Genel

İş Dünyası 17’nci Yılında Ata’nın Huzurunda

Çatısı altında 30 federasyon ve 284 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket yer alan Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş..

İş Dünyası 17’nci Yılında Ata’nın Huzurunda

Çatısı altında 30 federasyon ve 284 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket yer alan Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yönetim kurulu, yüksek danışma kurulu ve federasyon başkanlarının yer aldığı Genişletilmiş Yönetim Kurulu, 17’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara’da toplanarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ziyarete TÜRKONFED Başkan Vekili, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve GESİFED Başkan Yardımcısı Hakan Urhan da katıldı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın liderliğindeki heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Turan, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Cumhuriyetimizin yetiştirdiği iş insanları olarak, bizlere armağan ettiğiniz akıl ve bilime dayalı Cumhuriyet değerleri ve ilkelerinin önemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz” yazdı. Turan yazısında ayrıca, TÜRKONFED’in Yeni Dönem, Yeni Ufuklar vizyon belgesinde yer alan ‘Hayalimizdeki Türkiye’ başlıklı on maddeye de yer verdi ve Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Ulu Önder Atatürk, ülke sathında temsil edilen, bağımsızlık ve gönüllülük ilkesi ile bir araya gelen iş insanlarından oluşan TÜRKONFED olarak, kuruluşumuzun 17. yıl dönümünde de Genişletilmiş Yönetim Kurulumuz ile huzurlarınızda olmaktan onur duyuyoruz.

Olağanüstü zor şartlar altında kurulan ve çok yakında 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin yetiştirdiği iş insanları olarak, bizlere armağan ettiğiniz akıl ve bilime dayalı Cumhuriyet değerleri ve ilkelerinin önemini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesini yakalama hedefinizin rehberliğinde, toplumumuzun -değişen dünya şartlarında- aynı duygu ve heyecanla ortak bir vizyona sarılması yolunda “Bir Türkiye Hayalimizi” zatıalilerinizin huzurunda paylaşmak istiyoruz. Sizin açtığınız bu yolda;

  • Demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletini güçlendirmiş,
  • Güçler ayrılığını, denge ve denetleme mekanizmalarını yerli yerine oturtmuş,
  • Yargının tam bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü tesis etmiş,
  • Ortak yaşama iradesini ve toplumsal esenlik ile güçlü bir toplumsal dönüşümü başarmış,
  • Toplumsal ve siyasal uzlaşmalar ile yeni dönemin yeni ve sivil anayasasını yapmış,
  • Avrupa Birliği’ne tam üye olmuş,
  • Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı politikalar geliştirmiş,
  • Toplumun refah ve huzuru ile onurlu yaşam hakkını güvence altına almış;
  • Adaletsizlik ve yoksullukla mücadelede başarılı olmuş,
    bir Türkiye Hayali ile çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu, birleştirici ve ortak değerlerin mimarı zatıalinizi her zaman saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Sizin ve Cumhuriyetimizin kurucu kuşaklarının aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. En derin minnet ve saygılarımızla…”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL