Bodrum

Bodrum’dan Hatay’a Can Suyu

Bodrum’dan Hatay’a can suyu… Depremin yaşandığı 11 ilde de yaşanan su sıkıntısı kamu oyunun gündeminde. Binalar gibi alt yapının da çarpık inşa edilmesi ve neticesinde deprem gerçeği şehirlerdeki neredeyse tüm..

Bodrum’dan Hatay’a Can Suyu

Bodrum’dan Hatay’a can suyu… Depremin yaşandığı 11 ilde de yaşanan su sıkıntısı kamu oyunun gündeminde. Binalar gibi alt yapının da çarpık inşa edilmesi ve neticesinde deprem gerçeği şehirlerdeki neredeyse tüm su şebekelerini tahrip etti. Adeta ortada bir su şebeke hattının kalmadığı illerden birisi de Hatay. Bodrum Belediyesi’nin Hatay-Arsuz’da kurduğu “Dostluk Kenti” bölgede dayanışmanın adeta sembolü haline geldi. Bodrum Belediyesi’nin bu önemli yardım ve dayanışma hamlesine sivil toplum örgütlerinden, yardım kuruluşlarından ve vatandaşlardan büyük destek geldi. Bodrum Belediyesi bu gelinen aşamada sadece yardımın asli unsuru olmaktan çıkıp; depremzede yurttaşlarımıza uzanan yardım ellerinin birleştiricisi, koordinatörü, kolaylaştırıcısı rolünü de doğal olarak üstlenmeye başladı. Hataylı depremzede Burak Aktancı bununla ilgili olarak; “Arsuz’da kırtasiye dükkanımız vardı. Tabi artık ortada bize ait bir tane kurşun kalem dahi kalmadı. Gözümüzü açıp ne olduğunu anlamaya çalışırken Bodrum Belediyesi’nin amforalı amblemlerini gördük. Bu acımızı reklam için, kullananlarını da gördük. Yabancı kurtarma ekiplerinin enkazdan çıkardığı canları kucaklayıp; ‘Biz çıkardık’ diyenleri de… Biz burada her şeyi gördük. Her şeyi yaşadık. Bodrum Belediyesi ise tam tersini yaptı. Hiçbir yardımının bilinmesini reklam malzemesi yapılmasını istemedi. Ama biz ne Bodrum’un bu sımsıcak kardeşlik elini unuturuz. Ne de Bodrum amforasını unuturuz. Teşekkürler Bodrum ” ifadeleri ile görüş ve duygularını dile getirdi.

BODRUM EVLADI: “SAĞ ELİN VERDİĞİNİ, SOL EL GÖRMEMELİ.”

Deprem bölgesindeki su sorunu Bodrumluların önemli bir gündemi oldu. Bu konudaki yüksek duyarlılık sosyal medyada da hissedildi. Yine Bodrum Belediyesi kolaylaştırıcılığı ve koordinasyonu ile kısa sürece büyük bir adım atıldı. Bodrumlu 9 su firmasının katkısı ile iki tır su toplandı. Sular bugün Hatay-Arsuz’a yola çıktı. Bodrum’dan giden tüm yardımlara bölgedeki yerel ve merkezi baro refakat ediyor. Yardımlar adrese ve amacına ulaşıyor. Yine Hatay’a su gönderilmesine ön ayak olan, büyük emek harcayan Bodrum’un evladı S.E. (Kendisi; ‘sağ elin verdiğini sol el görmemeli’ dediği için açık ismini yazmadık) : “Bu yetmez. Gerekirse biz susuz kalacağız. Ama oradaki kardeşlerimizi susuz bırakmamak için elimizden geleni yapacağız. Kardeşlik sözde değil de özde ise bugün tam zamanıdır. Bodrum; Hatay’a adeta yardım üssü kurdu. Doğrudan kaynağından bilgileri ve ihtiyaçları öğreniyoruz. Hatay’lılar dik duracak. Yıkılmayacaklar. Bu karanlık zamanı beraber atlatacağız. Yaralarımızı beraber saracağız” dedi.

“HATAY BİZİ BEKLESİN. GERİYE DÖNECEĞİZ.”

İki tırın su Hatay’a gayet sade bir şekilde törensiz, gösterişsiz olarak gönderilmesinin üzerinden saatler geçmeden su yardımı yeniden toplanmaya başlanmıştı bile. Kampanyayı duyan vatandaşlarda bu önemli etkinliğe katkı sunuyorlar. Depremin akabinde Hatay’dan eşi ve iki çocuğu ile Bodrum’a gelen Süheyla Karan; “Kaybımız var. Annem. Onu defnedince en çok da 5.5 aylık evladımız Miraç için Hatay’ı terk ettik. Öyle olmasa asla hiçbir güç bizi Hatay’dan çıkaramazdı. Ama yine de; Hatay bizi beklesin. Geriye döneceğiz. Akrabalarımızdan mecbur olmayanlar memleketimizdeler. Bodrum Belediyesi’nin kurduğu Dostluk Mahallesi’nde kalan akrabalarımızda var. Bugün su gönderildiğini duyduk. İnanın bizim içimiz serinledi. Onlar orada susuz iken, nasıl rahat su kullanabiliriz? Bu mübarek zamanda dualarımız ve tüm iyi duygularımız yardım elini bizden esirgemeyenleredir. Sonsuz mihnet, sonsuz teşekkürler. Bu gönderdiğiniz su, Hatay’a can suyudur. Canımızın suyudur”

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL