SON DAKİKA
--:--:--

Datca’da Elektrik Sorunu Çözüldü!

Datça’da 16 – 18 Temmuz tarihleri arasında yaşanan elektrik sorunu sona erdi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçe genelinde elektrik verilmeye başlandı. Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde son üç günden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintilere bağlı olarak susuzluk halkı canından bezdirdi. Enerji sağlayan ADM yetkilileri kesintilerin, aşırı hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşların klima ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Datca’da Elektrik Sorunu Çözüldü!

Datça’da 16 – 18 Temmuz tarihleri arasında yaşanan elektrik sorunu sona erdi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçe genelinde elektrik verilmeye başlandı.

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde son üç günden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintilere bağlı olarak susuzluk halkı canından bezdirdi.

Enerji sağlayan ADM yetkilileri kesintilerin, aşırı hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşların klima ve soğutuculara yüklenilmesi nedeniyle meydana geldiğini duyurdu.

Kesinti sonrası çalışmalar başlatan ADM, sorunun giderildigini açıkladı. Yapilan aciklamada, “Ege sahil kesiminde yer alan yerleşim yerlerinde hava sıcaklıklarındaki aşırı artış ve turizm yoğunluğuna bağlı nüfus artışı nedeniyle dar bir zaman aralığında enerji tüketiminde bölge normalinin çok üzerine çıkılmış ve elektrik dağıtım şebekesinde ciddi yüklenmeler meydana gelmiştir. Bu koşulları gözeterek tüm ekiplerimizle çalışmalarımızı 7/24 esasıyla sürdürmekteyiz.Datça’da 16-18 Temmuz tarih aralığında, eş zamanlı farklı losyonlarda bir dizi arıza meydana gelmiştir. Bunun üzerine hızlıca ekip ve ekipman takviyesi yapılarak gece boyunca ve bir bölümü Pazartesi gününe sarkan çalışmalarla beş farklı trafoda ve hatlarda teçhizatlar yenilenmiştir. Bu çalışmalar boyunca ilçe merkezinde birbirini izleyen bazı kesintiler oluşmuştur.17 Temmuz Pazartesi öğleden sonra ilçe geneli enerjilendirilmiştir. Sadece İskele Mahallesi’ndeki iki trafo bölgesinde, teçhizat yenileme çalışmaları 18 Temmuz Salı 06.30’a kadar devam etmiştir. ” ifadelerine yer verildi.

Kesinti yaşanmaması için ek önlemlerin alındığı bilgisine yer verilen açıklamada “Bölgede arıza tespit ve giderme çalışmalarında ilave ekiplerimiz ile birlikte toplam 18 araç, 40 uzman arıza onarım personelimiz görev yapmaktadır. Yeni kesintilerin oluşmasını engellemek için gerekli önlemler alınmış olup, olası arıza durumlarında ise kesinti süresini en aza indirmek için 25 adet mobil trafo merkezi, 35 adet mobil jeneratör göreve hazır bulundurulmaktadır. Takviye ekip ve ekipman desteklerimizi, ekibimizin yoğun çabalarıyla sürdürmekte; güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam etmekteyiz.Bilgilerinize sunarız.”denildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Akbelen’de “Toprağımızı Savunduğumuz İçin Buradayız” Diyen Esra Işık Tutuklandı!
Akbelen’de “Toprağımızı Savunduğumuz İçin Buradayız” Diyen Esra Işık Tutuklandı!
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden Üyelerine Yüzde 10 Eğitim İndirimi
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden Üyelerine Yüzde 10 Eğitim İndirimi
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Bodrum’da “Kadın Çocuk Yoksulluğu ve Dayanışma Söyleşisi” Düzenlendi
Wiyanawanda Fest Bodrum 2026 Yazını Başlatıyor
Wiyanawanda Fest Bodrum 2026 Yazını Başlatıyor
Bodrum’un Genç Hatipleri Yarıştı! Şampiyon Okulumuz Belli Oldu!
Bodrum’un Genç Hatipleri Yarıştı! Şampiyon Okulumuz Belli Oldu!
Ahmet Aras Şehit Eşi Saniye Kara’nın Sofrasında
Ahmet Aras Şehit Eşi Saniye Kara’nın Sofrasında
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.