Kültür - Sanat

‘Kadrajım Mavi Yeşil’

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ‘Çevre Dostu İşbirliği Protokolü ile il genelindeki öğretmenler ve lise öğrencileri arasında ‘Kadrajım Mavi Yeşil’ adıyla düzenlenen fotoğraf yarışması,..

‘Kadrajım Mavi Yeşil’

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ‘Çevre Dostu İşbirliği Protokolü ile il genelindeki öğretmenler ve lise öğrencileri arasında ‘Kadrajım Mavi Yeşil’ adıyla düzenlenen fotoğraf yarışması, seçici kurulun değerlendirmesiyle sonuçlandı. Yarışmanın birincileri Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.
“Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi” kapsamında, öğretmen ve öğrencilerin çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarına dikkat çeken yaşamdan kesitler yakalamaları, maviyle yeşili doğasında barındıran Muğla ilini farklı bakış açıları ile fotoğraf karelerine yansıtmaları amacıyla Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Çevre Dostu İşbirliği Protokolü’ kapsamındaki “Kadrajım Mavi Yeşil” adlı fotoğraf yarışması sonuçlandı.
Yarışma, il genelindeki lise öğrencileri için ‘Diriliş’, tüm okullardaki ilk, orta ve liselerde görev yapan öğretmenler için ise, ‘Temiz Enerji Kaynakları, Kirletici Unsurlar ve Sürdürülebilirlik’ temalarıyla gerçekleşti.
Her yarışmacının 1 fotoğraf ile katılabildiği yarışmanın değerlendirme komisyonu Muğla’da fotoğraf sanatının tanınmış isimleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Tevfik Ekici, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden Yüksel Savaş, Olgunlaşma Enstitüsü’nden Tolga Madan, Bayır Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Salim Şimşek, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Menteşe Turgutreis Anadolu Lisesi öğretmenleri Ayşen Atalan Sözbilir ve Hümeyra Manavoğlu’ndan oluştu.
Komisyonun çok sayıda eser arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ‘Öğretmenler’ kategorisinde birinciliği Bodrum Umurca İlkokulu’ndan Gülay Doğan, Fethiye Özel Fethiye İlkokulu’ndan Sevde Çoruh ikinciliği, Marmaris Şehit Ahmet Benler İlkokulu’ndan Ümit Gürgüç ise, üçüncülüğü elde etti.
‘Lise öğrencileri’ kategorisindeki eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise, Fethiye Gülşen Gökçe Spor Lisesi’nden Rengim Gökalp birinci, Bodrum Anadolu Lisesi’nden Kaan Dönmez ikinci, Menteşe Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nden Efe Akmeşe de üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren öğretmen ve öğrenciler, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından fotoğraf makinesi, akıllı saat ve bluetooth kulaklık ile ödüllendirilecek. Yarışmanın ödülleri Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan çevre şenliğinde takdim edilerek, sergilenecek.
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “İlk çıkış noktası olarak öğrencilerimizin çevreye yönelik farkındalıklarını oluşmasının yanında, onların görsel gelişimlerine katkı sunmak, fotoğraf sanatını tanıtmak ve toplumda yaygınlaştırmayı amaçladığımız bu proje, bugün gelinen noktada daha da genişleyerek, öğretmenlerimizi de kapsar hale dönüştü. Bu işbirliği aynı zamanda, meslek kuruluşları ile kamu kurumları paydaşlığının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Göreve geldiğimiz 2015 yılında girişimde bulunduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğümüzün olumlu yaklaşımlarıyla başlattığımız ve üst üste 3 yıl boyunca sürdürdüğümüz ve Cemiyet olarak dereceye giren öğrencilerimizi fotoğraf makineleriyle ödüllendirdiğimiz fotoğraf yarışmasına, ülkemizde yaşanan pandemi süreci nedeniyle ara vermiştik. Projemizi bu yıl yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre duyarlılığını ön planda tutacak temalarla gerçekleştirdiğimiz yarışmaya bu yıl ortaöğretim öğrencilerinin yanı sıra, il genelindeki öğretmenlerimizi de dahil etmemiz, projemizi daha da anlamlı hale getirmiştir. Eserlerin sergilenmesi ve ödül töreni sürecinin çevre etkinliklerinde gerçekleştirilecek olması, sürece daha da farkındalık katıyor. Bu işbirliğine başından beri titizlikle katkı veren paydaşımız İl Milli Müdürlüğümüze, müdürlük bünyesindeki AR-GE ekibine ve değerlendirme komisyonu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, farkındalık içeren çalışmalarını bundan sonra da aralıksız sürdürecek.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL