Bodrum

BODTO’da; Şiddete Karşı Sanatçı Duruşu

Ressam Zerrin Tuluğ’un, “6284” ismini taşıyan resim sergisinde, sanatçı Zerrin Tuluğ’un 30 tuvali sanatseverlerle buluştu. Dün (5 Eylül Salı günü) saat 19.00’da açılış kokteyli gerçekleşen sergi sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonu’nda gerçekleşen serginin konukları arasında ülkenin..

BODTO’da; Şiddete Karşı Sanatçı Duruşu

Ressam Zerrin Tuluğ’un, 6284” ismini taşıyan resim sergisinde, sanatçı Zerrin Tuluğ’un 30 tuvali sanatseverlerle buluştu. Dün (5 Eylül Salı günü) saat 19.00’da açılış kokteyli gerçekleşen sergi sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonu’nda gerçekleşen serginin konukları arasında ülkenin tanınmış sanatçılarından (Heykeltraş, ressam, performans sanatçısı) Ender Güzey, 60 yılı aşkın bir süredir arkeolojiden ve tarihçilikten hiç kopmamış olan, geçmiş yılların Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Oğuz Alpözen de sergide sanatseverler arasında yerlerini alanlardandı. Ressam Zerrin Tuluğ da sergisinin açılışında; “Heyecanlı olduğum denli mutluyum. Bodrumlu sanatseverlerle bu buluşmayı oldukça önemsiyorum. Kişisel sergim Eylül’ün 20’sine dek sürecek. Bu sergim dolaısı ile Bodrum Ticaret Odası’nın kapılarını sanata açan Başkan Mahmut Kocadon’a, Odanın Halkla İlişkiler Ve İletişim Birimi’nden Özlem Tosun’a, bina sorumlusu Murat Bağcılar’a ve emeği geçen tüm Bodrum Ticaret Odası emekçilerine teşekkürü bir borç biliyorum. İlgileriyle ve sanata olan sevgileriyle benim sanatsal motivasyonuma eşsiz katkı sağlayan herkese sonsuz şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

GÜL TORAL: “SANATTA, SPORDA GERİCİLİĞİN HEDEFİNDE.”

Sergiye Ege Kadın Buluşması Platformu’ndan sanatseverlerde ilgi gösterdiler. Platform Sözcülerinden Gül Toral; “Son dönem gericiliğin önemli hamleleri ile karşı karşıyayız. Bu hamlelerin hepsinin hedefinde çocuklar, kadınlar, ötekiler var. Kısacası kendisinden olmayan herkesi düşmanlaştıran bir kafa yapısı ile karşı karşıyayız. Mevcut iktidar bunun yasal, hukuki zemini hazırlarken, sokaktaki gerici saldırılarda ihmal edilmiyor. Yukarıdan aşağıya doğru örgütleniyor. Sanatın bu kara saldırıdan muaf tutulması düşünülemezdi. İstanbul-Feshane’deki gerici güruhun sanat sergisine saldırısı, ardından aynı saldırıya uğrayan sergiye savcılık soruşturması durumun vahameti açısından ibretliktir. Değerli sanatçı Zerrin Tuluğ’un, Bodrum Ticaret Odası’ndaki kişisel sergisi de böylesi bir döneme denk geldi. İyi ki; de öyle oldu. Tuvallerdeki her renkte, kıvrımda, dokunuşta şiddet zavallılaşmış. Şiddetin ve şiddetin sahibinin mahkum edildiği bir sergi olmuş adeta bu etkinlik. Karanlığın bekçileri bu sergilere gelip, kendi gerçekleri ile yüzleşemediği için, sürüler halinde dışarıdan saldırmayı tercih ediyorlar. Sözüm ona gene güç gösterisinde bulunuyorlar. Ama zavallılar. Aynı hikayeyi daha dün sporda da gördük. ‘Filenin Sultanları, Atatürk’ün Kızları’, azgın karanlığın boy hedefi oldular. Ancak gördük ki; bu güruhun bir smaçlık canı varmış. Sanatta, sporda karanlığın hedefinde. Ege Kadın Buluşması Platformu olarak hayatın her alanındaki bu anlamlı ve haklı karşı çıkışın yanındayız. Sanatseverler olarak da bu sergiden acıyı da resmetse daha bir umutlu ayrılacağız. Resimlerde karşı duruş, estetik yaratıcılıkla tuvale düşmüş. Teşekkürler Zerrin Tuluğ” diyerek görüş ifade etti. 

Sergiye katılan Bodrum’un popüler ve sevilen sanatçılarından ressam Bünyamin Pehlivan da: “Zerrin Tulug sergisi Bodrum’da  bu yıl açılan sergiler içinde ayrıcalıklı olanlardan. Resimleri çok beğendim. Gerçekten sanat adına olumlu ve güzel gelişmeler diye düşünüyorum. Öte yandan sanatçının sanatının yanı sıra toplumsal duyarlılığını resmine yansıtmış olması da çok önemli. Kendisini tebrik ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti. Ressam Tuluğ’un, Bodrum Ticaret Odası’ndaki sergisi bu ayın 20’sine dek sürecek.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL