Gündem Magazin

Balıkçı ve Aksona, Veli Bar Sahnesinde

Bodrum’un ilk bar ruhsatlı işletmelerinden Veli Bar, Halikarnas Balıkçısı olarak tarihe geçen Cevat Şakir Kabaağaçlı, doğum gününde Özgür Kıyat ve Veli Bar’ın ortak organizasyonuyla, görkemli bir tören ile anılacak. 17..

Balıkçı ve Aksona, Veli Bar Sahnesinde

Bodrum’un ilk bar ruhsatlı işletmelerinden Veli Bar, Halikarnas Balıkçısı olarak tarihe geçen Cevat Şakir Kabaağaçlı, doğum gününde Özgür Kıyat ve Veli Bar’ın ortak organizasyonuyla, görkemli bir tören ile anılacak.

17 Nisan 1890 tarihinde Girit’de doğan ve yazdığı bir makale nedeniyle suçlu bulunarak Bodrum’a sürgüne gönderilen ve Bodrum’un antik ismi Halikarnas’ı mahlas olarak benimseyen ve hayata geçirdiği ölümsüz eserleriyle Bodrum’un sembolü haline gelen Cevat Şakir Kabaağaçlı, doğumunun 132. Yılında Veli Bar Sahnesi’nde Özgür Kıyat’ın sazı ve şarkıları ile anılacak.

Halikarnas Balıkçısı gibi bir Bodrum aşığı olan Özgür Kıyat, Anadolu Rock ağırlıklı bir repertuvarın hakim olduğu gecede Bodrum’un iki sembolü Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Bodrum’un yaşayan son süngercisi Aksona Mehmet’e ayırdığı gecede Kıyat, hayranı olduğu Cevat Şakir‘in 132. doğum gününde Balıkçı’nın Mavi Sürgün’e uzanan hikayesini, sahnede şarkılarla anlatacak. Balıkçı’nın en sevdiği ve Bodrum’un çeşitli bölgelerine yaklaşık bir asır önce diktiği Bella Sombra ağacını yine Balıkçı gibi büyük çabalarla yurt dışından getirerek 13 Ekim 2021 günü mezarı başına diken Özgür Kıyat, bu ağacın hikayesini ve önemini de yine sahneden sevenleriyle paylaşacak.

Veli Bar Sahnesi’nde bambaşka bir gece ve akışın yer aldığı 17 Nisan gecesinde Özgür Kıyat hayranı olduğu bir başka Bodrumlu değer, son süngerci Aksona Mehmet, Mehmet Baş için yazıp bestelediği Aksona Zeybeği, asırlardır bir süngercilik kenti olan Bodrum için yazılmış ilk süngerci türküsünü de seslendirecek. Veli Bar müdavimleri ise bu gecede bu zeybeği Özgür Kıyat’ın sesi ve Aksona’nın oyunu ile izleme şansına sahip olacaklar.

Bu anlamlı geceye siz de tanıklık etmek, hafızalarınızda bu muhteşem kutlamaya yer vermek istiyorsanız, mutlaka rezervasyon yaptırın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL