Kültür - Sanat

Merqezart Alternatif Sanat Mekanı Açılıyor

Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, 18 Mayıs Perşembe günü yeni sezon sergilerine başlıyor!Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, yeni sezon sergileriyle sanatseverlerle buluşuyor. Merqezart, tüm yıl doyurucu sergilerle sanatseverlerin beğenisine hitap edecek. Yeni..

Merqezart Alternatif Sanat Mekanı Açılıyor

Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, 18 Mayıs Perşembe günü yeni sezon sergilerine başlıyor!
Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, yeni sezon sergileriyle sanatseverlerle buluşuyor. Merqezart, tüm yıl doyurucu sergilerle sanatseverlerin beğenisine hitap edecek. Yeni sezon, 18 Mayıs Perşembe günü, Nursel Birler Carroll, Özgür Özatay ve Doğu Çankaya’nın solo sergileriyle başlayacak.
Mekanın üç salonunda üç sanatçının solo sergileri eşzamanlı olarak izlenebilecek. Açılış kokteyli 18 Mayıs Perşembe günü 18:00-20:00 arasında gerçekleşecek.

‘’NOW AND THEN’’, NURSEL BİRLER CARROLL

SOLO SERGİ
18 Mayıs – 16 Haziran 2023
Açılış Kokteyli 18 Mayıs 2023 / 18:00 – 20:00
Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, Salon 1
Bodrum Marina Yacht Club Bodrum, TÜRKİYE
Nursel Birler Carroll’un ‘’NOW AND THEN’’ Sergisi 18 Mayıs Perşembe günü Merqezart Alternatif Sanat Mekanında açılıyor.
Alternatif Sanat Mekanı Merqezart yeni sezonda Nursel Birler Carroll’u sanatseverlerle buluşturuyor. Nursel Birler Carroll’un resim, desen ve seramik çalışmalarından oluşan ‘’NOW AND THEN’’ Sergisi, 18 Mayıs – 16 Haziran tarihleri arasında Merqezart Alternatif Sanat Mekanında izlenebilecek.

Türkiye’de doğup büyüyen, Ankara ve Paris’te eğitim gören Nursel’in danışmanlığını Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Mehmet Güleryüz (resim, heykel ve desen, 1995-2000) ve Ayfer Karamani (seramik, 1989-1995) üstlendi. Dünya gezgini ve yetenekli bir dilbilimci olan Nursel’in yaratıcı ve canlı soyut stili, canlandırıcı mistik, eklektik ve çok kültürlü bir imgeyi çağrıştırıyor. Bugün Nursel, kocası ve sevimli Cavalier Gigi ile Bodrum, Türkiye’de yaşıyor ve çalışıyor.
Minimalist pentür stilini benimseyen Nursel B. C. soyut resimde az nasıl çok olur’u sorguluyor… Yaşadığımız tüketime endeksli ve sentetik ilişkiler üzerine kurulu dünyada, duyduğu sadeleşme ihtiyacı çalışmalarını etkiliyor.
“NOW AND THEN” isimli güncel sergisinde N.B.C‘nin Ayfer Karamani atölyesi ve A.B.D.de ürettiği seramikler, Mehmet Güleryüz atölyesinde çizdiği desenler, çeşitli dönemlerdeki tabloları ve güncel çalışmaları yer alıyor.
Kat kat fırça darbeleriyle son formuna kavuşan, kazımalar ile altlarda kalmış dokuları ve renk oyunlarını dışa vuran tabloları birçok sürprizi içinde barındırıyor.

“KENDİLİĞİNDEN”, ÖZGÜR ÖZATAY

SOLO RESİM SERGİSİ
18 Mayıs – 16 Haziran 2023
Açılış Kokteyli 18 Mayıs 2023 / 18:00 – 20:00
Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, Koridor
Bodrum Marina Yacht Club Bodrum,TÜRKİYE
Özgür ÖZATAY’ın Solo Resim Sergisi “KENDİLİĞİNDEN” 18 Mayıs Perşembe günü Merqezart A.S.M Koridor’da sanatseverlerle buluşuyor!
Açılış kokteyli 18 Mayıs Perşembe günü saat 18.00-20.00 arasında gerçekleşecek olan Özgür ÖZATAY’ın “KENDİLİĞİNDEN” adlı Solo Resim Sergisi, 16 Haziran 2023 tarihine kadar Merqezart Alternatif Sanat Mekanında izlenebilecek.

“GÖZLERİNİ KAÇIRMA (Yeryüzü Vicdanı)”, DOĞU ÇANKAYA

SOLO RESİM SERGİSİ
18 Mayıs – 16 Haziran 2023
Açılış Kokteyli 18 Mayıs 2023 / 18:00 – 20:00
Merqezart Alternatif Sanat Mekanı, Salon 2
Bodrum Marina Yacht Club Bodrum, TÜRKİYE

Doğu Çankaya’nın “GÖZLERİNİ KAÇIRMA (Yeryüzü Vicdanı)” Adlı Solo Resim Sergisi 18 Mayıs Perşembe günü Merqezart Alternatif Sanat Mekanında açılıyor.
Doğu Çankaya’nın “GÖZLERİNİ KAÇIRMA (Yeryüzü Vicdanı)” adlı Solo Resim Sergisi, 18 Mayıs – 16 Haziran tarihleri arasında Merqezart Alternatif Sanat Mekanında görülebilir. Açılış kokteyli 18 Mayıs Perşembe günü saat 18.00-20.00 arasında gerçekleşecek.

Gözlerini Kaçırma! Hepimize bir çağrı!

Doğu Çankaya’nın yeni sergisi Gözlerini Kaçırma (Yeryüzü Vicdanı) adını taşıyor. Sergide sanatçının karışık teknikle ürettiği Vicdan ve Yeryüzü serilerinden yeni işler yer alıyor.

Bu sergide Çankaya, son iki yıldır üzerinde çalıştığı yuva ve yeryüzü temalarına yeni bir katman olarak vicdan kavramını ekliyor. Sanatçının kurduğu; titiz, detaycı ve renkli görsel dünya, resme yerleştirdiği dilsel ifadeler aracılığıyla izleyiciyi ilk bakışta gördüğü resmin ötesine çekiyor.

Genel olarak Çankaya’nın resminde ve özel olarak bu sergiyi oluşturan eserlerde kişiye özel olanla dünyaya dair sorular, kaygılar ve deneyimler eşit derecede yer tutuyor. Sanatçıya göre yeryüzünün derin sessizliğinde bir tek saat var: Vicdan.

Dinlemesini bilenlere bir çağrı ve dünyanın kaosu içinde sesi çıkmayan ya da yeterince duyulmayanları hatırlatan bir rehber olarak vicdan, sanatçının kurduğu resimsel düzlemde dolaşıyor. Diğer bir değişle, vicdana yapılan vurgu eserlerde görsel bir öge olarak tekrarlanıyor.

Çankaya’nın devamlılık gösteren form ve figürleri ile kendi oluşturduğu anlam sisteminin parçası olan işaret ve sembolleri, ifadesel kimliğinin açık ipuçları olarak burada da karşımıza çıkıyor.

Sergiye adını veren Gözlerini Kaçırma adlı eserin ortasında bulunan aynaya gelince o yalnızca izleyiciyi resmin içine taşımıyor. Aynı zamanda kişiyi kendisiyle göz göze getiriyor ve resmin yarattığı yeryüzünün bir parçasına, hem de merkezine yerleştiriyor. Böylelikle, Gözlerini Kaçırma doğrudan izleyiciyle kurulmuş bir bağ ve bir çağrı haline geliyor.

Serginin bir de aynı adı taşıyan ve içinde Çankaya’nın çizimleriyle vicdan üzerine yazdığı aforizmalardan oluşan bir kitabı bulunuyor. Kitapta yer alan çizimlerden bir kısmı galeri mekanında sergileniyor.

Serginin küratörlüğünü Halka Sanat Projesi direktörü İpek Çankaya üstleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL