Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, Muğla’daki üretici birlikleri ve üreticilerin desteğiyle bölgeye ulaştırdığı yardımları kamuoyu ile paylaştı…
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından, Muğla’daki üretici birlikleri ve üreticilerin desteğiyle bölgeye ulaştırdığı yardımları kamuoyu ile paylaştı. İl Müdürü Barış Saylak, el birliğiyle toplanan yardımlar için bağışta bulunan, katkı veren tüm üreticilere ve tarım paydaşlarına teşekkür ederek “Mübarek Ramazan ayında ilimizdeki dayanışmanın daha da yükselmesini umut ediyoruz. Hep birlikte yaraları saracağız” dedi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen asrın felaketi nedeniyle Muğla üreticisinin verdiği dayanışma örneğinin, Türkiye’ye umut olduğunu söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün deprem bölgesine ulaştırdığı yardımlarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Saylak, üretici birlikleri, kooperatifler ve birey olarak üreticilerden gelen bağış miktarlarını tek tek açıklayarak bölgeye bugüne kadar hangi yardımların ulaştırıldığını anlattı. Saylak, deprem bölgelerinden Muğla’ya gelen misafirlerin ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ettiklerini söyledi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, deprem sonrası süreçte başlatılan kampanyalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Depremin ardından, ‘Damla Damla Zeytinyağı” projesini başlattık. Ziraat Odalarımız, birliklerimiz ve ilçe tarım personelimizle kapı kapı üreticilerimizi dolaştık. Üreticilerimiz müthiş bir duyarlılık gösterdi ve bugüne kadar 13.5 ton zeytinyağı toplandı. Allah hayırlarını kabul etsin. Zeytinyağlarımızı Ramazan öncesinde yerlerine ulaştıracağız.
Süt üreticilerimiz, bir günlük sütlerini bağışladı ve biz bugüne kadar 100 ton süt topladık. Bunun 50 tonunu peynir yapacağız. Ramazan öncesi hazırlayacağımız gıda kolileriyle birlikte misafirlerimize vereceğiz.
MAYBİR, çocuklarımız bal yesin, sofraları tatlansın diye 11 bin 848 kavanoz balı hazırlayıp şişeletti ve bugün bize getirdi.
Muğla’nın kıymetli su ürünleri avcıları, balıkçıları, bize bir gün boyunca tuttuğu balıkları bağışladı. Mezat yaptık ve yaklaşık 900 bin TL civarında geliri AFAD’a bağışladık. O balıkçılarımıza da yürekten şükranlarımızı sunuyoruz.
Bölgeye 9 tır dolusu yem gönderdik. Bunun önemini, bizler orman yangınlarında anlamıştık. Bugün o bölgede hem çok fazla hayvan kaybımız var, hem de yemler tümüyle yok oldu. 95 küçükbaş ve 6 büyükbaş canlı hayvanı bize bağışlayarak, Denizli Et ve Süt Kurumunda kavurma yaptırıp bölgeye ulaştırmamızı sağlayan hemşehrilerimden de Allah razı olsun.
Çok değerli üreticilerimizin, Muğlalı hemşehrilerimin o kocaman yüreklerinden ve ellerinden öpüyorum. Kurumum adına da çok teşekkür ediyorum.
Buna vesile olan çok değerli oda başkanlarıma, sivil toplum kuruluşlarına, üretici birliklerinin başkan ve yönetimlerine, tarımsal kalkınma ve su ürünleri kooperatiflerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Mübarek Ramazan ayında dayanışmanın daha da yükselmesi umuduyla, katkı koyan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Muğla’da pek çok dayanışma örneğini sürdürmeye devam edeceğiz.”
MUĞLA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DEPREMZEDELERE YÖNELİK ÇALIŞMALARI
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)