Editör'ün Seçimi Kültür - Sanat

Filmmor Kadın Filmleri Online

20.Filmmor Kadın Filmleri Festivali Online olarak devam ediyor….2002’de Kadınlar Sinema Yapıyor diyerek başlayan, yirmi yıldır aralıksız her yıl yapılan, 65 gezici festivalde 937 filmi seyirciyle buluşturan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın..

Filmmor Kadın Filmleri Online

20.Filmmor Kadın Filmleri Festivali Online olarak devam ediyor….
2002’de Kadınlar Sinema Yapıyor diyerek başlayan, yirmi yıldır aralıksız her yıl yapılan, 65 gezici festivalde 937 filmi seyirciyle buluşturan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin yirmincisi 5 Kasım – 18 Aralık arası www.filmmoronline.org’da.
3 Aralık Cumartesi 18.00’de, Petra Volpe’nin İlahi Düzen / The Divine Order filmi var. Film, İsviçre’nin bir kasabasında kocası ve iki çocuğuyla 1968 hareketliliğinden uzak, sakin bir yaşam süren Nora’nın oy hakkı için mücadele eden kadınlara katılması, kendileri için kurulan “ilahi düzeni” alt üst etme öykülerini anlatıyor; 1. Dalga Feminist Hareket olarak da anılan Süfrajet Hareket ile 2. Dalga Feminist Hareketin bir araya geldiği bir zaman, isyan ve mücadelenin öyküsü…


4 Aralık Pazar 20.00’de, Kay Sloan’ın sessiz filmlerde Süfrajetlerin izini süren Sessiz Sinemada Süfrajetler filmi var. Az bilinen ve heyecan verici sahneleri bir araya getiren film, erken Amerikan sinemasında kadınların oy hakkının nasıl temsil edildiğini derliyor.
4 Aralık Pazar 20.00’de, 120 Yıldır Bitmeyen Mücadele: Kadınların Siyasal Temsili forumunda, kadınların seçme hakkının yasal olarak hala sınırlı olduğu ülkeler olması bir yana, dünyanın büyük bölümünde kadınların seçilme hakkı gibi siyasal haklarını eşit kullanamadığı koşullarda, Türkiye’de kadınların siyasal temsili tartışılacak. Şule Aytaç’ın moderatörlüğünü yapacağı panele; siyaset bilimci Prof. Yeşim Arat, KA-DER’den Melda Onur, Kadın Koalisyonu’ndan Oya Aydın, kayyım atanan-eski Akdeniz Belediye eş-başkanı Yüksel Mutlu ve eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar katılacak.
18 Aralık’a kadar, www.filmmoronline.org’a kayıt ve rezervasyon yaptırarak filmleri Türkçe altyazı ile, forumlar ve söyleşileri Türkçe çeviri ile ücretsiz izleyebileceğiniz 20. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde buluşmak üzere…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL