Bodrum

Bodrum, Turizm Kenti Niteliğini Kaybediyor

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. Kocadon, Bodrum’un 80’li yıllardan bu yana yatak kapasitesi anlamında kan kaybettiğini belirterek “Bodrum turizm kenti özelliğini kaybediyor. Böyle gidersek, deniz kenarında Mersin gibi, Çanakkale..

Bodrum, Turizm Kenti Niteliğini Kaybediyor

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. Kocadon, Bodrum’un 80’li yıllardan bu yana yatak kapasitesi anlamında kan kaybettiğini belirterek “Bodrum turizm kenti özelliğini kaybediyor. Böyle gidersek, deniz kenarında Mersin gibi, Çanakkale gibi sıradan bir kent olacağız. Bu beni çok endişelendiriyor” dedi.

BODTO’nun yeni dönem seçim sürecinde yeniden aday olduğunu açıklayan Mahmut Kocadon, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bodrum’un artan nüfusuna oranla yatak kapasitesinin düştüğüne dikkat çeken Kocadon, kentin turizm özelliğini giderek kaybetmeye başladığını söyledi. Kocadon, şöyle konuştu:
Bodrum’un 1980 yılındaki nüfusu ile bugünkü nüfusu çok farklı. O yıllarda nüfus 100 bin iken, 50 bin civarında yatak kapasitemiz vardı. Pandemideden dolayı, dışarıdan gelen göçlerle birlikte nüfusumuz şu an 460 bin civarında. Yatak kapasitemiz ise 100 binlerde. Yani nüfusun yüzde 25’ine kadar geriledi. Bodrum turizm kenti özelliğini kaybediyor. Bu gidişle, deniz kenarındaki sıradan bir kent olacağız. En büyük korkum bu. Bugün turizmde iyi bir ekonomiye sahipsek, Türkiye sıralamasında vergiyi yüksek ödüyorsak, turizm sayesindedir. Bodrum nüfusunu büyütmememiz gerekiyor. Bunu, kaymakam ve belediye başkanı başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla oturup konuşmamız gerekiyor. Sıradan bir kent mi olacağız, yoksa turizm özelliğini kaybetmemiş bir kasaba mı olacağız?”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL