Bodrum

AYDEM’den Kontrolsüz Kontrol!

Aydem’in, Bodrum Barlar Sokağı’nda yaptığı sayaç kontrolü tepkiye ve şaşkınlığa sebep oldu. Alışverişin en yoğun olduğu zamana denk getirilen kontrol esnasında yerli, yabancı turistler ve esnaf şaşkınlığını gizleyemedi. Aydem görevlilerinin..

AYDEM’den Kontrolsüz Kontrol!

Aydem’in, Bodrum Barlar Sokağı’nda yaptığı sayaç kontrolü tepkiye ve şaşkınlığa sebep oldu. Alışverişin en yoğun olduğu zamana denk getirilen kontrol esnasında yerli, yabancı turistler ve esnaf şaşkınlığını gizleyemedi.

Aydem görevlilerinin kontrol işlemini çok sayıda resmi elbiseli polis de eşlik etti. İsminin verilmesini istemeyen bir görevli: “Bu uygulamayı biz de tasvip etmiyoruz. Bu saatte esnafla niye karşı karşıya gelmek isteyelim. Hepimiz bu saatte evimizde ailemizle beraber olmak isteriz. Esnaf bize tepki gösteriyor. Ama unutulmasın ki; bizler de birer elektrik abonesiyiz. Bizler de elektrik zammının mağdurlarındanız” dedi. Çarşı esnafı, AYDEM’in böylesi bir uygulamayı ilk kez gerçekleştirdiğini ve polis nezaretinde bu tarz denetime daha öncesinde rastlanılmadığını ifade etti.

AYDEM SADECE FATURA İLE MAĞDUR ETMİYOR.

Çarşı’da 39 yıldır esnaflık yapan Eyüp Aslanparçası; “Polisleri ve Aydem resmi görevlilerini gecenin bu saatinde bir arada işyerimizin kapısızda görünce gözlerime inanamadım. Gerçekten önce kamera şakası sandım. ‘Esnafa özel düşmanlık yap’ desen ancak bu kadarı yapılırdı. İşimizin en yoğun saatinde olacak bir şey mi? AYDEM sadece faturalarla mağdur etmiyor. Bilerek ya da bilmeyerek işimizi baltalayarak da mağdur ediyor. Şu turistlerin gözlerindeki ifadeye bakar mısınız? Şaşkınlık ve korku bir arada. Siz olsanız bu psikoloji ile alış veriş yapar mısınız? Bunca yıllık esnafım, deyim yerinde ise çarşı da büyüdüm. İlk kez böylesi bir garipliğe şahit oluyorum. Görevli memurlara zaten hiçbir esnaf arkadaşım bir şey demiyor. Başkanı olduğum esnaf örgütlenmesinden yönetici ve üye arkadaşlarımla görüştüm. Hepsi sözün bittiği anı yaşadı. Umarım devamı gelmez. Ama AYDEM burada bir acı gerçeği de itiraf etmiş oldu. O kadar çok elektrik abonesi özellikle ticari aboneyi mağdur etmiş ki; artık sayaç başına polisle gitmek zorunda kalıyor. Gerçekten üzücü” diyerek görüş belirtti.

ÇARŞIYA İNMEDEN ÖNCE, AYDEM’E BİR SORUN

Bodrumlu işadamı Kahraman Tuna ise; “Hollanda’dan misafirlerimizle, Barlar Caddesi’ne indik. İnmez olaydık. Anlata, anlata bitiremediğimiz ve merak ettirdiğimiz çarşının hali trajikti. Gündüzler çuvala mı girmiş? Bu saati niye seçmişler böyle bir uygulama için? Şunu anlıyorum. Ticari işletmeler daha çok elektrik parası ödüyor. Sayaçları daha çok yazıyor. AYDEM emekçisi esnafın tepkisinden çekiniyor olabilir. Ya da AYDEM çalışanını koruyor olabilir. Ama bu görüntü Bodrum’a yakışmadı. Misafirlerimiz zaten sordular. Onlara, ‘Olağan üstü bir durum var elektrikle ilgili. Normal de olmaz’ dedim. Yani yalan söyledim. İnandılar mı bilmiyorum. Bundan sonra çarşıya inmeden önce AYDEM’i arayıp, sayaç kontrolü uygulaması yapıp, yapmayacaklarını soracağım” dedi. AYDEM uygulamasına tekstil mağazasında alış-veriş yaparken yakalanan İstanbullu misafirlerimizden Figen Kansu: “Hava zaten çok sıcak. Birde bir sürü üniformalı görevli ve telsiz sesi canımı sıktı. Olan esnafa ve bana oldu. Elim boş dükkandan çıkmak zorunda kaldım” ifadelerini dile getirdi.

Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL