Bodrum

BODTO’da Seçim: Kocadon Yeniden Aday

Bodrum Ticaret Odası 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. Kocadon, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hem önümüzdeki seçim..

BODTO’da Seçim: Kocadon Yeniden Aday

Bodrum Ticaret Odası 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. Kocadon, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hem önümüzdeki seçim sürecinde yeniden aday olduğunu duyurdu hem de önemli bilgiler paylaştı. BODTO’da son dönemde gerçekleştirilen projelere dair sunumun da yapıldığı toplantı, 21 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek seçim lansmanı öncesinde bir prova niteliğindeydi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. Kocadon, 2 Ekim’de gerçekleştirilecek seçim öncesinde basın mensupları ile BODTO Konferans salonunda bir araya geldi. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ile birlikte kamuoyunu ilgilendiren konularda önemli açıklamalarda bulunan Kocadon, “Seçime hazırız, barış içinde bir seçim süreci istiyoruz” mesajı vererek BODTO’nun yeni döneminde de Başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Mahmut Kocadon, son günlerde bazı WhatsApp gruplarında BODTO’nun aldığı akreditasyon ve seçim sürecine ilişkin yanıltıcı bilgiler dolaştığını belirterek bu söylentilere açıklık getirdi. Kocadon, “BODTO daha önce yaptığı seçimlerde olduğu gibi seçim için ilanını vermiş, üyelerini bilgilendirmiş ve tüm gerekliliklerini yerine getirmiştir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bodrum Ticaret Odası’nın TOBB  Akreditasyon sisteminde kazandığı başarıyı karalamaya yönelik bazı söylentiler olduğunu söyleyen  Kocadon, bu konuda da basına detaylı bilgi verdi. TOBB’a bağlı ticaret odalarının kurumsal yapısı, hizmet çeşitliliği ve kalitesi gözetilerek verilen akreditasyona BODRUM TİCARET ODASI’nın layık görülmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Mahmut Kocadon, 2013 yılından bu yana A Kategorisi’nde yer alan BODTO’nun, 41 ticaret odası içinde bağımsız denetçiler tarafından değerlendirilerek akreditasyonunu tamamlayan ilk oda olduğunu bir kez daha vurguladı.

LELEG YOLU’NDAN AGRO-TURİZME 32 DEV PROJE

BODTO yönetim kurulu olarak odanın vizyonunu en üst seviyeye çıkararak hizmetin ve işlevselliğin devamlılığı konusunda titizlikle çalıştırmayı hedeflediklerini anlatan Kocadon, son dönemde Bodrum için hayata geçirdikleri projeleri ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak yeni çalışma takvimini de basın mensuplarıyla paylaştı. Kocadon, şöyle devam etti:

“Bu süreçte 32 proje üzerinde çalıştık. Bunların bir kısmını aktarmak isterim. Bodrum Leleg Yolu, bizim gerçekten son zamanlarda yaptığımız en başarılı projelerden biriydi. Leleg Yolu özellikle turizm sezonu bittikten sonra normal turizme alternatif olarak düşünülmüştü ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bodrum’un yerel kimliği ile tarımı birleştirip agro-turizm projemizi hazırladık. BODER, TÜRSAB ve tüm paydaşlarla birlikte bunu projelendirdik. BOTAV’ın toplantısında da Belediye Başkanımızla paylaştık. Önümüzdeki dönemde kamuoyuna çok güzel bir sunum yapacağız.

BODTO, aynı zamanda Muğla Teknopark’ın kurucu üyesi. Bunun, yüzde 51’i Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ait. Geri kalanın yüzde 49’luk bölümün yüzde 5’i Bodrum Ticaret Odası’nındır. Burada amacımız, bölgedeki araştırma geliştirme faaliyetleri için devletin vermiş olduğu desteklerden üyelerimizi faydalandırmaktır.”

BODRUM GULET VE TIRHANDİLLERİ COĞRAFİ İŞARET ALIYOR

Kocadon, Bodrum’un yerel değerlerini korumak amacıyla başlattıkları projeler kapsamında, Bodrum gulet ve tirhandilleri için coğrafi işaret başvurusunda bulunduklarını müjdeleyerek, en geç iki ay içinde coğrafi işaretin alınacağını söyledi. Kocadon, konu ile ilgili şöyle konuştu:

“BODTO olarak en büyük görevlerimizden biri de yerel değerlerimizi korumaktır. Bodrum mandalinasının coğrafi işareti ile başladık. Bodrum gulet tırhandili, sandaleti, kilidi, çökertme kebabı ve gemici peksimeti için başvuruları yaptık. Gulet, tirhandil iki ay içinde sonuçlanacak. Bundan sonra Türkiye’nin neresinde bir gulet ya da tırhandil yapılırsa bizden izin alınacak, evraklarına “Bodrum guleti/ tırhandili” yazılacak. Kimse kafasına göre tekne yapıp bu isimleri kullanamayacak.”

Kocadon, halihazırda BODTO’nun, Belediye Üniversite ve Antalya Ticaret Sanayi Odası ile devam eden projeleri olduğunu da sözlerine ekledi. Mahmut Kocadon, çevre ve atık temizliği, deniz kirliliğinin önlenmesi ve üyelerine yenilenebilir enerji desteği gibi konularda yaptıkları hizmetleri de kısaca anlattı. BODTO’nun fahiş elektrik faturaları nedeniyle ‘ek bütçe’ çıkarmak zorunda kaldığını söyleyen Kocadon, önümüzdeki günlerde yeni binanın elektrik ihtiyacını güneş panellerinden karşılayacaklarını da açıkladı.

BODTO YENİ BİNASI KÜLTÜR SANAT MERKEZİ GİBİ

Bodrum Ticaret Odası’nın 2017 yılının 9’uncu ayında taşındığı yeni binasında bugüne kadar 739 etkinlik gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Kocadon, 11 Eylül 2019 yılından itibaren de arabuluculuk ofisi ile Bodrum iş dünyasına hizmet verdiklerini kaydetti. Arabuluculuk toplantılarından alınan 40 TL bedelin eğitime katkı olarak eğitim fonuna aktarıldığını belirten Kocadon, Meclis üyeleri ile birlikte BODTO yönetim kurulu üyelerinin ‘huzur’ haklarını da aynı fonda değerlendirdiklerini ifade etti.

SON İKİ YILDA KAYIT OLAN ÜYELER OY KULLANAMAYACAK

Yeni çıkan kanuna göre son iki yılda BODTO üyesi olan firmaların seçimde oy kullanamayacağını da belirten Mahmut Kocadon, buna göre 8 bin üyesi bulunan BODTO’da üyelerin yüzde 40’ının oy kullanamayacağını ifade etti. Kocadon, “Onun için ciddi bir üye sayımız seçime katılamayacak. Ama maalesef bizim buna yapabileceğimiz bir şey yok.” dedi.

Kocadon, 2 Ekim tarihinde yine mavi renkli pusula ile seçime gireceklerini belirterek, diğer gruptaki arkadaşlarına da başarılar dilediğini söyledi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan da eğitim ve kültür sanat faaliyetlerine ilişkin verdiği bilgide, “Bugüne dek BODTO olarak 2 bin 390 kişiye eğitim verdik. Bunlar Bodrum’da yerleşik yaşayan ve çalışan kişiler. Bodrum iş dünyasında yer alan iş sahibi insanlardan önemli bir kısmı bu burslardan faydalanarak okumuş. Bu bizim önemli bir gurur kaynağımız. Şu an 150 talebeye burs veriyoruz. 120’sini biz belirledik, 30’unu ÇYDD tarafından bize gönderilen isimlere veriyoruz.” Dedi.

Ersan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pandemi dönemi dahil durmadan, Bodrum iş dünyası ve sosyal-kültürel yaşamı için çok ciddi çalışmalar yaptık. 5174 sayılı kanuna dahiliz. Dernek değiliz. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşuz. Elimize pankart alıp da protestolarda bulunamıyoruz. Ama elimizden geldiği kadar bodrum iş dünyasına, sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz.

BODTO, yapması gereken hizmeti en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Akreditasyon belgesi bu işi iyi yaptığımızı gösteren bir belgedir. Bu akreditasyondan geçen çok az sayıda kurum vardır. Bodrum’un ortak gururudur BODTO. Onur duysun herkes. Biz belki iyi tanıtamadık yaptıklarımızı. Öğrencilerimize ve okullarımıza eğitim yardımları, Ramazan’da gıda yardımları yapıyoruz fakat bunları sessizce yapıyoruz.”

İlhan Ersan, “2 Ekimde yapacağımız seçimin Bodrum’un değerlerine yakışır, kavgasız, gürültüsüz, keyifli ve barış içinde geçmesini diliyorum. Tüm yarışan arkadaşlara başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL