SON DAKİKA
--:--:--

Bodrum’da Deprem ve Tsunami Paneli

Bodrum Belediyesi tarafından “Ege Denizi Deprem Fırtınası ve Olası Tsunami Senaryoları” konulu Deprem Paneli düzenleniyor.  20 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezinde “Ege Denizi Deprem Fırtınası ve Olası Tsunami Senaryoları” konulu Deprem Paneli düzenlenecek. Panelde Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Volkan Bilimci Prof. Dr. Gonca Kuşcu, Uluslararası Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Ahmet…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bodrum’da Deprem ve Tsunami Paneli

Bodrum Belediyesi tarafından “Ege Denizi Deprem Fırtınası ve Olası Tsunami Senaryoları” konulu Deprem Paneli düzenleniyor. 

20 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezinde “Ege Denizi Deprem Fırtınası ve Olası Tsunami Senaryoları” konulu Deprem Paneli düzenlenecek. Panelde Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Volkan Bilimci Prof. Dr. Gonca Kuşcu, Uluslararası Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Peyzaj Mimarı ve Şehir Plancısı Prof. Dr. Gülşen Aytaç ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Metin Soylu Ege denizindeki deprem fırtınası ve olası tsunami senaryoları ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Deprem fırtınaları ve bunların getireceği tsunami risklerinin konuşulacağı Deprem Panelinde bölgedeki deprem aktivitelerinin sıklığı, büyüklükleri ve tsunami olasılıkları hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Bilim ve Dayanışmanın Gücüyle Daha Güçlü Bir Bodrum

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Belediyesi olarak kenti olası afetlere karşı dirençli hale getirmek için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek Deprem Paneli ile ilgili şunları söyledi:

“Son günlerde gerek dünya gerekse ülke gündemini meşgul eden olası Ege depremi ve tsunami riskine yönelik ilçe genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz deprem panelinde, alanında uzman ve birbirinden kıymetli bilim insanlarıyla bir araya geleceğiz.  Panelimiz, yalnızca akademik bir tartışma ortamı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Bodrum’un geleceğini güvence altına almak için güçlü bir adım olacak. Halka açık olarak gerçekleştireceğimiz panele tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.  Hep birlikte, bilim ve dayanışmanın gücüyle daha güçlü bir Bodrum inşa edeceğiz.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bodrum Hapimag Sea Garden’dan Grev Açıklaması
Bodrum Hapimag Sea Garden’dan Grev Açıklaması
Bodrum’da Bir İlk: Grev Çadırında Emekçinin Hak Çığlığı!
Bodrum’da Bir İlk: Grev Çadırında Emekçinin Hak Çığlığı!
Bodrum’da “Mutlu İnsan Olmak” Konulu Panel
Bodrum’da “Mutlu İnsan Olmak” Konulu Panel
Bodrum’da 23 Nisan Coşkusu Böyle Yaşandı
Bodrum’da 23 Nisan Coşkusu Böyle Yaşandı
Bodrum Hapimag’da Grev Öncesi Müfettiş İncelemesi Başladı! 24 Nisan’da Grev Var!
Bodrum Hapimag’da Grev Öncesi Müfettiş İncelemesi Başladı! 24 Nisan’da Grev Var!
Kumbahçe Liman Projesi’ne TMMOB’dan ‘ÇED’ İtirazı
Kumbahçe Liman Projesi’ne TMMOB’dan ‘ÇED’ İtirazı
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.