Bodrum

AYDEM; “Yetti Gari” Dedirtti

Aydem’in Bodrum’daki faaliyetleri geniş kesimler tarafından büyük tepki ile karşılanıyordu. En önemli problem olan elektrik faturaları, son dönem görülen elektrik kesintileri derken; en son zamansız alt-yapı çalışması büyük tepkilere neden..

AYDEM; “Yetti Gari” Dedirtti

Aydem’in Bodrum’daki faaliyetleri geniş kesimler tarafından büyük tepki ile karşılanıyordu. En önemli problem olan elektrik faturaları, son dönem görülen elektrik kesintileri derken; en son zamansız alt-yapı çalışması büyük tepkilere neden oldu.

Çarşı merkezi, İçmeler, Umurça bölgelerinde adeta yol kitlendi. Şehir merkezinin önemli işlek caddelerinden Mümtaz Ataman ve Atatürk Caddesi, AYDEM’in sezon ortasında en büyük sorunu yarattığı bölgeler. Buralardan iş makineleri ve kazılar nedeni ile trafiğin akışı dahi sekteye uğramış vaziyette. Çoğunluğu çarşı esnafından oluşan vatandaşlar başta Bodrum Kaymakamlığı olmak üzere yerkili ve ilgili kurumlara rahatsızlıklarını bildirip; çözüm bulunması taleplerini dile getirdiler. Ancak tüm bu girişimler sonuçsuz kalınca yurttaşlar çalışmanın olduğu bölgede, iş makinelerinin önünde basın açıklaması gerçekleştirip, eylem yaptılar.

“DEVLET HALK İÇİN Mİ? MÜTEAHHİT İÇİN Mİ?”

Topluluk adına basın açıklamasını Bodrum’un eski ve tanınmış iş insanlarından Kaan Toker dile getirdi. Toker açıklamada: “Yaklaşık 5 kilometrelik yolda onlarca esnaf, onlarca turistik tesis ve Gemi Yanaşma İskelesi ile Feribotk İskelesi’ne giden yol toz toprak ve moloz yığını içerisinde. Trafik ise kullanılamaz halde. Gelişime, yapılan, yapılması gereken doğru işlere karşı değiliz. İsyanımız, sezonun tam ortasında yapılmasınadır. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bilgilendirme yapmak için geldiklerinde, çalışmanın Ocak 2023’e kadar süreceğini bildirmişlerdir. Yani bu çalışmaya Ağustos yerine Eylül ayında başlansa; Ocak yerine Şubatta biter. Ekimde başlansa, Martta biter. Ağustos ayı başında başlamanın ısrarı nedendir?” diye sordu. Kaan Toker konuşmasının devamında: “Halk yerine, müteahhit firmaların çıkarı mı düşünülmektedir?
Pandemiden yaralı çıkmış,iki yıldır doğru düzgün sezon bekleyen bu kadar insanın çıkarlarının hiç mi önemi yoktur? Devlet Halkı için mi, müteahhit için mi vardır? Bodrum turizm kenti değil midir? İnşaat yasağı sadece vatandaşa mı uygulanır, kurumlar bu yasağa dahil değil midir? Aydem yöneticileri planlama yaparken sezon ve turizm kavramlarını dikkate almazlar mı? Hadi onlar bu kavramları bilmiyor, yetkililer sezon ortasında böyle bir çalışmaya nasıl izin verirler?”
ifadelerini kullandı.

MAKET İŞ MAKİNASINI YAKTILAR

Ellerindeki kaymakamlık ve valiliğe verdikleri dilekçeleri de kamuoyu ve basınla paylaşan esnaf, AYDEM’in iş makinelerinin önünde maket iş makinesi ateşe verdi. Maketin yanışı meraklılar ve bölge sakinleri tarafından da ilgiyle izlendi. Etkinliğe tatilcilerin ve çevre sakinlerinin de destek vermesi dikkatlerden kaçmadı. Eylemden AYDEM yetkililerine bilgi verilmesine ve yöneticilerinin davet edilmesine karşın, hiçbir yetkilinin gelmemesi de eylemin katılımcıları tarafından tepki ile karşılandı. Topluluk sözcüsü Toker: “AYDEM alışmış. ‘Bunlar tepki gösterir, sonra da susarlar, unuturlar’ diye düşünüyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. Bunun şakaya gelir tarafı yok. Alenen ekmeğimizle, işimizle, aşımızla oynanıyor. Böylesi bir vicdansızlığa v duyarsızlığa sessiz kalmamızı hiç kimse bizden beklemesin” diyerek konuşmasını sonuçlandırdı.

ADRİANO: “TÜRKİYE’YE GELMEMİZ İSTENMİYOR MU?”

Umurça Mahallesi sakinlerinden Seyhan Konvar: “Çalışma başlayınca önce inanamadık. Sonra acil bir arıza olmuştur. Kısa bir sürede çözülür, geçicidir diye düşündük. Ama baktık bayağı yol kazıyorlar. Rezalet. ‘Bu memlekete kötülük yap’ desen ancak bu yapılırdı. Bütün kış yattılar. Sezonun, kalabalığın en hareketli zamanını buldular. Şimdi yerin altına acaba ne alınıyor? Yani sezon ortası bu işin anlamı nedir? Şaşkınız” dedi.

Tesadüfen Atatürk Caddesi’nden geçen ve Bodrum’da tatilde bulunan İtalyan turist Giovanni Adriano olayı ve protestonun nedenini öğrenince: “Eşim ve iki çocuğumla Rodos ve Kos’tan; Bodrum’a geldik. Yunan adalarında böylesi bir çalışmaya rast gelmedik. Bunun mantığını açıkçası anlayamadık. Niye turizm sezonunda böyle bir çalışma yapılıyor? Bizim bu güzel memlekete, Türkiye’ye gelmemiz istenmiyor mu? Acentamıza ve şirketimize bununla ilgili gereken şikayetleri yapacağız zaten. Üzücü ve akıl dışı bir durum” diyerek görüş beyan etti.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL