Bodrum

Bodrum’dan Anıtkabir’e Yol Var

Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 84. Yılında ülkenin dört bir yanından Anırkabir’e akın var. Bodrum’da da ilk kez bir 10 Kasım’da atanın huzuruna böylesine kitlesel bir ziyaret gerçekleşiyor. Özel araçlar ve..

Bodrum’dan Anıtkabir’e Yol Var

Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 84. Yılında ülkenin dört bir yanından Anırkabir’e akın var. Bodrum’da da ilk kez bir 10 Kasım’da atanın huzuruna böylesine kitlesel bir ziyaret gerçekleşiyor.

Özel araçlar ve otobüslerle 1000’in üzerinde Bodrumlu, bu gece Ankara’ya doğru yola çıktı. Bodrum’dan, Anıtkabir’e akını gerçekleştiren en etkili örgütlenme TÜLOV (Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi Ve Laik Oluşumu Vakfı) oldu. Ata’sını ziyaret etmek isteyen Bodrumlu vatandaşların bir kısmı, Nazım Hikmet Sokak’taki TÜLOV binasında bir araya geldi. Gidemeyen vatandaşların bir bölümü de uğurlama için TÜLOV’da bulundu. Uğurlama için, bulunan vatandaşlardan Nermin Selman; “Çocuğumuzun rahatsızlığı nedeni ile eşimle gidemiyoruz. Bu nedenle içimiz bir miktar buruk olmakla beraber gidenler bizim yüreğimizden de, sevgimizden de, Ata’ya sonsuz bağlılığımızdan da bir miktar götürecekler. Çocuğumuzun sağlık sorunundan başka bir de ölüm gidememe mazeretimiz olabilirdi. Giden Cumhuriyet sevdalılarının yolu aydınlık ve açık olsun. Hepimizi temsil ediyorlar” diyerek duygularını dile getirdi.

TÜLOV’UN; SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ATATÜRK SEVGİSİ

TÜLOV Bodrum Temsilcisi Avukat Remzi Kazmaz, TÜLOV önünde yaptığı açıklamada; “Son derece anlamlı bir iş yapıyoruz. Şimdi Mustafa Kemal Atatürk olma, şimdi onun halen son derece güncel olan fikirleriyle yeniden buluşma zamanıdır. Görüyoruz ki; bu bereketli topraklar üzerinden ne yaparlarsa yapsınlar Mustafa Kemal sevgisini bir dirhem eksiltemeyeceklerdir. Bodrum’daki bu ilgi ve sevgi seli de gösteriyor ki; kavimler kapısından sayısız medeniyet geldi ve geçti. Gelip, geçici olmayan en yegane sevgi Atatürk sevgisiymiş. Bizler TÜLOV olarak bir kıvılcım çaktık. Ama o tek kıvılcım bu gece özgürlük ve aydınlanma meşalelerine dönüştü. Anıtkabir’e doğru yol alacak. Emeği geçen tüm bireylere, kurumlara, örgütlenmelere sonsuz teşekkürler. Yarın Anıtkabir’de, Bodrum renginin bulunacak olması haklı bir gurur yaşatacaktır hepimize. Birlikte Mustafa Kemal değerleri ve devrimleri ile güçlüyüz. Mustafa Kemal: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” demişti. Bizlerde Mustafa Kemal’i her anlama ve hissedişimizde yeni dünyaları keşfediyoruz. Yüce önder sadece Anadolu insanının, bizlerin değil, yeryüzünde özgürlüğe, bağımsızlığa, aydınlanmaya susamış tüm mazlum halkların yol göstericisi oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

SELMA YOKARLI: “ATA’YA MİHNETİMİZ ASLA TÜKENMEYECEKTİR.”

Anıtkabir’e giden topluluğun içerisinde yer alan Selma Yokarlı da; “Bu ülkede halen kadın hakları tam olarak yok edilemediyse, yüce önder kalıcılık sağladığı içindir. Çok deneyen oldu ama kadını siyasal, sosyal, toplumsal hayatın içerisinden söküp atamadılar. Kadın özgürlüğü, Gazi Mustafa Kemal’in bu topraklardaki en önemli eserlerindendir. Atatürk aynı zamanda kadın özgürlüğünün adıdır. Öyle olmasa Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda kadınların bunca içten ve gönüllü katılımı söz konusu dahi olamazdı. Ata’ya olan mihnetimiz asla tükenmeyecektir” görüşlerine yer verdi. Bodrumlu müzisyen ve fotoğraf sanatçısı Tuncay Bektaş da Anıtkabir kervanı içersisinde yer alanlardandı.

Sanatçı Bektaş: “Her deklanşöre dokunuşumda, her müzik aletine temasımda mutlaka yüce Atatürk var. Mustafa Kemal’siz sanat düşünülemeyeceği gibi, sanatsız da Mustafa Kemal akıldan dahi geçirilemez. Sanatı her anında güncel tutmuştur yüce önder. ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından birisi kopmuş demektir’ derken de ayrı bir anlam yüklemiştir sanata. Yaşamakla, sanatı eş değer tutmuştur. Ülkemizde Mustafa Kemal’den soyutlanmış bir sanat mümkün değildir. Sanatçıların Mustafa Kemal sevgisinin ve saygısının özünde biraz da bu gerçeklik yatar” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL