Bodrum

‘Yavuz Hırsız, Ev Sahibini Bastıramayacak!’

Bodrum Konacık’ta sekiz yıl önce hizmete giren Herodot Kültür Merkezi’nin adının Atatürk olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte açıklayan MHP İlçe Başkanı..

‘Yavuz Hırsız, Ev Sahibini Bastıramayacak!’

Bodrum Konacık’ta sekiz yıl önce hizmete giren Herodot Kültür Merkezi’nin adının Atatürk olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte açıklayan MHP İlçe Başkanı Tayyar Şafak’a Bodrumlular sert tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan “Atamızın mirası Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolü T.C. ibaresi resmi kurum ve kuruluşlarından kaldırılırken ses çıkarmayanlar, andımızın okullarda okutulmasını yasaklayan siyasi parti temsilcilerinin Bodrum siyasetinde seslerini çıkarma adına Ata’mızın adını ortaya atmalarını ve kullanmalarını kınıyoruz. Yeni Bodrum Devlet Hastanesi’nin adının Bodrum Atatürk Devlet Hastanesi olmasını öneriyoruz” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ile birlikte açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Tayyar Şafak sekiz yıl önce hizmete giren Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nin adının Atatürk Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını söylemesi ilçede gerginliğe yol açtı. Şafak açıklamasında “Bodrum’da tek kültür merkezi olan Herodot Kültür Merkezi’nin adının Atatürk Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatacağız. Arkadaşlarımız, Bodrum halkına bu kültür merkezinin isminin Herodot mu, Atatürk mü olması gerektiğini soracaklar, imza toplayacaklar. Ben, halkımızın Atatürk diyeceğine eminim. Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi oraya çok yakışacaktır. Anıtı, sureti, resimleri oraya çok yakışacaktır. İmza kampanyasında topladığımız imzaları götürüp belediyeye sunacağız.” dedi.

AÇIKLAMALAR ART ARDA GELDİ

Cumhur ittifakının ortak açıklamasının ardından ANTERHABER’e açıklama yapan Bodrum Kent Konseyi üyesi ve CHP İlçe Başkanlığı parti eğitmeni Çiğdem Erko, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan yapılan açıklamanın gayri ciddi ve ilçeyi germekten başka bir işe yaramadığını belirttiler.

Çiğdem Erko Torba barınağı

BU KAMPANYA ABESLE İŞTİGALDİR, SEÇMENİN GÖZÜNÜ BOYAMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR

Çiğdem Erko yaptığı açıklamada “Yapılan faaliyetlere bakıldığında bir kültür merkezi olarak kabul görmüş, ismi içselleştirilmiş bir kurum Herodot Kültür Merkezimiz. Bodrum’un tarihsel ve kültürel değerlerinden birini kapsayan, bu özelliklerin yanında turizm gözüyle uluslararası önem taşıyan, burada doğmuş, bu topraklara mâl olmuş bir tarihçidir Herodot. Mustafa Kemal Atatürk’ümüz pek çok mimari, sanatsal ve yaşam alanlarında en uygun biçimde var ve hep olacak. Bu imza kampanyası abesle iştigaldir, adı geçen siyasi partinin kaybettikleri itibarlarını Atatürk üzerinden yeniden tesis etme, hatta Atatürk ismiyle seçmenin gözünü boyama, konsolide etme gayretidir. Oysa ki çözüm odaklı çalışılacak pek çok çevresel/ yaşamsal sorun hepimizin bilgisindedir, yardım etmedikleri ortada, yeter ki gölge de olmasınlar” ifadelerini kullandı.

MHP’NİN HERODOT İLE DEĞİL BODRUM İLE SORUNU VAR

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise “MHP’nin Heredot ile değil, esasen Bodrum ile sorunu var. Daha önce de Bodrum ile uyumsuz akıl dışılık, tarih bilincinden yoksunluk aynı anlamsız girişimde bulunmuşlardı. Buna Heredot’un hemşehrileri gülüp geçmişti. Gene hangi akla hizmetse temcit pilavını ısıtma peşinde o kafa. Bu kafanın Heredot’u anlamasını beklemiyoruz elbette. Heredot “Hukuk her şeyin kralıdır” der. 2600 yıl sonra da bu sözler Anadolu’nun en güncel durumuna işaret ediyor. AKP-MHP kafası hala bu sözlerden bir şey anlamışa benzemiyor. Heredot’un hemşehrileri bu çağ dışılığa gereken yanıtı vermişler bunları Bodrum Belediye Meclisi’nde 2,5 kişi bırakmıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde de Heredot’un memleketinde tek kişiyle dahi temsil edemeyeceklerdir. Bu bereketli topraklar üzerinde bunların sadece oturacak sandalyesi değil, yatacak yerleri dahi olmayacaktır. Bu kafayı iyi biliyoruz. Bunların Atatürk sevgisi ne zaman oluşmuş? Stadyumlardan, okullardan, yurtlardan, meydanlardan, kültür merkezlerinden Atatürk adını Heredot’un hemşehrileri mi kaldırmış acaba? Bu kafa Atatürk üzerinden, Heredot düşmanlığını perçinlemek istiyor. Ama bu saçmalık dikkate dahi alınır cinsten değil. Sonuç olarak AKP-MHP karanlığı ve Bodrum’daki 2,5 uzantısı bir daha geri gelmemek üzere gidicidir. Heredot-Mustafa Kemal Atatürk aydınlanması ise ilelebet sonsuza dek bu kavimler kapısında payidar ve Bodrum Kalesi denli tüm heybeti ile kalıcı olacaktır” dedi.

BU DÜŞÜNCE VE AÇIKLAMAYI KINIYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan ise kamuoyuna yazılı basın açıklaması yaptı. Baltutan ayrıca yaptığı açıklamada “ Tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında özlemle minnetle anarken O’nun kabri başındaki aslanlı yolda slogan atanları ve buna sessiz kalanları gene Ulu Önder’imizin ‘Türkiye Şeyhler Müritler Dervişler ve Meczuplar memleketi olamaz’ sözü ile kınıyoruz. Atamızın mirası Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolü T.C. ibaresi resmi kurum ve kuruluşlarından kaldırılırken ses çıkarmayanlar, andımızın okullarda okutulmasını yasaklayan siyasi parti temsilcilerinin Bodrum siyasetinde seslerini çıkarma adına Ata’mızın adını ortaya atmalarını ve kullanmalarını kınıyoruz. Ata’mızın adının Herodot Kültür Merkezi yerine yeni yapılan Bodrum Devlet Hastanesi’nin isminin “Bodrum Atatürk Devlet Hastanesi” olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını hastanemizin yeri ve konumu gereği her yerden görünmesi nedeniyle büyük bir Atatürk heykelinin buraya çok yakışacağı fikrindeyiz. Bu konu ile kaymakamlık ve Sağlık Bakanlığı nezninde başvurularımızı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bodrum’daki siyaset kurumlarını ciddiyete, yeniden Atatürk Cumhuriyeti hedefine yönelmeye, aziz milletimizi ve Bodrumluları da bu hedefe sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Anterhaber.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL