Bodrum

Bodrum, Bekir Abisini Unutmadı

Sevenleri ölümünün 1. yıldönümünde Bekir Eken’iBodrum Belediye Meydanı’nda andılar. Bodrum’da Sol hareketin ege bölgesindeki sendikal yapılanmasında önemli bir yer işgal eden Bekir Eken geçtiğimiz yıl Bodrum’da yaşamını yitirmiş. Memleketi Salihli’de sonsuzluğa uğurlanmıştı…

Bodrum, Bekir Abisini Unutmadı

Sevenleri ölümünün 1. yıldönümünde Bekir Eken’iBodrum Belediye Meydanı’nda andılar. Bodrum’da Sol hareketin ege bölgesindeki sendikal yapılanmasında önemli bir yer işgal eden Bekir Eken geçtiğimiz yıl Bodrum’da yaşamını yitirmiş. Memleketi Salihli’de sonsuzluğa uğurlanmıştı. Bekir Eken, ülke gündemine “Tariş Direnişi” olarak geçen İzmir’deki eylemin öncüsü olarak da anımsanır. Eken, söz konusu büyük grevi örgütleyen DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’nın İzmir Şube Başkanıydı. Manisa-Salihlili olan Eken memleketinde 2 dönemde belediye meclis üyeliği yapmıştı. Siyasete gençlik döneminde İlerici Gençler Derneği saflarında katılan Eken, yakın çevresinde, “Komünist Çerkes” olarak anılırdı. Yaşamla edalaştığında 70 yaşında olan Bekir Eken son nefesine değin çalıştı. Umutsuz (4. Evre) kansere yakalanmasına karşın, çalışmaktan vazgeçmedi. Eski garajın üzerinde narinciye satışı yapmaktaydı.

Doğer: “Kavgaya Karanfillerin En Kızılını Ekti.”

Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde Eken’in anısı önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Sonrasında Eken’i anan yoldaşları adına açıklama yapan Aydın Doğer;“Sevgili Bekir Eken, İzmir’in, Ege Bölgesi’nin emek ve toplumsal mücadele tarihinde; kendine özgü nitelikleriyle, hasletleriyle, yetenekleriyle iz bırakmıştır. Kavgada önemli bir yeri ve payı olan değerli bir mücadele insanıydı. Hayatı boyunca hep emeğin, emekçilerin ve üretenlerin safında oldu. Onlar ve onların hakları için sürekli mücadele etti. İşçi sınıfının sendikal-siyasal mücadele birlikteliğini kararlılıkla savundu ve aktif olarak içinde yer aldı.Daha çok genç yaşta 1970’te, 12 Mart öncesi dönemde, Salihli’de yapılan üzüm mitinginde ilk kez gözaltına alınmasıyla başlayan Bekir Eken’intoplumsal mücadele süreci; geçtiğimiz yıl Bodrum’da verdiği son nefesine değin sürmüştür. Halen de sürüyor. Eylemimizden, kavgaya dair her adımlarımızdan onun ayak izleri asla eksik olmadı. Bekir Eken kavgaya karanfillerin en kızılını ekti” görüşlerine yer verdi. Etkinliği çevredeki vatandaşlar da alkışlarla desteklediler.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL