Bodrum

Bodrum’da Fener Alayı Denizden Başladı

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları denizde Kumbahçe Plajı’nda başladı. Dün gece Mahfel Cafeönünde gerçekleşen etkinlik gerçek bir görsel şölene dönüştü. Denize giren 438 Aquamasters yüzücüsü bellerine bağladıkları ışıklı şamandıralarla, “Fener Alayı Geçidi” gerçekleştirdiler. Fener Alayı katılımcılarına,..

Bodrum’da Fener Alayı Denizden Başladı

Bodrum’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları denizde Kumbahçe Plajı’nda başladı. Dün gece Mahfel Cafeönünde gerçekleşen etkinlik gerçek bir görsel şölene dönüştü. Denize giren 438 Aquamasters yüzücüsü bellerine bağladıkları ışıklı şamandıralarla, “Fener Alayı Geçidi” gerçekleştirdiler. Fener Alayı katılımcılarına, karadan da ıslıklar ve alkışlarla büyük destek geldi. Kara ile denizin, Cumhuriyet Buluşması görüntüleri duygusal anların yaşanmasına da yol açtı. Aquamasters ekibi tarafından organize edilen etkinlik 16 yıldır gerçekleştirilmekteydi. Son 7 yıldır ise etkinlik, “Işık yolculuğu” ismini aldı. Ancak Cumhuriyet’in 100. Yıl arifesinde gerçekleşen dün geceki etkinlik en yüksek katılımlı ve coşkusu en yüksek “Işık Yolculuğu” oldu. Denizde katılımcılar, karada ise izleyiciler birlikte 10. Yıl Marşı’nı ve İzmir Marşı’nı seslendirerek adeta Cumhuriyet Korosu oluşturdular. 

AQUAMASTERS’IN, BİTİMSİZ ATATÜRK SEVDASI.

Aquamasters yüzücülerinden ve etkinliğin organizasyonunda yer alan Arda Akman; “Tarifsiz duygular içerisindeyiz. Mustafa Kemal’in yaşamında hem sivil, hem de askeri yönüyle deniz özel bir yer tutar. Yüce önderin deniz sevdasını detaylarını anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Onun mavi gözlerindeki ışığı, denizin maviliklerindeki fener alayımızın ışık hüzmesi ile bir nebze olsun buluşturabildiysek ne mutlu bize. Bu geceki etkinliğinizi ekip olarak uzunca bir süredir gelenekselleştirdik. Ancak şu anda en farlısını en kalabalık ve duygu yüklü olanını yaşıyoruz. Bunun bir nedeni de Atatürk sevgisinin eksilen değil; çoğalan, büyüyen bir yönü olmasıyla da ilgili olabilir. Emeği geçen ve bu güzel duyguları bizlerle paylaşan herkese teşekkürler. Denizlerimizi Mustafa Kemal’in, Mavi Aydınlığı’ndan yoksun bırakmayacağız” görüşlerine yer verdi. 

BEKTAŞ: “BODRUM’U, MUSTAFA KEMAL’İN IŞIĞI AYDINLATIR.” 

Denizdeki fener alayı etkinliğinin izleyicilerinden Bodrumlu müzisyen ve fotoğraf sanatçısı Tuncay Bektaş; “Aqua Masters yüzücülerinin yapacağı bu etkinliği ilk duyduğumda; deniz ve fener alayı bağlantısını tam kuramamıştım. Demek ki; yürek ile istenince oluyormuş. Denizde fener alayı da oluyormuş. Bakın her tarafımız apaydınlık. Bodrum’u, Mustafa Kemal’in ışığı aydınlatır. Mustafa Kemal, olmaz denileni oldurdu. Önderi deha yapan nedenlerden birisi de bu olsa gerek. Orta çağ karanlığından, böylesi bir cumhuriyet. Kimsenin hayal dahi edemeyeceği mucizevi bir çağdaşlaşma devrimi. Nedense şu an aklıma Deniz Gezmiş’inönderlik ettiği en önemli eylemlerden birisi geldi. Samsun’dan, Ankara’ya “Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü” gerçekleşen aydınlık bir yol alıştı bu. 1968’in unutulmaz gençlik eylemlerinden idi. Denizler’i asanlar ülkedeki aydınlanma, çağdaşlık, laiklik sevgisini nasıl öldüremediyse; bugünde karanlığın bekçileri aynı çaresizliği yaşamaktadır. Bakın! Denizde, toprakta, gökyüzünde Mustafa Kemal aydınlanmasının ışığı yanıyor. Üstelik o ışık giderek büyümekte. Bu unutulmaz anı bizlere yaşatanlara minnettarız” diyerek görüş ve duygularını ifade etti.

Bodrum’da dün gece denizde Fener Alayı ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlaması karada düzenlenecek Fener Alayı ile devam edecek. Bu akşam saat 19.23’te Milta Marina’dan başlayacak fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü yapılacak. Fener alayı sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulacak sahnede Ferhat Livaneli Orkestrası ve Utku Erişik Konseri düzenlenecek. Yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Turgutreis’te de fener alayı gerçekleştiriliyor. Akçaalan Düğün Salonu önünden başlayacak fener alayı, Turgutreis Atatürk Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından Gripin grubu konser verecek. 

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL