Bodrum

Bodrum’da Bugün Günlerden Madımak

31. yıldönümünde Madımak katliamı, yurdun pek çok bölgesinde olduğu gibi bugün Bodrum’da da lanetlenecek. 2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazındı. O gün, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için..

Bodrum’da Bugün Günlerden Madımak

31. yıldönümünde Madımak katliamı, yurdun pek çok bölgesinde olduğu gibi bugün Bodrum’da da lanetlenecek. 2 Temmuz 1993, bir katliam tarihi olarak hafızalara kazındı. O gün, Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas’a giden aydın ve sanatçılardan 33’ü, kaldıkları otelin yakılması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda iki otel görevlisi de yaşamını yitirmiş, iki saldırgan da ölmüştü. O döneminn başbakanı ve şimdiki dönemin  Erdoğaniktidarı destekçisi Tansu Çiller’in Madımak Oteli’nde yaşananların ardından söylediği sözler ise siyasi tarihin hafızasına yazıldı. Çiller katliamın henüz ateşi sönmemişken; “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” demişti.

Gamze Ardağ: “Madımak Halen Yanıyor.”

Bugün saat 19.30’da Bodrum Alevi Bektaşi Derneği’nin çağrısı ile Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelecek olan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar Madımak’ta yaşamını yitiren aydınları anarak basın açıklaması gerçekleştirecekler. Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Yöneticisi Gamze Ardağ: “2 Temmuz 1993’te Sivas’ta, Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılan aydınlar ve sanatçılar, radikal İslamcıların hedefi oldu. Madımak Oteli’nin önünde toplanan kalabalık, devletin göz yummasıyla oteli ateşe verdi. Sadece etkinliğe katılmak amacıyla otelde bulunan 33 masum aydın diri diri yakılarak katledildi. Bu vahşet, devletin ve güvenlik güçlerinin olaylara müdahale etmemesiyle daha da derinleşti. Gelinen noktada ne mi oldu? Madımak halen yanıyor” derken açıklamasının devamında; 

“Madımak İnsanlık Suçudur.”

“Alevi toplumuna yönelik bu barbarca saldırı, Türkiye’nin yüzleşmek zorunda olduğu bir insanlık suçudur. Madımak Oteli, adaletin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir simge olarak hafızalarımızda yer etti. 2 Temmuz, sadece bir anma günü değil, adalet arayışının simgesidir. Sivas katliamında yitirdiklerimizi anısına , bu insanlık suçunu unutmamak ve unutturmamak biz aydınların en büyük görevlerinden biridir. Bu insanlık suçunu örtbas edenler, sorumlularını adalet önüne çıkarmayanlar da en az olayın failleri kadar suçludurlar. Bodrum’da insanlık suçuna ortak olmayan tüm kesimleri, bireyleri acımıza ortak olmaya, bugün akşam saat 7.30’da Bodrum Belediye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz”  görüşlerine yer verdi.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL