleri açılacak.

Bodrum Belediyesi’nin ilgili komisyonunda defalarca değiştirilen gün tahsisleri, esnafın muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Daha önceden Belediye komisyonunda alınan karar gereği; cumartesi günü sebze ve meyve, cuma günü ise tuhafiye esnafına tahsis edileceği bildirilen Turgutreis modern pazaryeri, yine her iki esnafın da tezgah kuracağı şekilde, cumartesi günleri halka açılacak.

Turgutreis Gündem’in haberine göre, karar sonrasında yer ölçümleri yapıldı. 2.5x 2.5 metre ebatındaki stant yerleri çizgilerle belirlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre 262 tuhafiye ve 152 sebze pazarcısı esnafının kura çekimleri yapıldı. Esnaf sayısının fazla olması, stantların boyutunu sınırlandırınca Turgutreis pazarcıları bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Kura sonucu tezgah yeri pazarın giriş kısmına denk gelen esnaf ise yetkililerden gölgelik talep etti.

ESNAF ESKİ PAZARYERİNİ İSTİYOR

Öte yandan mevcut pazaryerinde esnafın bir kampanya başlattığı gözlendi. “Turgutreis Pazarcı Esnafına Bir İmza da Sen Ver” kampanyasında, esnaf “Yerimizi değiştirmeyin” çağrısı yapıyor. Kampanya metninde şu ifadeler dikkat çekiyor:

”Bodrum’da yaşayan ve bulunan vatandaşlar olarak ilçemizin Turgutreis Mahallesi’nde Cumartesi günleri kurulmakta olan Sebze, Giysi ve Tuhafiye Pazarına yarımadanın her noktasından zorluk yaşamadan, tek vesait ile ulaşabilmekteyiz. Arabası olmayan vatandaşlar Turgutreis, Akyarlar ve Gümüşlük Mahallesi sakinleri olarak merkezde, düz ayak bir konumda bulunan pazaryerimizden alışveriş yapmak için gerekirse yürüyerek de ulaşımını sağlayabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz alanda özveri ile hizmet veren esnaflarımızın mevcut yerlerinde faaliyetlerini yürütmesini arzu etmekteyiz. Bodrum Belediyesi ve değerli başkan Sayın Ahmet Aras’ın halkın ve esnafın sesine kulak vereceğinden şüphe duymaksızın bu dilekçemizi dikkate alarak gereğini yapmanız adına arz ediyoruz.”

Haber: Ali Peltek

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL