Bodrum Siyaset

Bodrum’da Kızıldere Anması

Bugün Bodrum Belediye Meydanı’nda buluşan Bodrumlu komünistler Kızıldere anması gerçekleştirdi. Bodrum’un tarihsel sol geleneğinden gelen topluluğun gerçekleştirdiği eylemin AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un mitingi ile aynı saatlere..

Bodrum’da Kızıldere Anması

Bugün Bodrum Belediye Meydanı’nda buluşan Bodrumlu komünistler Kızıldere anması gerçekleştirdi. Bodrum’un tarihsel sol geleneğinden gelen topluluğun gerçekleştirdiği eylemin AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un mitingi ile aynı saatlere ve meydana denk gelmesi ilgi çekici oldu. Kızıldere’de 52 yıl önce Mahir Çayan ve 9 yoldaşı öldürülmüştü. Emniyet güçlerinin hayli önlem aldığı eyleme çevre esnafının da ilgisi hayli yüksekti. Aydın Doğer yapılan basın  açıklamasında; “Yoldaşlar bu daha başlangıç, yürüyecek yolumuz var. Zorbalık düzenine karşı yer yer başkaldırmaktadırlar. Yönetemez duruma gelen hâkim sınıflar, devrimci mücadeleyi kökünden yok etmek için yeni oyunlar sahneye koymuşlardır. Artık Amerikan emperyalizmi, bugün Türkiye’de yıpranan oligarşik gerici yönetimi yenilemek konusunda kararlıdır. Toprak ayağımızın altından hızla kaymaktadır. Kaybedecek zaman kalmamıştır, biz hala, sınırlı özgürlük ortamının rehaveti içinde, uyuşukluktan kurtulamazsak, değişen durumları doğru değerlendiremeyiz” dedi.

“İGD Benim Geleneğimdir.”

Eylemin yapıldığı meydanın kapı komşusu Palmiye Restoran’ın sahibi Dinçer Özkeskin’de; “Bugün meydan kızıla boyanmış. Çok muhteşem bir anma yapılıyor. Mahirleri unutmamız olası değil. İGD benim geleneğimdir. Yüreğim meydanda attı”dedi.  Yüksel Okyay da;“İnsanlar tarihin akışını hep gerisinden takip ederler’. Onun için de, değişen şartlar karşısında, kendilerini yeni durumlara alıştıramamanın verdiği sıkıntıyla, etraflarında hep eskiyi, geride kalanları ararlar. Böyle kişiler hep şikâyet ederler, işlerin iyi gitmediğini söylerler. Bunu yaparken de üstelik samimidirler. En usturuplu laflarla, en beylik cümlelerle kendi görüşlerinin doğru olduğunu savunurlar; ama, doğru olan gerçeğin ta kendisidir. Politikada hata yapmamak için geriye değil, hep ileriye bakmak gerekir” dedi. İnsanlar tarihin akışını hep gerisinden takip ederler’. Onun için de, değişen şartlar karşısında, kendilerini yeni durumlara alıştıramamanın verdiği sıkıntıyla, etraflarında hep eskiyi, geride kalanları ararlar. Böyle kişiler hep şikâyet ederler, işlerin iyi gitmediğini söylerler. Bunu yaparken de üstelik samimidirler. En usturuplu laflarla, en beylik cümlelerle kendi görüşlerinin doğru olduğunu savunurlar; ama, doğru olan gerçeğin ta kendisidir. Politikada hata yapmamak için geriye değil, hep ileriye bakmak gerekir” görüşlrine yer verdi.

Akergin; “Doğru olan gerçeğin ta kendisidir.”

Eğitimci Şükriye Akergin ise; “İnsanlar tarihin akışını hep gerisinden takip ederler. Onun için de, değişen şartlar karşısında, kendilerini yeni durumlara alıştıramamanın verdiği sıkıntıyla, etraflarında hep eskiyi, geride kalanları ararlar. Böyle kişiler hep şikâyet ederler, işlerin iyi gitmediğini söylerler. Bunu yaparken de üstelik samimidirler. En usturuplu laflarla, en beylik cümlelerle kendi görüşlerinin doğru olduğunu savunurlar; ama, doğru olan gerçeğin ta kendisidir. Politikada hata yapmamak için geriye değil, hep ileriye bakmak gerekir” ”Eyleme katılanlar; “Kızıldere ilk değil, Mücadeleye devam.” Hüseyin, Mahir, Ulaş. Kurutuluşa Kadar Savaş” sloganları attılar.

Haber; Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL