Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bodrum Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhuriyet tarihine ışık tutacak, tarihi ve duygu yüklü bir farkındalık çalışmasına imza atıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk, Bodrum Belediye Meydanı’nda tam 36 saat 33 dakika boyunca kesintisiz olarak okunacak.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bodrum Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhuriyet tarihine ışık tutacak, tarihi ve duygu yüklü bir farkındalık çalışmasına imza atıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk, Bodrum Belediye Meydanı’nda tam 36 saat 33 dakika boyunca kesintisiz olarak okunacak.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde okuduğu o tarihi süreye birebir sadık kalınarak planlanan etkinlik, 23 Nisan sabahı saat 11.00’de başlayacak. Bodrum’daki sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla desteklenen bu anlamlı nöbette, Nutuk her saat başı farklı bir katılımcı tarafından seslendirilecek.
Siyasi bir amaç gütmeden, tamamen toplumsal birlik ve ortak değerler çerçevesinde yürütülecek olan çalışma; Cumhuriyetin hangi zorlu şartlar altında kurulduğunu doğrudan Atatürk’ün kendi kelimeleriyle yeniden hatırlatmayı hedefliyor.
Yapılan bu tarihi çağrının bir anma programından ziyade, derin bir farkındalık hareketi olduğunun altını çizen ADD Bodrum Şubesi, kamuoyuyla şu duygu yüklü mesajı paylaştı:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’u 36 saat 33 dakika boyunca tek başına okumuştur. Bugün bizler aynı süreyi birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, dönüşümlü olarak okumaya çalışırken bile bu eşsiz kararlılığın ve inancın büyüklüğünü çok daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle Nutuk’u aynı süre boyunca kesintisiz okuyarak, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğunu milletimize yeniden hatırlatmak istiyoruz.”
Büyük bir saygı ve disiplin içerisinde geçmesi planlanan “Nutuk Nöbeti” süresince hiçbir slogan atılmayacak. Program, yalnızca Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile sınırlı tutularak tarihi metnin maneviyatı korunacak. Gece saatlerinde ise çevre sakinlerine rahatsızlık vermemek adına ses sistemi kapatılacak ancak okuma nöbeti hız kesmeden, büyük bir adanmışlıkla 36 saat 33 dakikanın sonuna kadar sürecek.
Tarihe tanıklık etmek ve bu eşsiz atmosferi solumak isteyen tüm vatandaşlar Bodrum Belediye Meydanı’na davet ediliyor.
Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.
Yorum Yap