Muğla

Gazetecilerin Gecesi, Muğla Buluşması Oldu

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin, Çalışan Gazeteciler Günü’ne de denk gelen etkinliği adeta kent buluşmasına dönüştü. Demircioğlu Park Hotel’deki gecede, katılımcılar eşine nadir rastlanan tarihsel bir ana tanıklık etti. Beklenenin çok üzerinde..

Gazetecilerin Gecesi, Muğla Buluşması Oldu

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin, Çalışan Gazeteciler Günü’ne de denk gelen etkinliği adeta kent buluşmasına dönüştü. Demircioğlu Park Hotel’deki gecede, katılımcılar eşine nadir rastlanan tarihsel bir ana tanıklık etti. Beklenenin çok üzerinde misafire ev sahipliği yapan işletme; ek ekipman ve personel takviyesi ile herhangi bir aksaklığa izin vermedi. Meslekte uzun yıllar emek veren büyüklerin, başarı gösterenlerin de plaketlerle onurlandırıldığı gece de Muğla basınına destek verenler de ihmal edilmedi. Adeta bir kent buluşmasına dönüşen etkinlikte Muğla’yı temsil eden milletvekilleri, görevdeki belediye başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, 31 Mart yerel seçimlerinin aday adayları, meslek odalarının temsilcileri, bürokrasinin yöneticileri yüksek ilgi gösterdiler. Katılımın ve etkinlik atmosferinin hayli yüksek olduğu Bodrumlu Gazeteci Ayhan Karahan da özellikle futbolda fair play haberi nedeni ile toplumsal barışa hizmetinden ve katkısından dolayı ödüle layık görüldü.

KARAHAN: “ÖDÜLÜ YÜREĞİME KOYDUM.”

Ödülünü Muğla Barosu Başkanı Levent Akgün’den alan Bodrumhaberi.com yazarı Ayhan Karahan; “Öncesinde cemiyetimizden, ‘Basın Özgürlük Ödülü’ almıştım. Tarifsiz onur duymuştum. Şu an aynı duygular içerisindeyim. Evet şiddet her yerde… Okulda, evde, trafikte, siyasette, sporda, işyerinde. Biz gazetecilere düşense barışı yer yüzünün her bir zerreciğine serpiştirmek. Ta ki; yeryüzü sevginin, aşkın, kardeşliğin, dostluğun, adaletin yüzü oluncaya dek. Eğilmeden, bükülmeden üstelik. Muğla Gazeteciler Cemiyeti bugün tarihe not düşmüştür. Gazetecinin kaleminin kırılamayacağını ve gazetecinin kaleminden kan değil, gül damlayacağını açığa çıkarmıştır. Beni bu ödüle layık gören cemiyetime, cemiyetimin seçici olarak görevlendirdiği akademisyenlere ve mesleğin duayenlerine yürekten teşekkür ve mihnetlerimi sunuyorum. Ödülü yüreğime koydum” dedi.
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut da; “Karahan’ın aldığı ödül anasının ak sütü denli helaldir. Bu kararı ayrıca ben ya da yönetim kurulum vermedik. Seçici kurulumuz mesleğimizin kıymetlilerinden; bilgisi, kültürü ve deneyimi oldukça üst seviyede olan kesiminden oluştu. Meslekteki her arkadaşımızın, her ödüle layık olduğunu düşünüyorum. Ödül meselesi semboliktir, manevi değeri vardır. Bu gecemiz aynı zamanda dayanışma ve ortak akılda buluşma içeriği taşıyordu. Cemiyet olarak bu etkinlikte Muğla’mızın değişik renkleri ve kesimleri ile de zaten var olan beraberliğimizi pekiştirdik. Bundan sonraki süreçlerde de eksikliklerimizi telafi ederek yürüyeceğiz. Hiçbir meslektaşımda meşakkatli olan bu uğraşta asla yalnız yürümeyecektir. ” görüşlerine yer verdi.

Muğla Baro Başkanı Av.Levent Akgün-Ayhan Karahan

AKGÜN: “GAZETECİLİK VE ADALET BİBİRİYLE ÇOK İLİNTİLİDİR.”

Bodrumlu gazeteci Karahan’a ödülünü veren Muğla Barosu Başkanı Avukat Levent Akgün: “Bu anlamlı ödülü verme onurunu şahsıma layık gören Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkürlerimi sunmak isterim. Gazetecilik ve adalet birbiriyle ilintilidir. Dikkat edilirse gazeteciler üzerinde baskı arttığı zamanlarda, hukuk askıya alınmaya çalışılmıştır. Hatta avukatlarda bu karanlık dönemlerden doğrudan etkilenirler. Gazeteci okura sadece bilgi ya da olay taşımaz. Aynı zamanda okurunu kendisiyle ve ötekiyle de yüzleştirir. Karahan bunu köşe yazılarında fazlası ile yapmaktadır. Haberlerinde de doğruluk ve gerçeğe bağlılık dikkat çekicidir. Bu ödülü kendisine vermiş olmak şahsım adına onore edicidir. Gazeteci yüzleştirir. Gazeteciye yönelik saldırı ve baskı, doğrudan toplumun kendisine yapılmıştır. Çünkü gazeteci toplumun gerçekleri öğrenme hakkına aynadır. Adalet de, gazetecilik de doğrudan vicdan ile ilintilidir. Özgür basının olmadığı yerde; adaletinde terazisinin doğrudan, hakaniyetten yana tartması olası değildir. Dikkat ediniz. Tarihte diktatörler iktidarlarını ilan ettiklerinde öncelikle hukuka ve basına yönelik baskıyı arttırırlar. Bu süreçlerde de iktidar yanlısı iliştirilmiş basın, iktidarın tetikçisi tırnak içerisinde hukukçular gibi kavramlar güncellenir. Muğlamız bu manada şanslı ve aydınlık bir coğrafya. Muğla basınına yürüdükleri bu aydınlık yolda başarılar diliyorum” görüşlerini dile getirdi.

Ayhan Karahan-MGC Başkanı Süleyman Akbulut

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL