Kültür - Sanat

Bu Kentin Bir Orkestrası var

Bodrum Kitap Günleri etkinliği çerçevesinde Bodrum Kent Orkestrası, Herodot Kültür Merkezi’nde konser verdi. Konser öncesi TİP’li gençlerin salona hitaben yaptıkları, Can Atalay konuşması, izleyicilerin tamamından alkışlı ve sloganlı destek aldı…

Bu Kentin Bir Orkestrası var

Bodrum Kitap Günleri etkinliği çerçevesinde Bodrum Kent Orkestrası, Herodot Kültür Merkezi’nde konser verdi. Konser öncesi TİP’li gençlerin salona hitaben yaptıkları, Can Atalay konuşması, izleyicilerin tamamından alkışlı ve sloganlı destek aldı. Açıklamanın bitiminde müzikseverler ve TİP’li gençler; “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganını birlikte attılar. Yarımadanın dört bir yanından gelip salonu dolduran izleyicilerin ilgisi ve sahneyle bütünleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Aras: “Sanat Aydınlanmanın Diğer Adıdır.”

Orkestranın kurucusu Tuncay Bektaş, “Müzik serüvenimizde Ahmet Aras’tan büyük destek aldık. Kendisi de uygun görürse kendisini konuşması için sahneye davet ediyoruz” dedi. Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aras kültür merkezindeki sanatseverlere; “Sonuna dek sanatın, sanatçının yanında yer aldık. Bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğimiz gibi desteğimizi de büyüteceğiz. Sanatla uğraşanın, ilgisi olanın, sanatseverin karanlık düşüncelerle işi olmaz. Sanat, aydınlanmanın diğer adıdır. Topluma karşı kötü faaliyetlerin içerisinde olmaz. Aklından suç işlemek geçmez. Az önce genç kardeşlerimiz Can Atalay süreci ile ilgili haklı tepkilerini gösterdiler. Onlarla aynı duygu içerisindeyim. Hukuk herkese gerekli. Anayasa’yı tanımamak gibi bir tercihi olamaz. Anayasanın tanınmadığı yerde anayasal düzenden de söz etmek güçtür. Bodrum Kent Orkestrasını yakından takip etmeye çalışıyorum. Bodrum’a çok önemli değerler kattıklarını düşünüyorum” diyerek hitap etti. Ardından Aras Bodrum Kent Orkestrası Şefi Tuncay Mızrak’a, Bodrum Belediyesi adına; “Kent sanatına, kültür yaşamına katkılarından dolayı” plaket verdi.

Bodrum’da; Kitap, Sanat, Müzik Ve Dans Zamanı.

25’i müzisyen, 5’i ise solistten oluşan 30 kişiden oluşan Bodrum Kent Orkestrası, Heredot Kültür Merkezi’nde adeta bir müzik şöleni sundu. İki saat aralıksız süren konser süresince sanatseverler koltuklarına adeta çakılı kaldılar. Özellikle Latin müziklerde izleyiciler sahne önünü dans pistine dönüştürdüler. Ortaya oldukça keyifli ve renkli görüntüler çıktı. Konser buyunca hüzün de, coşku da en üst boyutlarda yaşandı. Konserin en coşkulu anı, orkestranın Zorba’yı çaldığı andı. Yunanistan’ın artık hayatta olmayan efsanevi müzisyeni Mikis Theodorakis bestelediği Zorba’da Anka Dans Grubu sahne aldı. Grup’un senfonik yorumla ilk kez sergilediği dans gösteriminde izleyiciler adeta büyülendiler. Tempolu alkışla gruba eşlik ettiler. Dört dansçı ile sahne alan grubun da izleyici beğenisinden memnuniyeti dikkatlerden kaçmadı.
Müzikte Evrenselliğe Yolculuk.
Kent Orkestrası’nın solistleri; Dilek Ay, Sarper Semiz, Asude Çerkezoğlu, Eyüp Karadağ, Serkan Uzunoğlu da sesleri ile geceye iz düşürdüler. 2021 yılının Ekim ayında kurulan Bodrum Kent Orkestrası genel olarak, dünya müzikleri yaparak, daha çok sanatın evrensel boyutuyla örtüşüyor. Popüler ve hit olmuş şarkıların özünü daha doğrusu melodik yapısını bozmadan senfonik yorumla sanatseverlere sunuyor. Repertuarında daha çok Türkçe-yabancı pop, rock, Latin, blues tarzda şarkılar yer alıyor. Bodrum’da oldukça benimsenen ve beğenilen ekibin önümüzdeki süreçlerdeki sanatsal üretimleri ve konserleri müzikseverler tarafından merakla bekleniyor. Heredot Kültür Merkezi’nde dün geceye; kitap, sanat, müzik ve dans iz düşürdü.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL