CHP Muğla İl Başkanı Halil Karahan, partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Karahan, seçmen iradesinin yok sayıldığını belirterek…
CHP Muğla İl Başkanı Halil Karahan, partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Karahan, seçmen iradesinin yok sayıldığını belirterek yaşananların sorumlusu olarak Gökan Zeybek’i işaret etti. AK Parti rozetini takan Gülsoy’un mimarlık diplomasına dair akıllarda soru işareti bırakan iddialar ise Bodrum siyasetinin yeni gündem maddesi oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden 8 Ekim’de istifa eden Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy’un siyasi rotasını AK Parti’ye çevirmesi, Muğla ve Bodrum siyasetinde tansiyonu yükseltti. Egemax TV’ye katılarak süreci değerlendiren CHP Muğla İl Başkanı Halil Karahan, seçmenin ve partiye gönül veren emekçilerin hakkının yendiğini dile getirdi.
“Hikayenin Sonu AK Parti, Sorumlusu Gökan Zeybek”Gülsoy’un meclis üyeliğine geliş sürecinde, dönemin milletvekili Gökan Zeybek’in etkili olduğunu iddia eden Karahan, ortada ciddi bir siyasi ahlak sorunu olduğunu vurguladı. Bodrum örgütünün bu ismi en başından beri kabul etmediğini ve aidiyet sorunu yaşandığını belirten Karahan, “Hanımefendi İstanbul’da gezerken yolu Gökan Zeybek ile kesişiyor ve Bodrum’da meclis üyesi yapılıyor. Ön seçime giren, sandıkta bekleyen emekçilerin hakkını gasp etti. Bunun tek sorumlusu makamından güç alarak bu atamayı yapan Gökan Zeybek’tir” ifadelerini kullandı.
CHP’den ayrılık süreci sonrası siyasi kulislerde merak uyandıran Asuman Gülsoy’un yeni adresi resmileşti. Gülsoy, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlenen resmi törenle AK Parti rozetini takarak yeni partisine resmen katılmış oldu. Karahan bu durumu, “20 yıllık üyeliğini sonlandırdığını söylüyor. Sizin gibiler eksik olsun, hikayenin sonu AK Parti’de bitti” sözleriyle eleştirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirleme süreçlerinde kullandığı teknolojik yöntemlere de atıfta bulunan Karahan, yaşanan tabloyu bir “fecaat” olarak nitelendirdi. Gülsoy’un koltuğa gelişini tiye alan Karahan, “Sayın Özel her şeyi yapay zekayla belirledik demişti, Asuman Hanım da herhalde meclis koltuğuna yapay zekayla geldi” diyerek tepkisini dile getirdi.
Açıklamaların en dikkat çeken kısmı ise Asuman Gülsoy’un eğitim durumu ve mesleki unvanıyla ilgili ortaya atılan iddialar oldu. Adaylık döneminde “mimar” unvanıyla broşürleri basılan Gülsoy’un diplomasının henüz belediyeye sunulmadığını belirten Karahan, kamuoyunun aklına şu soruları getirdi:
“Mevcut belediye meclis üyeleri içerisinde diplomasını belediyeye teslim etmeyen tek kişi Asuman Gülsoy. Mimarım denildi, broşürler asıldı. Sonra diploması gelmeyince broşürler değiştirildi. Asuman Hanım gerçekten mimar mı? Çizdiği bir projeyi gösterirse ben sözümü geri alacağım.”
Şimdi Bodrum kamuoyu, AK Parti saflarına katılan Gülsoy’dan bu iddialara ve özellikle “diploma” konusundaki soru işaretlerine vereceği yanıtı bekliyor.
Bodrum’un güncel yerel haberleri, son dakika gelişmeleri, siyaset, turizm, etkinlikler ve mahalle mahalle gündem haberleri Bodrum Haberi'nde.
Yorum Yap