Bodrum Kültür - Sanat

Asal: ‘ÇYDD, Mutluluğun Resmini Yapmış’

Herodot Kültür Merkezi’nde, ÇYDD Bodrum Şubesi tarafından “2023’e Merhaba” şenliği gerçekleştirildi. 3 gün sürecek şenliğin ilk günü olan 23 Aralık Cuma günü İlkin-Defne Tokay çiftinin konseri büyük ilgi gördü. Tokay..

Asal: ‘ÇYDD, Mutluluğun Resmini Yapmış’

Herodot Kültür Merkezi’nde, ÇYDD Bodrum Şubesi tarafından “2023’e Merhaba” şenliği gerçekleştirildi. 3 gün sürecek şenliğin ilk günü olan 23 Aralık Cuma günü İlkin-Defne Tokay çiftinin konseri büyük ilgi gördü. Tokay çifti Bodrum’da özel müzik çalışmaları ile de tanınıyor. Bunlardan en akılda kalanlarından birisi de, “Bodrum Çoksesli Korosu” oldu. Şenlikte el emeği ürünler de sergilendi. Kurulan stantlar da kitaptan, yiyecek, içeceğe, giyeceğe değin oldukça zengin bir görüntü oluştu. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğu gözlenen Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı: “Bu etkinliğimiz artık gelenekselleşti. Henüz daha biz hazırlıklara başlamadan, yurttaşlarımız (adeta çalar saat görevi görerek) bizi arayıp, ‘Yıl başı karşılaması ne zaman’ diye soruyorlar. Şunu fark ettik. Tabi burada pandemi sürecini ayrı tutuyorum. Her sonraki yıl daha geniş bir katılım ve daha zengin bir çeşitlilikle bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu gün ilk gün. Ve gördüğünüz gibi neredeyse şenlik alanına sığmıyoruz. Herkes karınca gibi çalışıyor. Oldukça kolektif bir görüntü şu anda ortaya çıkan. Çok karmaşıkmış gibi görünen işler, oldukça basit bir şekilde sorunsuz çözülüyor. İşin içinde gönüllülük ve sevgi olunca böyle oluyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

AYDIN DOĞER: “EN BÜYÜK YATIRIM ÇOCUKLARA VE EĞİTİME YAPILANDIR.”

Sonrasında Anka Dans Topluluğu ve Sagapo Dans Grubu gösterimlerini sundular. Her iki grubunda etkinliği izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Özellikle sirtaki oyunlarına izleyicilerde katılım gösterdi. Etkinliğin Destekleyici firmalarından Volkan Boya’nın sahibi Aydın Doğer: “Kefenin cebi yoksa bu dünyaya yatırım yapacağız. Yatırım derken de; her şeyi rant ve kar üzerine kurmamak gerek. En büyük yatırım çocuklara ve eğitime yapılan yatırımdır. Çünkü o size aydınlanma ve ışık olarak geriye dönecektir. Bundan daha büyük bir zenginlik olabilir mi? Biz bu zenginliği yüreğimizde hissediyoruz. Dünya döndükçe ve biz nefes aldıkça bu sonsuz zenginlikten vaz geçmeye niyetimiz yok. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bizlere bu muhteşem kanalı açtığı için, içten teşekkürler. ÇYDD bu ışıltılı yolda asla yalnız yürümeyecektir” görüşlerine yer verdi.

Yine etkinliğin izleyicilerinden Bodrumlu ressam Eray Mutlu Asal’da; “Gelenekselleştiğini öğrendiğim bu etkinliğe ilk kez katılıyorum. Çok etkilendim. Buradaki insanlar adeta iyilik için, dünyaya gelmişler. Çağımızda giderek yabancılaşmanın uç boyutlarda yaşandığı bu süreçte başka türlüsü de mümkünmüş. Büyük ozan Nazım Hikmet, Abidin Dino’ya; ‘Sen mutluluğun resmini yapabilir misin?’ diyor ya… İşte o resimlerden birisi burada yapılmış. ÇYDD mutluluğun resmini yapmış. Emekle, yürekle yapmış. İlk fırsatta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne üye olacağım. Bu manzara ile karşılaşmak adım gibi Mutlu etti beni” ifadeleriyle görüş bildirdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL