SON DAKİKA
--:--:--

Özcan, “Emekli İkramiyeleri Artmıyor, Azalıyor!”

Muğla Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Gizem Özcan, Adalet Komisyonu’nda, 8. Yargı Paketi görüşmelerinde emekli ikramiyelerine yönelik bir konuşma yaparak, “Emekli bayram ikramiyesi 2018’de asgari ücretin yüzde 62,4’üydü. Bayram ikramiyesinin 2018’deki seviyesini koruması için bugün 10.609 TL olması gerekirdi” dedi.Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Adalet Komisyonu’nun 8. Yargı Paketi görüşmelerinde emekli ikramiyelerine yönelik…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Özcan, “Emekli İkramiyeleri Artmıyor, Azalıyor!”

Muğla Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Gizem Özcan, Adalet Komisyonu’nda, 8. Yargı Paketi görüşmelerinde emekli ikramiyelerine yönelik bir konuşma yaparak, “Emekli bayram ikramiyesi 2018’de asgari ücretin yüzde 62,4’üydü. Bayram ikramiyesinin 2018’deki seviyesini koruması için bugün 10.609 TL olması gerekirdi” dedi.
Muğla Milletvekili Avukat Gizem Özcan, Adalet Komisyonu’nun 8. Yargı Paketi görüşmelerinde emekli ikramiyelerine yönelik konuşma yaptı. Özcan, torba yasa teklifi içerisinde emekli ikramiyelerini 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaran maddenin konulmasının açık bir yasama kurnazlığı olduğunu belirtti.

“Emekli ikramiyesinin bugün 10 bin 609 TL olması gerekirdi”
Emekli bayram ikramiyesinin 2018 yılında asgari ücretin yüzde 62,4’ü olduğunu vurgulayan Özcan, bayram ikramiyesinin 2018’deki seviyesini koruması için bugün 10 bin 609 TL olması gerektiğini ifade etti. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; “Şimdi, biz çok makul nedenlerle bazı maddelere ‘Hayır.’ diyeceğiz ancak bu nedenle teklifin bütününe ‘Hayır.’ dediğimizde iktidar, emeklilere dönüp: ‘Bakın, emekli ikramiyelerini arttırmamıza izin vermediler.’ gerekçelerle bir dezenformasyon süreci yürütecek. Bu yasama kurnazlığının gerçeklerle alakası yok.

“Emeklinin 2 bayram ikramiyesi kaybı 15 bin liradan fazladır”
Emekli ikramiyelerini ele alalım. Emekli bayram ikramiyesi 2018’de asgari ücretin yüzde 62,4’üydü. Bayram ikramiyesinin 2018’deki seviyesini koruması için bugün 10.609 TL olması gerekirdi. Bu teklifte olduğu gibi emekli ikramiyesi 3 bin lira olursa asgari ücretin yüzde 17,6’sına gerileyecek yani rakamlar artıyor gözükse de gerçekte emekli ikramiyesi artmayacak, azalacak. Bu hesaba göre emeklinin toplam 2 bayram ikramiyesi kaybı 15 bin liradan fazladır; hakikat budur, gerisi iktidarın tasarrufudur. Emeklilerin kök aylıklarıyla tamamlanan en düşük emekli aylıkları birbirine karıştırılarak yapılıyor. Kamuoyunda en düşük aylıkların 7.500 veya 10 bin TL’ye yükseltildiği yanılsaması yaratılıyor. Ardından emekliler aylık artışlarını buna göre bekliyor ama öyle olmuyor, kök aylıklara zam yapılıyor.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
İYİ Parti ilçe Başkanı Şahbaz’dan Emekli ve Memur Zammı Tepkisi
İYİ Parti ilçe Başkanı Şahbaz’dan Emekli ve Memur Zammı Tepkisi
CHP’li Süreyya Öneş Derici: “Muğla’nın yükü artıyor, merkezi bütçe görmüyor”
CHP’li Süreyya Öneş Derici: “Muğla’nın yükü artıyor, merkezi bütçe görmüyor”
Muğla’da Tarih, Zeytin İle Yazıldı
Muğla’da Tarih, Zeytin İle Yazıldı
Muğla AK Parti’de Dengeler Değişiyor: İl Başkanı Haluk Laçin İstifa Etti
Muğla AK Parti’de Dengeler Değişiyor: İl Başkanı Haluk Laçin İstifa Etti
Bodrum CHP’nin 102. yıl kutlamasında coşku ve isyan bir arada
Bodrum CHP’nin 102. yıl kutlamasında coşku ve isyan bir arada
MHP’nin 6 Maddelik Bodrum Çözüm Paketi
MHP’nin 6 Maddelik Bodrum Çözüm Paketi
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.